Eksamenhangover

Unnskyld, bestefar. Jeg vet du blir glad når jeg kommer hjem med gode karakterer, men denne høsten er jeg redd jeg må skuffe deg. Men aller mest meg selv, for jeg vet jo at jeg kan bedre.

De to eksamenene jeg trodde jeg kom til å gjøre det best på i år er ute av verden, den ene med et greit resultat (tror jeg), den andre katastrofal. Haha. Jeg vet jeg alltid pleier å si det her etter hver eneste eksamen jeg tar, og som regel viser det seg å gå bra allikevel, men den følelsen jeg hadde da jeg leverte i dag – tre minutter før fristen? Verste. Noen. Sinne. Jeg ante ikke hva jeg drev med i 50% av oppgaven. Forstod ikke pensum, forstod ikke oppgaven, forstod ingen verdens ting. Brukte ikke pensum aktivt, som jeg vet at en skal. Lå våken og skrev til klokka seks i dag tidlig, hjernedød, sovnet og våknet i panikk klokka ni, og måtte kaste en fremdeles tom og forvirret hjerne over et tastatur med smertefulle pigger for å rekke fristen klokka elleve. Om jeg består i medieestetikk er det et like stort under som da jeg bestod exfac på andre forsøk – og der visste jeg at jeg hadde svart feil på flere oppgaver, så jeg mistenker UiO for å la meg bestå bare for å spare penger, haha. Jeg bare håper jeg har klart å skrape sammen nok ok linjer til å bestå driten, for det er virkelig det eneste målet mitt i høst. Jeg trenger ikke gjøre det bra, ikke engang middels bra, bare godt nok. Hvis jeg stryker i ett eneste fag ryker bacheloren til våren, og alt jeg vil nå er å bli ferdig. Plis, bare la meg bli ferdig.

NOK OM DET, for å snu det negative til det positive – det som har vært bra med ukens eksamen:

 • Jeg nådde 1400 følgere på Twitter (en død kanal som jeg plutselig ble sjukt ivrig på, som alt annet random midt i eksamenstiden. Heter @mbrud der, hvis du vil følge)
 • Rolige morgener med egg til frokost og fyr i peisen
 • Sjakk-VM
 • Fikk vasket unna noen maskiner med klær
 • Spiste fisk tre dager på rad, godt for helsa sikkert
 • Slapp å forholde meg til mennesker i tre dager (heldigvis kom Carina på besøk i dag, etter tre dager med kun meg selv trenger jeg faktisk menneskelig kontakt jeg også)
 • Jeg fikk en råkul bok fra Aschehoug (sponset) som passet perfekt:
15193701_10154681732703688_887676096955543153_n
 • Oppdaget en ny spilleliste: Movie Music på Spotify! Fantastisk å lese/skrive til
 • Etter å ha vridd hjernen min konstant rundt et svevende pensum i tre dager fremstår den vanskelige sosiologien plutselig som en lettlest barnebok
 • Èn eksamen til ute av verden – uansett resultat er det forbanna godt å være ferdig

Nå skal jeg sette på sjakk igjen, heie på Magnus og lese videre til neste eksamen som er på tirsdag – i nettopp sosiologi. Skoleeksamen denne gangen, så dere som følger meg på Snapchat kan puste lettet ut, haha.

Til alle andre gråtende, svettende, blødende studenter der ute: LYKKE TIL med innspurten! We can do this! Snart er det hele over, og så er det jul. Fy fader, for en god jul det skal bli.

4 kommentarer

 1. Camilla

  Ææææ føler med deg. Eksamenstida er rett rundt hjørnet her og jeg har en innlevering jeg ikke har begynt på som jeg helst skal ha et utkast til innen tirsdag, satt fristen for meg selv, but still…Lykke til med sosiologien:)

 2. Synneopsis

  Eksamen i nordisk språkhistorie og talemål i morgen… Gleder meg allerede ikke til å ta den opp igjen til våren.

  Men det jeg derimot gleder meg til er torsdag neste uke, for da er jeg endelig ferdig med et tung semester, og skal gå passe banas i juleavdelingen til IKEA 🙂

  Lykke til med de neste prøvelsene!

 3. Fu*k eksamen, åh, der er jeg helt på linje med partiet. Men jeg syns du leverer bra underholdning på SC og sånn så, haha. Masse lykke til videre, gurl, jeg heier på deg alltid!

 4. Elisabeth

  Masse lykke til 😀 jeg savner faktisk eksamen hver gang andre har eksamen, men liker det overhode ikke når jeg har det selv 😛

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *