Nyttige apper som gjør livet mitt litt enklere

God søndag! Teknologi er livet, så jeg tenkte det var kult å fortelle om noen nyttige apper som gjør hverdagen min smuud. Jeg elsker når ting bare er enkelt og går på skinner uten at det krever så mye fra meg, og det er det flere og flere der ute som sørger for – sååå her kommer det noen..

..NYTTIGE APPER FOR HVERDAGEN

MobilePay
Jeg «måtte» ta i bruk MobilePay gjennom jobben, vanligvis er jeg skeptisk til nye ting og foretrakk egentlig det trygge bankkortet mitt. Men etter å ha testet det? Herlighet, så gøy det er å betale, haha. Jeg bare scanner og sveiper, og løper videre! Nå har de i tillegg en kampanje som gjør at du kan vinne tilbake beløpet du betaler – rett etter du har betalt. Kampanjen heter MobilePayBack, og jeg handler alltid på Rema nå – bare for å KANSKJE vinne tilbake det jeg kjøper mat for. Tenk å gjøre DEN storhandelen, og så plutselig er hele innkjøpet gratis fordi FLAKS! Synd jeg ikke har råd til å gjøre storhandel for tiden, haha.

HafslundStrøm
Føkk Internett og pålogging og måleravlesninger. Med appen er du alltid pålogget og kan gjøre det direkte der, tar deg maks et minutt!

Gjensidige
Litt inhabil, da. Men jeg har reiseforsikringen min hos vekteren, og i appen finner jeg reisekortet – dersom jeg trenger å bruke forsikringen på tur. Jeg kan også enkelt melde skade, OG jeg kan følge med på fondene jeg sparer i. Det er så gøy, jeg sjekker daglig om pengene mine står i røde eller grønne tall. I det siste har det vært masse grønt, og det er så skjønt!

Etter at jeg begynte hos Gjensidige har jeg skjønt at fond og aksjer er det som gir mest avkastning når man skal spare til fremtiden, så jeg sparer til pensjon i fond. Legger vel inn 100 kroner hver måned, så det vokser sakte – men sikkert. Gleder meg til fylte 70, lover å oppdatere dere da på hvor mye det blir til slutt (det er klart jeg driver blogg når jeg er søtti, slapp’a).

Nyttige apper


Foto: Alexander Sylte / @syltefoto

NYTTIGE APPER FOR REISE

Gode vinkjøp
Jeg må alltid ha vin på vei hjem fra utlandet. Med denne appen finner jeg enkelt de billigste og beste vinene, i en ryddig og enkel oversikt. Like enkelt er det ikke alltid å finne de fysisk på taxfree, men da kan jeg bare vise frem bildet i appen til en av de ansatte – så viser de meg hvor den står. Har oppdaget mange nye, gode og billige viner gjennom den appen her! Den koster 22 kroner, men det syns jeg den er verdt.

Flytoget
Jeg elsker denne appen. Når jeg reiser toger jeg jo alltid fra Moss, og så bytter jeg til Flytoget. Når jeg nærmer meg Oslo S kan jeg enkelt kjøpe billett i appen, og ha den klar til scanning når jeg ankommer Gardermoen. Når jeg skal hjem igjen løper jeg alltid for livet for å rekke tidligst mulig tog fra Oslo til Moss, og for å klare det må jeg også rekke Flytoget – det går som regel på hengende håret. Med appen kan jeg kjøpe billett MENS jeg stresser meg vei gjennom flyplassen, og når jeg ankommer billettscanneren til Flytoget? Er billetten kjøpt og QR-koden klar, så jeg trenger omtrent ikke å stoppe opp – bare løpe rett gjennom scanneren og rekke toget med 1-2 minutters margin. Det er minutter som vanligvis ville blitt spist opp av en billettautomat. Magisk!

Les også: Gode reiseapper

Flyselskapenes apper
Jeg reiser mest med KLM, men også Norwegian og SAS har egne apper hvor du kan hente opp boardingcard, få push-varsler om forsinkelser og alt du trenger for flyturen din. I KLM sin app kan du enkelt scanne passet ditt for å legge inn informasjonen om deg, det er så deilig å slippe å fylle ut! I tillegg dukker KLM-appen opp som forslag nederst i venstre hjørne på låst skjerm, så fort du er i nærheten av en flyplass – selv om du er offline. Det er helt fantastisk!

NSB og RuterBillett
Selvsagt, for kollektivbilletter. Det eneste jeg ikke liker med NSB sin app er at jeg ikke bare kan legge billetten foran meg og sovne, sånn som før. Med billett i appen må konduktøren vekke meg for å sjekke den 🙁

Det er de appene jeg har aller mest nytte av i hverdagen!

Har du flere nyttige apper å legge til i listen? Få høre!

7 kommentarer

 1. RegIT er et must for de som trenger å holde oversikt over egen eller barns sykdom.
  RegIT er en elektronisk mat- og symtom dagbok som kan brukes av alle som har kostregulerte sykdommer, eller de som bare ønsker å ha litt bedre oversikt.
  Den har en egen eksem/utslett og smertedel,
  Du kan registrere:
  Triggermat/allergner
  Dyr
  Pollen
  Symptomer
  Humør
  Behandling
  Eksem/utslett/smerte
  Kg/høyde – mest for barn
  Fravær fra skole/bhg/jobb
  Bildelagring
  Prøvesvar fra lege
  Søvn
  All info kan gjøres om til en PDF som kan sendes til lege.

 2. Podcast Addict – podcastavhengig.
  Storytel – lydbokavhengig.
  Spotify – hallo, no explanation needed.
  DNB og Vipps – fordi cash is life.
  Felleskatalogen – kanskje mest nødvendig for helsepersonell, vel og merke.
  Uber – genialt.
  TripAdvisor – perfekt på reise uten nett.
  Running – når jeg føler meg sprek.
  Countries been – SÅ gøy med oversikt.

 3. Oi, her var det mange gode tips! Kanskje jeg også burde begynne å spare til pensjonen i fond, det hørtes jo veldig smart ut.

 4. scannable! en app hvor du kan holde kameraet over et dokument du ønsker å scanne, appen beskjærer det automatisk rett etter bildet er tatt og det blir kjempeklart! supert for oss som ikke har skriver eller scanner og må levere kontrakter osv.

  1. supermarie

   Smart! Takk for tips!

 5. Jeanette

  Som det listemennesket jeg er: Wunderlist! Elsker den appen! Ellers bruker jeg dropbox sin app en del og, ettersom jeg oppbevarer «alt» der 🙂

 6. Elisabeth

  De nyttigste appene jeg har er vel:
  – Vipps og DNB(vel, banktjenester)
  – Spar(i appen til Spar kan man registrere trumf-medlemskap og da får man rabatter på enkelte varer hver uke. Denne uka har jeg f.eks. 40% rabatt på Makrell på tube, Toro pizzafyll, skurekrem og smoothiemiks :-))
  – Æ(Rema1000 sin tilbudsapp. Jeg handler alltid bleier til poden på Rema, så da inngår de alltid blant de varene jeg får avslag på)
  – Dropbox(kjekt med tilgang til dokumenter, men også kjekt å kunne laste opp bilder fra mobilen)
  – Easypark(parkeringsapp. Jeg har ikke fysisk gått til en eneste parkeringsautomat siden jeg lastet ned den appen, og det er veldig enkelt å fylle på mer tid/avslutte parkeringen tidligere)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *