Interiør og et boktips

Fordi bokstavene mine sitter langt inne for tiden, tyr jeg heller til noen bilder fra stua og et tips til en bok du bør lese (den er sponset av Aschehoug): Dette livet eller det neste.

Jeg er cirka halvveis i historien om norskpakistanske Tariq som reiser fra Halden til Aleppo for å kjempe mot Assads regime, basert på virkeligheten. Boken er lettlest og skrevet på en annerledes og fin måte. Jeg føler at det er jeg som er forfatteren som sitter og hører på Tariq fortelle om oppveksten sin, hvordan han fant islam og veien videre til Syria, og der jeg er nå har han akkurat kommet frem. Det er utrolig spennende å få innblikk i en fremmedkrigers tanker, og hans reise og refleksjoner rundt krigen der nede. Siden han kommer fra Østfold ble jeg nysgjerrig og måtte bla frem Google Maps i stad, for å finne ut hvor lang tid de brukte på å kjøre bil fra Halden til Syria, og neste uke ringer vel PST og spør meg om hvorfor jeg plutselig har fattet interesse for den type reiseruter. Neida, men boken anbefales virkelig! Noe å ta med seg inn i påskeferien (som ikke kan komme fort nok – jeg. er. så. sliten).

Hvilken bok leste du sist?

4 kommentarer

 1. Liker innredningen din <3
  Jeg er så elendig på å lese for tiden, men er i gang med å lese den illustrerte versjonen av "Harry Potter and the Chamber of Secrets" 🙂

 2. Åh, så Shantaram der i bokhylla di <3 Det tror jeg er den fineste boka jeg noensinne har lest (på alle måter – den har jo alt, liksom; spenning, humor, romantikk – også India, da, som jeg ble avstandsforelsket i etter å ha lest denne boka). Anbefalte den til ALLE etter at jeg hadde lest den ut, fikk til og med bestefar på 80 til å lese den 🙂

  Må innrømme at det blir dårlig med lesing gjennom studieåret, men pleier å få pløyet meg gjennom noe i løpet av somrene. (Er det noe jeg gleder meg mest til med å bli ferdig med studiene, så må det være det å kunne lese noe annet enn pensum med god samvittighet).

  De siste to bøkene jeg leste var Vindens navn og En vis manns frykt, begge to deler av Pathrick Rothfuss' Kongedreperkrøniken (trilogi). Vet ikke hvor glad du er i fantasy, men dette er noe av det beste (om ikke DET BESTE) jeg har lest innen sjangeren. SÅ BRA, og ganske ulik annen fantasy jeg har lest. Anbefales 🙂

 3. Annemarie

  Siste boken jeg leste var Sannheten om Harry Quebert-saken av Joël Dicker. En litt annerledes type krim/spenningsbok. Ikke la deg skremme av tykkelsen på boka, den er spennende fra starten og du får ikke svar før de siste 10-20 sidene. Anbefales!
  Ellers anbefaler jeg Svøm med dem som drukner av Lars Mytting, Bienes historie av Maja Lunde og Noen kjenner mitt navn av Lawrence Hill. Og Bli hvis du kan-triologien av Helga Flatland! Blant bøkene jeg leste i fjor, er det disse jeg husker aller best og som gjorde inntrykk 🙂

 4. Elisabeth

  Jeg leser mest barnebøker om dagen, i og med at jeg jobber i barnehage 🙂 siste jeg leste var vel Gruffalo, hvis ikke jeg husker helt feil 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *