Det hadde vært kult

Det hadde vært kult om en toppblogger som har kontrakt med Side2 satt ned foten, brølte og brukte posisjonen sin til å protestere mot egen arbeidsgiver; mot at de skal produsere og publisere artikler som denne: Amerikanske plastikkirurger hevder at mindre brystvorter er den største trenden i 2017.

Det hadde vært kult om Side2 hadde droppet å skrive hele saken i det hele tatt, fordi saken tydeligvis ikke er en sak i Norge (enda). I stedet velger de å belyse en plastisk kirurgi-trend som er på fremmarsj i USA (!) – bare for å gjøre oss her hjemme bevisste på at hei; nå kommer det snart noe mer! Det neste du må fikse på er brystvortene dine! Kroppen din er et prosjekt, vet du, og neste punkt på to do-lista di (etter restylane, botox, rumpeoperasjon, neseoperasjon, eyebrows on fleek, hårfestet ditt, kinnbeina, puppene, midjen, mellomrommet mellom lårene dine, OG kjønnsleppene) er niplene dine. Fiks dem, de skal være små, nå. Alle kvinner til knivene! Det hjelper ikke at en plastisk kirurg siteres på «Du må tenke over hva du leser» i artikkelen. Vi hadde ikke vært nødt til å lese dette i det hele tatt, Side2. Virkelig ikke.

tenktenktetete

Det hadde vært kult om Side2 tok ansvar og bidro til MINDRE kroppspress, fremfor å plante nye triggere i unge jenters sinn. Jeg har aldri tenkt på brystvortene mine. Ikke en eneste gang. Før i dag. Og jeg er tjueseks. Hva med hun på fjorten?

Det hadde vært kult om journalister med barn gjorde seg denne refleksjonen: «Hva om MITT barn kom hjem med et forvridd selvbilde, påvirket av mediesaker i samme stil som den jeg akkurat skrev?»

Les også: SnapKollektivets blogginnlegg om temaet

Det hadde vært kult om Side2 skrev under på Sunn Fornuft-plakaten. Deres aller største blogger har akkurat gjort det (som riktig nok ikke er på kontrakt lenger, men likefullt under deres bloggportal). Hvilket signal sender de nå – ved å gjøre det stikk motsatte av sin fremste ambassadør? De unges store forbilde?

Det hadde vært kult om Side2 vant prisen Årets Gullbarbie – som er en pris som går til den aktøren som er best på å få ungdom til å føle seg verst.

Det hadde vært kult.

Jeg er så lei at jeg er sliten. År etter år etter år. Kroppsdel etter kroppsdel etter kroppsdel. La kroppen vår være. Det holder nå. Kroppen skal ta deg fra vugge til grav. Det er dèt den er skapt for. Den skal være det du pakker inn ditt nydelige sinn med. Den som gjør deg i stand til å følge drømmene dine, jobbe for noe du tror på, gjøre det du brenner for med. Den skal ikke være et evigvarende oppussingsprosjekt. Den skal ikke. Og mediene – drevet av klikk og penger – må slutte å være den statsmakten som hele tiden forteller oss det motsatte.

Vi. Er. Bra. Nok. Som. Vi. ER.

19 kommentarer

 1. AMEN

 2. Aleksandra TH

  Free the nipple (frå alt som heiter inngrep, kroppspress og folk som skal meine noko om alt)! Konspirasjonsteori: plastikkirurgane finn opp problem for å tene meir pengar, for folk har jo snart operert det som kan opererast. Og samfunnet går fem på. Kva skal ein ellers gjere? Oh thou art sneaky, plastikkirurg.

 3. Veldig enig.

 4. Helt forferdelig. Gikk rett inn på side2.no for å sende de en kommentar for dette er ikke greit!
  Oppfordrer alle til å sende en mail til redaksjonen og si vår mening om at dette ikke er greit. Så hadde det vært veldig kult, som du skriver, om noen av toppbloggerne gjør det samme! Stå på!

  1. Lise-Marie

   Nå er det gjort! Til andre som blir inspirert til å sende mail til Side2: side2@nettavisen.no. Ansvarlig redaktør: gunnar.stavrum@nettavisen.no og redaktør: vibeke.johnsen@nettavisen.no.

   Disse ligger åpent på deres nettsider så ser ikke noe galt i å dele dem videre her 🙂

 5. Enig, enig enig.

 6. Hei, har aldri vært inne på bloggen din, aldri lest et eneste innlegg. Klikket meg inn her nå og det første innlegget jeg leste var så vanvittig bra skrevet. Klarte ikke la vær å kommentere, helt fantastisk! Om bare alle blogglesere som har muligheten til å nå ut til flere kunne gjort det samme.

  1. supermarie

   Tusen takk for fine ord! Ja, jo flere jo bedre. Dette er jo galskap 🙁

 7. Camilla Albertine

  JAAA!! For et sjukt fokus. Brystvorter liksom. Får da være måter på hva man skal gå og tenke på.

 8. Årrhh er det virkelig sant. Klarer ikke mer. HVOR ender dette. Nei, sann seriøst. Nå har vi vel vært gjennom alle lemmer snart, HVA I ALL VERDEN kan være det neste. Vil.ikke.vite. Aldri. Neverever.

  Slutt nå.

 9. Så bra skrevet, Marie! Som vanlig, men likevel.

  1. supermarie

   Tusen takk! Ordene kommer lett når en er sur. Haha.

 10. Kristin Gjelseth (StyleConnection) tok opp nettopp dette i en video i går:
  http://styleconnection.no/nok-er-nok-2/

  Hun har også skrevet en rekke andre innlegg/laget flere videoer innenfor dette temaet. Fantastisk dame. (Funfact: hun er tilknyttet Stylista nå, men mener å huske hun var Side 2-blogger før).

  1. * Gjelsvik, skulle det være 🙂

  2. supermarie

   Ja, så den i går! Elsker at hun bruker stemmen sin til saken. Bare synd hun ikke var under Side2 akkurat i går… Haha. De kunne trengt en sånn blogger i stallen sin – som virkelig setter ned foten. Blogg-Norge trenger flere som Kristin!

 11. Amen!! Har vært litt sint på bloggen selv i dag, og jeg la igjen en liten beskjed på Facebook til Side2. Ingen svar enda (suprise)! De må slutte å skrive så mye søppel på sidene sidene. Hvorfor fronte usunne holdninger og verdier? Hvorfor fronte det uekte og unaturlige? Blir så provosert!! Puuuh, vi får bare kjempe videre <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *