Remember remember 9th of November

151229155850-muslim-trump-quote-super-169

Lykke til, USA! 

Alle mine tanker går til minioritetene, homofile, kvinner og muslimer der borte som nå må føle seg så forbanna uvelkommen i sitt eget land as we speak. Når Trump sin aggressive hatretorikk ut mot så mange grupper fører til valgseier (!) har samfunnet et alvorlig problem, og det må tas seriøst.

Jeg ber på mine knær om at det kun er og forblir retorikk – og at mannen ikke gjør alvor av alt han har brølt fra talerstolen i hele år. Bygge murer, nekte muslimer innreise, jeg mener – bare nei. Jeg kan forstå at han vant; det er folkets oppgjør med den politiske eliten, definitivt, og det kan helt sikkert være sunt med en demokratisk bitchslap for å skape forandring, men jeg forstår det samtidig ikke. Ikke han. Ikke han?!

Det skal sies at han holdt en forsonende seierstale i dag tidlig (norsk tid), som i grunn var ganske fin. Han strakte ut en hånd, og sa han ville være president for hele Amerika. Han snakket om å lege alle sår etter den splittende valgkampen. Jeg håper det er sporet han velger å gå videre også. Jeg håper han – mot alle odds – kan uttrette noe bra, når han først har klart å kapre tittelen som verdens mektigste mann. For han kan jo åpenbart slåss for saker. Jeg bare håper de sakene er samlende, ikke ødeleggende – for både USA, og for resten av verdenssamfunnet.

Jeg er seriøst spent på hvordan verden vår blir etter den har fått summet seg litt etter nattens valg. Hva tenker dere?

14 kommentarer

 1. Jeg tror vi nå må stille klokka 75 år tilbake i tid, jeg….

  Dette var i grunn det verste som kunne skje, og jeg er oppriktig lei meg for alle i USA dette går ut over.

  Men, gjort er gjort, og nå er det slik det ble. Får bare håpe at han ender opp med å overraske oss alle på en positiv måte. Selv om jeg ikke heeelt har trua på det enda.

 2. Kristin

  kildekritikk

  1. supermarie

   Takk for at du gjorde meg oppmerksom! Bildet er byttet ut 🙂

   Til alle som måtte lure: http://www.factcheck.org/2015/11/bogus-meme-targets-trump/

 3. Jeg er så enig med deg! Jeg nekter liksom å tro at karakteren Trump, den vi har sett i valgkampen, vil brøle like høyt når det kommer til faktiske gjennomslag og tydelig stigmatisering av enkeltgrupper. Det er så mange ledd man må gjennom før endringer i det hele tatt har potensiale til å skje, og jeg tenker i mitt stille sinn at man ikke blir president med mindre man har noe for seg, her klarer jeg ikke helt å vite hva, men jeg nekter å tro, og håper inderlig, at den krisemaksimeringen som har vært i det siste bare er et blaff i vinden. Dette blir spennende på en absurd måte, og jeg håper både du og jeg har rett 🙂 (og takk for at du er litt nyansert (det er du forresten alltid), sammenlignet med hylekoret av rosabloggere som nå ser verdens undergang i hvitøyet)

 4. Jeg er skikkelig skeptisk og bekymra, og håper det skjer et eller annet som gjør at hele greia blir kansellert. Også håper jeg at de andre som sitter med noe kontroll i det landet passer på at ikke alt går til helvete.

 5. Jeg tenker at han vant ved å vekke hat og forakt hos folk. Om han kommer til å spille ut på det eller ikke er i grunn likegyldig. For det forandrer ikke noe for de som du nevner som nå ikke vil føle seg velkommen i sitt land lenger fordi han vakket en holdning i folk som ikke er sunn. Han er (enten vi liker det eller ikke) et forbilde. Og det av den mest grusomme sorten.

 6. Hjelp, jeg får helt noia 🙁 Jeg kan så lite om politikk, og det virker det som om Trump gjør også, haha, så jeg har virkelig ingen anelse om hvordan dette blir. Kjenner jeg blir litt redd.

 7. Blir både redd og skeptisk og skikkelig skuffa… Vil så gjerne ha håp men det blir så vanskelig etter alt det hatet han allerede har spredt.

  1. supermarie

   Hahaha! Åh, det er FOR mange bra memes i dag

 8. Camilla

  Satt oppe i natt for å se valget, og jeg klarer fortsatt ikke skjønne at han faktisk vant. Er veldig spent på hvor verden ender opp nå, kanskje han faktisk overrasker oss til det positive.

 9. Solfrid

  Eg er óg veldig spent. Håpar ikkje det blir så ille som mange tenkjer, men er skeptisk. Ein som aldri har vore innom politikken skal plutseleg bli president og øvste leiar for verdas mektigaste land? Det høyres ikkje bra ut, men han skal jo heldigvis ikkje bestemme alt på eigehand.

 10. Latteren satte seg fast i halsen, og ble til noen tårer i går morges. Jeg er så frustrert, og jeg kjenner meg ikke igjen i de tanker og følelser som fikk folk til å stemme på Trump. Dette føyer seg inn i rekken av merkelige, urovekkende politiske hendelser i løpet av det siste året, og jeg lurer veldig på hvordan den høyrepopulistiske bevegelsen kommer til å utvikle seg videre. Dette er skummelt.

 11. Grøss og gru sier jeg bare. Nå håper jeg bare intenst at Amerika klarer seg gjennom disse fire årene uten FOR stor skade. Huff.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *