Etter regnet skinner sola

Hey! Det er mai! Èn måned igjen til jeg har en bachelor i medievitenskap, og denne gangen droppet jeg ordet ‘forhåpentligvis’ med vilje, fordi dette klarer jeg – uten noe kanskje, hvis eller men. Jeg har trua. To oppgaver igjen, ti sider hver. Jeg har evnen til å skrive, jeg har pensum rundt meg og jeg har verdens kuleste sjef som hjelper meg allerede før jeg har spurt. Jeg skriver om hvordan Gjensidige jobber med politisk kommunikasjon i rapporten min fra praksisperioden («bacheloroppgaven»), og han har huket tak i både direktører og toppledere for meg – uten at jeg engang hadde rukket å tenke tanken på at det var lurt å snakke med dem for å få en bedre oppgave. Tenk å ha en sånn sjef! Og at disse menneskene som sikkert har tusen viktigere ting å fylle dagen sin med, faktisk setter av god tid til å forklare og fortelle meg hvordan det henger sammen. Det er jo «bare en skoleoppgave» i det store bildet, jeg så utrolig takknemlig for at de gidder.

Jeg vet ikke hvor energien min plutselig kom fra, men etter en forferdelig tung start på 2017 ser jeg endelig litt lysere på livet igjen. Kanskje det er været. Eller at jeg faktisk ser lyset i enden av studietunnellen. Eller at Fredrik Solvang adda meg på Snapchat. Eller at pappa lo her om dagen, og fikk kjenne sola i ansiktet sitt igjen. Jeg håper i hvert fall at energien og motivasjonen blir værende til 1. juni! Og jeg håper dere òg er på et bra sted – uansett hva dere har foran dere. Dere? Vi fikser detta. Det viktigste er at vi gjør vårt beste; det er mer enn godt nok! Og går det ikke, er det ikke verre enn å prøve igjen. Heiaheia!

Si meg – hva er deres neste terskel dere skal over? Eksamen? Noe på jobb? Hjemme? FORTELL!

34 kommentarer

 1. Mariann

  Eksamenskjøret! Jeg ser lyst på ting (enn så lenge) har en oppgave jeg må bli ferdig med før jeg i det hele tatt vil tenke på å jobbe med eksamen, men kommer nok til å få hetta når kjøret starter for fullt! 4 eksamener 15 dager.. og den ene er muntlig Hoho. Vi får se hvordan det går. Nervene kommer nok når oppgaven er levert ja…

  1. supermarie

   Ææ, masse lykke til! Føler med deg! Snart sommerferie – eye on the prize osv. HEIA!

 2. Solveig

  Så bra du snart er i mål! Og så fint å lese bloggen din, og at du fortsetter å dele om livet ditt 🙂 Min neste terskel er å føde om ca to uker! Hjelp 😮

  1. supermarie

   Ååh, MASSE LYKKE TIL! <3 Så utrolig spennende!

 3. Camilla

  Så spennende! Hvordan kom du frem til problemstilling? Jeg er i samme bås og har denne måneden til rådighet til å skrive bachelor, de forrige månedene har kun vært praksis, men jeg river meg i håret for jeg finner ingen probelmstilling.. Jeg ser ikke lys i tunnelen akkuratt nå hvertfall, så kjipt. Men det kommer nok! Har vært i praksis hos en mediebedrift selv, så dét var hvertfall spennende!

  1. supermarie

   Jeg tok et felt jeg brenner for fra før av – og jeg visste lite om politisk kommunikasjon hos gjensidige fra før av, så jeg valgte det – i samråd med sjefen min + veileder! Har sett eksempler på tidligere oppgaver, noen skriver om hvordan en praktikant påvirker arbeidsmiljøet (sosiologisk perspektiv), andre skrev direkte om arbeidsoppgavene de hadde jobbet med under praksisen… Det er veldig fritt hos oss, i hvert fall! Lykke til med innspurten – og problemstilling! Vi klarer dette!

 4. Johanna

  Eksamen… Har 3 stk iløpet av mai, men det vikigste som skjer er termin i slutten av august! 😀

  1. supermarie

   Ååh masse lykke til – med alle fire! Så utrolig spennende!

 5. Vår er så bra! Så bra at jeg nesten klarer å glemme nervene for at elevene mine skal ha eksamen snart, og at de så skal forsvinne ut av livet mitt etter tre år. Det er mine vårutfordringer.

  PS: I dag har jeg åpnet blogg. Blir glad om du tar en titt =)

  1. supermarie

   Uff ja, det må være trist å være lærer til tider òg! Så spennende med blogg – skal sjekke den ut!

 6. Solfrid

  Fint å lese! Lykke til den siste månaden. Snart er du medieviter!

  Eg driv å skal selgje leiligheit, flytte og starte opp blomster-salg-rutiner på jobb før eg sluttar. Leiligheita er så og seie klar for foto og visning. Spent på budrunda! Veldig deilig med vår og sol denne helga 😀

  1. supermarie

   TAKK! Jaa, tenk på det! Oi, så spennende – masse lykke til! Så leiligheta på Snapchat – den var jo så fin! Tipper du får en bra pris 🙂 Hvor skal du flytte?

   1. Solfrid

    Takk! Skal heiiim til Valdres, iih!

 7. 4 eksamener i mai og juni.. åh, orker ikke Men dette skal jeg klare! Lykke til med siste innspurt!

  1. supermarie

   Det skal du! Lykke til du også – snart sommerferie!

 8. Johanne

  Min neste terskel er jobbintervju i morgen! Æææ, er så nervøs. Intet mindre enn 140 søkere på 4 stillinger, og jeg er nyutdanna – har sååå lyst på jobb der! Så krysser fingre 🙂 Takk for den supre beskrivelsen av visumsøknad til Cuba, forresten, veldig nyttig! Gjorde som du skrev og fikk det tilbake i posten på 5 dager, ikke verst 🙂

  1. supermarie

   LYKKE TIL! Krysser fingrene for deg 😀 Og så bra at det gikk like effektivt for deg! Ble overrasket jeg også, haha. Vanligvis er det jo så mye styr

 9. For tiden venter jeg utålmodig på svar fra forsvaret. Hvis jeg får delta på FOS er det neste terskel. Eller, jeg har en eksamen før den tid, men den blekner litt i skyggen av FOS.

  1. supermarie

   Åh, krysser fingrene! Masse lykke til! Si fra hvis du kommer inn, da 😀

 10. Heia Marie! Jeg visste jo at du skulle greie det, og så er det fint å lese at du har trua selv. Og så fint å lese at pappan din lo, jeg tok meg selv i å smile ordentlig og ekte nå.

  Og den terskelen da, jeg vet ikke, det er så mange. I jobb og drømmer. Våger ikke å si noe hehe.

  1. supermarie

   Åå, takk! <3 Lykke til med tersklene dine – uansett hva de måtte være <3

 11. Yey, hurra! Her skjer det ikke så mye stort, bare masse nav og legegreier som jeg må gjennom.

  1. supermarie

   <3 HENG DER INNE! (evt hang in there. Hørtes litt bedre ut på engelsk)

 12. Elisabeth

  Terskelen min fremover er vel at jeg må redusere jobb en periode, og dermed også få redusert midlene inn. Jeg går fra 100% til 60%, men det er bare fra midten av mai til begynnelsen av juli, så det skal vel gå greit. Årsaken er rett og slett mangel på barnehageplass, så det er forsåvidt digg å jobbe redusert også, for da får jeg mer tid sammen med kidden

  1. supermarie

   Lykke til! <3 Jeg har snart overlevd mine to måneder uten lønn – så jeg har trua 8)

 13. 8 dager igjen av mitt første år på universitet, føles helt sykt ut haha. En rideeksamen på fredag etterfølgt av to teoretiske. 8 dager!!! 😀

  1. supermarie

   Wooh! Lykke til! 😀

 14. Jeg skal finne meg jobb. Det er min store utfordring akkurat nå, å finne noe som både føles relevant og gøy, det er så vanskelig!

  1. supermarie

   Masse lykke til! Håper jobben dukker opp!

 15. Samlivsbrudd, finne nytt sted å bo (for hvor lenge?!), og finne ny jobb for engasjement går ut i juni… så litt å tenke på denne våren

  1. supermarie

   Åh, så trist å høre <3 Stor klem til deg og lykke til med alt!

 16. Fullføre studiene i England. Endelig fotograf! Ferdig i Juni. Skal bli så godt å komme hjem!

  Masse lykke til, til deg og mange andre!

  1. supermarie

   Så spennende – grattis med snart fullført! 😀 Og så kult at du tok studiene i England! Lykke til du også <3

 17. Camilla

  Lykke til! Jeg har siste eksamen i morgen(siden jeg hoppa av det siste faget, but still:P). Har bladd opp «I am a student»-innlegget ditt når jeg har trengt motivasjon ila semesteret:)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *