Frigjøringsdagen på Cuba og krokodille til middag

Flyreisen til Havanna er sponset / Jeg er ambassadør for KLM

Hola! Vi må tilbake til CUBA. Det er påskeferie, og for første gang har jeg ingen reiseplaner, ingen planer i det hele tatt, faktisk. Så da passer det jo fint å reise tilbake i bilder og ord fra reisedagboken jeg skrev da jeg var i Cuba rundt nyttår. Dagboken fortsetter nå, hvis du vil lese tidligere innlegg fra Cuba finner du de her.

1. januar 2017 FRIGJØRINGSDAGEN PÅ CUBA

I dag stod vi opp rundt halv elleve, til total stillhet i casaen. Vi la igjen en lapp med avbestilling av frokost, og ruslet ut i gatene som så sånn her ut – etter nyttårsfeiringen:

Festen var definitivt over, haha. Vi gikk til Plaza Vieja og spiste en helt elendig og dyr burger til frokost, men dere kjenner meg – elendige burgere er bedre enn en tilstand av matsur.

Derfra ruslet vi bare litt rundt i gatene, og satt oss etterhvert ned ved wifi-spotten hvor en wifi-langer kom bort og solgte oss en time. Vi sendte nyttårshilsner i retning vår vakre diamant i nord, før vi gikk tilbake til Casa Nini og slo oss ned sammen med Nina (eieren). Hun hadde som vanlig masse å fortelle oss om den cubanske kulturen, å få en sånn innsikt i et land hvor vi ikke kan språket er uvurderlig. Det gir så mye til en reise!

Hun kunne fortelle oss at det var frigjøringsdag, 1. januar, og at Revolusjonsplassen ville være preget av politiske taler og folkemengder den dagen. 1. januar 1959 fant revolusjonen på Cuba sted, hvor den cubanske presidenten general Fulgencio Batista y Zaldívar ble styrtet av blant annet Fidel Castro sin revolusjonære organisasjon kalt 26. juli-bevegelsen. De dannet – sammen med andre organisasjoner – det cubanske kommunistpartiet, og startet vel det som er dagens Cuba – enn så lenge. Det blir spennende å se hvordan landet utvikler seg, nå som blokkaden er opphevet og Fidel er død. Broren hans skal visstnok bare sitte til 2018, og Nina fortalte oss at cubanerne har mange delte teorier på hva som da vil skje. Noen tror ingenting vil forandre seg, andre tror at den politiske maktkampen som følger etter Castros avgang vil føre til borgerkrig. La oss håpe det går rolig for seg, og at Cuba går en lys fremtid i møte!

Vi ble bedt på middag på takterrassen, så vi ble hjemme resten av dagen. Nina og kjæresten serverte oss grillet krokodille. Det var faktisk veldig godt! Smakte litt som… kylling? Vel, ALT som er sært smaker kylling. I hvert fall krokodille, frosk og snegler.

Nam!

Hva er det særeste du har spist på tur?

1 kommentar

  1. Uff, det må nok bli snegle.
    Cuba ser så fantastisk (og) fargerikt ut.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *