5 ting jeg skal endre når jeg blir statsminister

Samfunnet vårt er relativt bra, syns jeg. Men det kan alltids bli bedre. Tilgi meg for at jeg velger å fokusere på de lettbeinte tingene, men det er tross alt freddan! Krig og fred og sånn kan vi ta en annen dag.

Dette vil jeg endre når jeg blir statsminister:

 • Begrunnelse på karakterer. Etter hver eneste karakter jeg har fått på universitetet har jeg bedt om begrunnelse. Uavhengig om karakteren er A eller D. Jeg vil alltid vite hva jeg gjorde riktig, og hvor jeg kan forbedre meg. Og jeg er sikker på at mange andre studenter gjør det samme, så for å gjøre det litt enklere skal jeg innføre automatisk begrunnelse på alle karakterer som gis ut. Sensor har jo satt karakter x for en grunn, hvorfor ikke legge den ved med en gang? Tid og penger spart for alle!
 • Kåring av beste bloggere. Jeg misliker sterkt at mange bloggpriser deles ut til de bloggerne som har flest følgere – nesten utelukkende. Alle nominerte bloggere får beskjed om å oppfordre leserne sine til å stemme, det vil si at en blogg med 20 000 lesere vinner over de med 10-400 hver eneste gang (nesten). Bloggen med færre lesere kan jo være  mye bedre, i tekst, bilder, alt mulig annet, men de når jo aldri opp og blir ikke lagt merke til fordi de er sjanseløse mot fanskaren til de større stjernene. Jeg vil avskaffe denne formen for kåringer, og heller innføre kåringer hvor alt er opp til en autorisert jury. JA TIL FLERE UNDERDOGS! (Jeg elsket feks da Tegnehanne vant Årets Blogger på Vixen, og World of Mike i sin tid, og at SnapKollektivets Lisa stakk av med «beste innlegg» – til tross for at hun var nominert i samme kategori som Styleconnection med 20 000 flere følgere her om dagen) (Noen av de største bloggerne fortjener priser de også, misforstå meg rett. Men det er urettferdig når alt avhenger av antall stemmer). Mia fra Greenbonanza skrev en veldig god kronikk om det før jul, den kan dere lese her.
 • Belter på toget som ikke åpner seg før toget er fremme, så slipper vi andre å irritere oss over de som på død og liv skal stelle seg opp i midtgangen 20 minutter før toget har stanset. Det samme på fly, for øvrig. Behold lampen for setebelte PÅ til dørene er åpnet, så slipper alle å panisk kaste seg rundt i kabinen en halvtime før de kommer noen vei (shoutout til KLM-flyverten som gjorde humor ut av det her en gang vi landet i Norge. Med en gang setebelte-lampen slukket og den plingelyden kom, stod han i midtgangen, hevet armene som en prest og sa: «ALL RISE!» akkurat i det samtlige passasjerer panisk skjøt opp fra setene sine, hahaha. Min type flyvert)
 • Automatisk videresending av dickpics til avsenders mor/far/søster/kjæreste/venn/bror. Hvis noen skal sende MEG et sånt bilde, så settes altså slekta på kopi i samme slengen som straff. Så slipper jeg å sitte og søke opp all verdens pårørende for hvert eneste tissebilde jeg får
 • Podcast-forelesninger. Noen emner tilbyr det allerede, retorikkfaget jeg tok i fjor, for eksempel, hadde opptak av forelesningene som jeg kunne laste ned fra Fronter og høre på i ettertid – dersom jeg ikke rakk å være fysisk tilstede. Noen ganger er man syk, eller bortreist og har rett og slett ikke mulighet til å dra til universitetet – da er podcast helt fantastisk, så man ikke går glipp av noe. Ja til podcast-påbud!
nyhed.jpg

Enig/uenig? Hva ville du ha endret på/innført/forbudt?

«Fem ting» er ukens tema i bloggutfordringen jeg har meldt meg påFor andre bidrag sjekk ut de andre bloggene som er med:

Caroline • Nadia  • JuneCarolineJulie • RenateLisa 

17 kommentarer

 1. Jeg ville i hvertfall:
  Lagt ned pelsindustrien
  Satt krav om merking av retusjert reklame
  Redusert prisene på kollektivtransport + økt tilbud (spesielt her i nord!)

  Er mye mer jeg ville gjort, men dette var det jeg klarte å skrive ned i farten.

  1. supermarie

   ENIG x 3! Fatter ikke hvorfor kollektivprisene øker her i Oslo….

 2. Men med podcast-påbud så utestenger man jo en hel gruppe studenter som ikke har mulighet til å høre på podcaster. Skal du da også innføre podcast-teksting-påbud? Eller blir det da slik at de som ikke har muligheten til å høre, om det være de er døve eller hva enn de er, må møte på alle forelesninger mens resten slipper?

  Er all in for podcast, men syns det er synd at det går på bekostning av oss døve. F.eks. har jeg opplevd at en foreleser nekter å legge ut powerpointen sin, begrunnet at han allerede har lagt ut podcast. Men den har jo ikke jeg mulighet til å høre på?

  1. supermarie

   Nei, herlighet, mente ikke at man BARE skal legge ut podcaster! Trodde alle forelesere la ut powerpointene sine, jeg – det har de alltid gjort på de forelesningene jeg har vært på. DET går jo ikke an, å overse en hel gruppe med studenter på den måten! For en utrolig arrogant foreleser?! I såfall – podcast med teksting, definitivt.

 3. Haha, dette var så bra skrevet!!! 😀

  PS: Husk å linke til Julie også 🙂

  1. supermarie

   Ops! Fikset 😀 Takk!

 4. Forresten… Jeg ville innført tannlege og fysioterapi under samme ordning som legetimer osv., slik at man kan få frikort. OG gratis tamponger og bind (hallo, hvorfor er ikke dette gratis egentlig?).

  1. supermarie

   OMG, så enig! Og briller/øyebehandling! Og samme pris på herre- og dameklipp.

 5. Supermarie for president!

 6. Annette

  Men hvor er forholdisme-avgiften? Den kunne reddet ethvert statsbudsjett 😛

  1. supermarie

   Den kommer i neste statsminister-innlegg! Haha. Måtte begrense meg pga temaet som bare var «fem ting» :-((

 7. Du har min stemme ved neste valg!

 8. Jeg hadde gjort vegetarmat mye mer tilgjengelig så det heller var vanskelig å kunne spise dyr, fjernet nynorsk som en greie fra utdanningen siden man må lære bare fordi og heller lagt til lærdom fra det virkelige/voksne liv, som hvordan man kjøper/leier hus osv. 🙂

 9. Er det i seg selv irriterende at folk står, eller er det det at de er i veien som er problemet? Forsåvidt enig at folk er unødvendig pushy på fly, men jeg har negative erfaringer med at folk er dårlige til å gi plass og vise hensyn til de som skal av i kollektivtransporten – særlig hvis man har med seg mye bagasje.

 10. Karoline

  Hei,

  Eg har vore innom bloggen din i mange år, og synest du har fine holdningar og tankar rundt det aller meste her i verda. Men eg er ganske så bekymra for klimaet, og du er jo ein av dei som reklamerer ein del for det å fly. Kan ikkje du lese saka eg linkar til og seie litt om kva du tenker om det? Håpet mitt er at dei som har ei påverkningskraft i samfunnet vil byrje å fronte det å ta toget framfor å fly, slik at det å fly er noko ein unnar seg ein sjeldan gong, og at det ikkje lenger er kult å fly til andre sida av kloden med tanke på alt Co2-utslippet ein då har.

  http://harvest.as/artikkel/lufta-er-ikke-for-alle

 11. Åå, så ikke før nå at du hadde nevnt meg – så koselig! Og jeg er selvfølgelig helt enig. Vixen skal bare glede seg til SnapKollektivet får blogg, for å si det sånn!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *