Mediagic #75

Tirsdagens funn fra world wide web (som jeg har logget av for i kveld, altså. Dette innlegget er forhåndsskrevet). Kos dere!

 • Denne artikkelen om hvorfor suksessrike mennesker som Steve Jobs og Albert Einstein hadde på seg det samme antrekket hver eneste dag. Kort oppsummert: jo flere avgjørelser du må ta i løpet av en dag, jo mindre hjernekapasitet sitter du igjen med til de virkelig store avgjørelsene. Så for å ikke slite ut hjernen automatiserer de små og ubetydelige avgjørelser som for eksempel valg av klær
 • snillegucci på Instagram – masse smarte tips fra fine Kristiane!
 • Denne dokumentaren av Louis Theroux, «Drikk til du stuper». Jeg er så fan av den mannen, dokumentarene hans er fantastiske!
 • Denne listen over 14 ting kvinner gjør i reklamer som ikke gir noen mening, haha
 • Denne reportasjeserien fra VG; «Det hvite raseriet». Om høyreekstreme og nazister

6 kommentarer

 1. Utrolig interessant artikkel om decision fatigue! Jeg er en ganske ubesluttsom person, så jeg kunne gjort meg selv en tjeneste ved å ha faste rutiner på klær og mat.

  Jeg er også stor fan av Louis Theroux. Gråt faktisk en del av «Drikk til du stuper» – fikk så vondt av alkoholikerne. Samboeren har nylig bestilt «My Scientology Movie». Gleder meg!

 2. Camilla

  Hei, tusen takk for nok en runde med masse godt stoff! Jeg lurte på om du kunne tatt en uke der du tar for deg de profilene/sidene/platformene du følger eller ser innom i løpet av en uke? 🙂

  1. supermarie

   Det kan jeg gjøre! Takk for tips!

 3. Louis Theroux er min helt. Han er så uredd,har en nydelig måte å møte mennesker på og en fantastisk formidlingsevne. Har du sett «Når hjernen skades»? Den ligger på NRK.

  1. supermarie

   Helt enig! Nei, den skal jeg sjekke ut – takk for tips!

 4. H. Vestfjord

  Så uenig med den meningen at t.o.m noe så meningsløst som valg av klær kan ha noe å si om produktiviteten over dagen.

  Kanskje for kvinner, der som det tar dere en evighet å finne til et antrekk for hver dag. 😀

  Dette gjør jeg som regel før jeg legger meg på kvelden, når jeg er ferdig med avgjørelses-kvoten den dagen, og våkner da med fully loaded hjernekapasitet og blir dressed for success.

  Get up – Dress up – Show up

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *