Leave kroppen min alone!

Denne rundens tema på SnapKollektivet er mat. Jeg fikk et spørsmål om å laste opp storyen min fra tirsdag et annet sted i tillegg, fordi det var ei som ville vise den til ei venninne som ikke hadde Snapchat, så here you go! Ønskereprise av ranten min om mat og kropp:

Jeg skal forresten bli flinkere til å bruke YouTube-kanalen min, det er et av målene mine når studiene (endelig) er unnagjort! Hvis du vil abonnere allerede nå kan du finne kanalen min her (tror jeg).

1 kommentar

  1. Føler vi har blitt «trent opp» til å kommentere på andres kropper ved det minste avvik fra «normalen», og unnskylde det med at man bare er bekymret for personens ve og vel. For det første, hva er det som egentlig faller inn under og utenfor «normalt»? For det andre, slike kommentarer gjør bare vondt verre. Man risikerer å skape et problem som i utgangspunktet ikke var der. Eller man gjør problemene vanskeligere å takle – ingen blir friskere av kommentarer og belærende pekefingre.

    En australsk studie konkluderte tidligere i år at «økt fokus på overvekt gir tykkere barn» (a href=»https://www.nrk.no/viten/studie_-fokus-pa-overvekt-forer-til-tykkere-barn-1.13325035″>lenke). Hvis foreldre anser barnet som overvektig, så vil det øke sannsynligheten for at barnet faktisk ender opp med å bli overvektig. Utsagn og holdninger har så mye å si – hvorfor har vi så lett for å gjøre ting som bidrar til å svekke selvfølelsen til andre?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *