10 ting som inspirerer meg

Å lese gode tekster. Gjerne litt såre, med følelser og gode beskrivelser.

Menneskeobservasjon (prøvde å fornorske ordet ‘peoplewatching’, haha). Jeg kan sitte i timevis og bare se på mennesker, fantasere om hvor de har vært, hvor de skal, hva de tenker på, hvem de er. Noe som er nesten enda bedre er å gå i gatene om kvelden og se inn stuevinduer. Jeg innser nå at det her høres relativt creepy ut, og det er ikke sånn at jeg stiller meg opp og resolutt står og glaner inn vinduene til folk, men jeg kaster kanskje et blikk inn og så spinner tankene av gårde på hva som skjuler seg bak de fire veggene, og hvilke historier de bærer på, de som bor der inne.

Musikk. Særlig den typen musikk som gir deg et kick, ‘power-låter’ på godt norsk (nei). Eksempler er Beyonce – I was here, The Script – Hall of fame og favoritten: Destinys Child – Survivor

Naturen. Fordi naturen. Tankene mine får alltid større plass å boltre seg på der ute.

Suksess. Andres suksess, enten det er å nå et karrieremål, eller det å komme seg opp av sengen en dag de bare har lyst til å bli liggende. Små og store kamper folk kjemper hver eneste dag, det inspirerer meg til å ta mine egne.

Godhet. Når jeg ser en ung gutt hjelpe en eldre dame inn på bussen, eller når noen tilbyr seg å betale for kaffen hvis kortet til den foran ikke blir godkjent.

Reiser. Verden i seg selv er en eneste stor kilde til inspirasjon!

Mamma. Et selvskrevent punkt på enhver inspirasjonsliste, fordi hun er enestående.

Venninner, hver og en av de. Venninner som har stiftet egne familier og oppdrar sine egne barn, venninner som har fullført studiene sine, venninners måte å innrede hjemmene sine på, venninner som gjør ting – generelt, haha.

Følelser. Det inspirerer meg både til å handle, til å skrive og til å skape noe. De vonde følelsene er ofte de som inspirerer meg mest på tekst, mens de gode følelsene inspirerer meg til å skape andre ting, og gjøre noe. Som for eksempel tirsdagens solskinn som gjorde meg så latterlig glad, som igjen påvirket hvor kreativ jeg var på Snapchatten til SiO (jeg hadde en gjesteopptreden der)

«Fem ting» er ukens tema i bloggutfordringen jeg har meldt meg påFor andre bidrag sjekk ut de andre bloggene som er med:

Caroline  • Tine KatrineKaren AnnaJulie • RenateLisa 

Hva inspirerer deg?

6 kommentarer

 1. Elise H

  Åh! Jeg elsker peoplewatching.❤ i en by i Tyskland er uteserveringa til kafeene ved gågata satt opp slik at man skal sitte å glo på alle de fine, rare og kule menneskene som strener forbi Helt genialt!

 2. Må si meg enig i alle dine 10 punkter, jeg! Jeg finner mest inspirasjon i å observere verden rundt meg, enten jeg befinner meg på reiser, ute i naturen eller et sted jeg kan se på folk. Dessuten finner jeg masse inspirasjon i bøker av alle slag, tekster jeg kommer over på internett og musikk (både ny og gammel, i alle sjangre).

 3. Camilla

  Alt inspirerer meg av det du nevner ovenfor! Har du forredten noen gode bøker å anbefale? 🙂

  1. supermarie

   Åh ja! Svart mamba (husker ikke forfatteren), pandora (av tom Kristiansen), serien til Katherine Pancol (Krokodillens gule øyne tror jeg bok 1 heter), Submarino, Jeg nekter, Ut å stjæle hester… det var de jeg kom på i farta!

 4. mennesketitting!! folketitting! erstatterord jeg digger, hvertfall.

 5. Så fint å lese, jeg svarer som jeg gjorde hos Julie. Jeg blir inspirert av følelser, andre mennesker, musikk, litteratur, drømmer og opplevelser.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *