Begeret #1

Av og til irriterer jeg meg noe fryktelig. Nei, nå juger jeg. Jeg irriterer meg hele tiden, og noen av tingene deler sikkert flere min frustrasjon over, så jeg tenkte å la meg inspirere av Ida Wulff sine paraply-innlegg, og blåse ut i ny og ne selv. Ikke ukentlig, kanskje, men når jeg føler at begeret er fylt opp. Og det er det nå. Så. Her er de siste irritasjonene mine:

– Venstrefila. Da jeg bodde i Oslo kjørte jeg ikke mye bil. Og jeg bodde i Oslo i to år. På to år har venstrefila tydeligvis blitt den nye høyre. Altså – folk legger seg vanligvis i venstre for å kjøre forbi noen, og normal trafikkfolkeskikk innebærer at man legger seg TILBAKE når bilen som sinket deg er passert. Men det har vi tydeligvis sluttet med! Hvor forbanna vanskelig kan det være? Du trenger ikke bosette deg til venstre – da mister jo den fila hele poenget sitt! Gå vekk! Bare på E6 fra Råde til Moss kjørte jeg forbi sikkert tjue biler – og jeg kjørte forbi dem i HØYREFILA!

– Betalingsmur på saker for studenter. Altså, som jeg har skrevet tidligere – heia betalingsmurer, så lenge det vi får igjen er god gravejournalistikk. Men når avisene lager superrelevante artikler for STUDENTER, om masterstudier, sponser artikkelen målrettet ut mot studenter på Facebook, og legger de bak en betalingsmur? Altså! Jeg får ikke LYST til å begynne å abonnere på Aftenposten når jeg blir voksen (hah) og får en fulltidsjobb, når jeg sitter og husker tilbake til da jeg var ung, og de skrev saker jeg tilsynelatende «måtte» lese, men så la de det bak en mur jeg aldri hadde økonomi til å klatre over. Det er ufint!

boty6


Er det rart jeg drikker? Neida. Joda. Neida.

– Merking av blogginnlegg. Blogg som business har blitt allment kjent i løpet av de siste årene. Det er ingen hemmelighet at bloggere skriver innlegg som er sponset av eller i samarbeid med kommersielle aktører. Så da lurer jeg på, kjære føkkings bloggere på topplista av blogg.no: HVORFOR ER DET SÅ FORBANNA VANSKELIG Å MERKE INNLEGGENE DERES TY-DE-LIG? Se på det her, skjermdump fra en vilkårlig blogg på topp 15:

Skjermbilde 2016-10-30 kl. 11.14.17

Hvorfor er merkingen satt i den MINSTE skriftstørrelsen vedkommende kunne finne, hvorfor er den gjort kursiv og i lysegrå, og plassert i motsatt ende av der vestlige lesere begynner lesingen sin? Hvorfor trenger jeg et føkkings forstørrelsesglass for å faktisk finne ut av om innlegget er sponset eller ikke? Merk innleggene deres – krystallklart! Det ser ut som et mislykka forsøk på å feie noe under teppet, og det irriterer meg grenseløst at de tilsynelatende prøver å late som de ikke er kjøpt og betalt. Skjerpings på merkings!

– Nettaviser som prøver iherdig å være kompis
På Facebook har særlig TV2 og Dagbladet, og sikkert flere også, begynt å dele artiklene sine sammen med en kommetar eller Facebook-status som åpenbart prøver å være i samme gate som den venne våre pleier å skrive. De prøver så forbanna hardt på å gli inn i mengden, fremstå som personer, som om vi har et slags vennskap med dem. Et eksempel er siste oppdateringen til TV2 Nyhetene som publiserte en artikkel om en eller annen prins som leker i løvet, og så akkompagnerer de med statusen: *smelt* <3 <3 <3. ALTSÅ?! For det første: VI SKRIVER IKKE TING VI LIKSOM GJØR I STJERNER LENGER! *klikker*. NEI! Vi gjør ikke det. Det tilhører 2005 og MSN-tiden. For det andre: det er kleint å se på. Du er en forbanna nyhetsformidler, ikke lat som du er noe annet – du kommer aldri til å bli noens «venn» på Facebook. Slutt.

Sånn. Det var det første begeret. Det er definitivt ikke det siste. Hva fyller deres beger i disse dager?

16 kommentarer

 1. Elsker Idas paraplyer og nå også dine begre! Det med venstrefila er jeg så utrolig enig i, skjerpings!

  Denne uka har jeg vært spesielt oppgitt over folk som tror de eier fortauet og stopper der for å snakke eller evt. sjekke mobilen sånn at du må gå ut i gata for å komme forbi og i en by med 20 millioner er det svært ofte en veldig traffikert gate det er snakk om. Det andre er folk som reiser seg et halvt århundre før bussen stopper for å presse seg forbi deg (evt. gni seg inntil deg) for å komme til døra. Jeg skulle også av, din dust! Heldigvis er en del flinke til å spørre om du også skal av på neste slik at man slipper den ekstreme intimkontakten, men noen folk asss….. Jesus!

 2. Haha. Den merkegreiå. Eg såg lenge på det bilde og tenkte har hu lasta opp feil bilde? Også bare ÅH DER, med bitte bitte bitte liten skrift. Haha. Offameg. Digge forsåvidt denna nye spalten. Eg og irritere meg mye over ting. I stad for eksempel, når eg såg ei jenta med canada goose jakka, så blei eg så sint og irritert at eg hadde lyst å spytta på hu. Gjorde det ikje selvfølgelig. For eg e jo snill. Lysten te det va veldig stor for å sei det sånn XD

 3. Mariann

  Har dessverre et fag som får begeret til å renne over, ikke bare for meg, men hele klassen! Rimelig fortvilende ettersom semesteroppgava skal være ferdig 29. nov og vi er ikke ferdig med prosjektet oppgava baserer seg på! JA til fler valgfag!

  Ellers er det egentlig ikke så mye om dagen, men skal busse til byen seinere så da fylles vel begeret som omhandler kollektivtransport seg opp og!

  God helg a!

 4. Folk som bare «Unnskyld! Unnskyld!» mens de forsøker å komme fort frem til rullebånd/rulletrapp – for så å bråstoppe når de først kommer på. DET HASTET IKKE SÅ VELDIG LIKEVEL, NEI?! (Btw, man står til høyre. Går til venstre. Kanskje de samme folkene som holder seg i venstrefil når de kjører på E6?)

  Og, som halvt britisk, personer som har melk oppi kruset FØR de har oppi te. ÅÅÅ, det finnes en spesiell plass i helvete for sånne folk. Nordmenn klør seg i hodet av frustrasjonen min, men jeg lover, den er høyst reell. 😀

 5. Denne tråden (http://forum.kvinneguiden.no/topic/1052347-cbe-den-ultimate-tr%C3%A5den-for-den-slags/?page=7#comment-18716337) er forresten underholdende lesning. Medlemmer på KG plukker fra hverandre Fotballfruens «forglemmelser» hva merking angår over ca 30 sider. Nå stiller hun i en klasse for seg, med nettbutikk fordekt som blogg, men det er et utmerket eksempel på hvordan svært mange bloggere jobber. Alt er til salgs. Det er en baktanke med alt som skrives.

  Du trengte sikkert litt prokrastineringshjelp før eksamen… ^_^

 6. Som bussmenneske irriterer det meg (egentlig alltid…) at folk skal sette ting oppå setene når de ikke må, ikke bruker setebelte om det finnes på bussen, at folk setter/okkuperer sine bein på busseter og når folk ikke klarer å lage to veier for folk som skal ut og inn samtidig.

  Og så har jeg begynt å merke det med «i forhold til»!! Vet ikke hvorfor det har tatt meg så lang tid men nå er jeg en del av dere.

 7. Jeg er sååå enig i det angående toppbloggere og merking! Hvorfor holder de på sånn?! Og hvorfor slipper de unna med det gang på gang? Jeg merker jeg blir så utrolig provosert over hvordan en del av bloggerne holder på…!

 8. Lite tips til deg som er student, bruk Retriever for å lese artiklene bak betalingsmurene! Du har tilgang til det så lenge du studerer på UiO 🙂

 9. Aaah, mer av innlegg som dette hahah!

 10. Nå som du til og med har fått togstreiken til å ha vært litt positiv, er det godt å se at selv du irriterer deg over noe. Personlig må jeg si at vinteren kom litt for tidlig for min smak, så akkurat for øyeblikket skal det ikke mye til før begeret renner over for min del. Noe av det som kanskje plager meg mest, er feil bruk av «i forhold til», å vaske klær i kollektiv (er alltid opptatt når det passer for meg) og bloggere som bare «det er så travelt å blogge». Det irriterer faktisk vettet av meg.

 11. Det der med merking av innlegg er jeg SÅ himla enig i. Utrolig irriterende og jeg forstår ikke greia. i. det. hele. tatt. Var det ikke noen studier som viste at ordentlig merking fikk folk til å stole på både bloggeren og varemerket mye mer?

 12. 1. Refleks!!! For helv….bruk refleks! Som billist blir det min feil om jeg kjører på deg, og om jeg nå mot formodning skulle «slippe unna», så slipper jeg aldri unna. Det vil ødelegge livet mitt om jeg ødela ditt, uansett hvem sin skyld det faktisk er.. så vær så snill alle mennesker, bruk refleks!
  2. Bruk bussbelte!! Busser kan kollidere de og!
  3. Bruk blinklys! Da flyter trafikken bedre!!
  4. Slipp biler forbi! Kjør til siden, slipp andre forbi..eller, i det minste hold den horribelt lave farten din på strekninger og, ikke trø inn gassen for så å stå på bremsen når neste krumning i veien kommer!! Jeg respekterer og setter pris på at du føler at dine kjøreferdigheter og dagens føre krever en lavere hastighet, det er kanskje rett vurdering, men ha da samme respekt for andre igjen å slipp de forbi! En kø bak deg på 10+ biler er ikke fordi vi liker å leke tog…
  5. Ligger du bak en sinke som nevnt i punkt over, IKKE kjør forbi om det ikke er trygt! Jeg gir blanke F i om du ikke rekker møtet ditt, det er bedre å komme litt for seint enn å aldri komme frem.. tror og barna dine heller vil bli hentet 5 min for sent enn av tante fordi mamma ligger (i beste fall) på sykehuset..

  Huff..der sprakk mitt beger.. det gjør det ofte. Men prøver å ikke spamme fb (siden jeg ikke har egen blogg, og dermed en liten stemme i samfunnet) med utrivelig sinne hver gang jeg har beveget meg ut i trafikken. For der er det såååå mye å kritisere!

  PS. Du, i mine punkter over er selvfølgelig ingen spesiell, bare en hvilken som helst DU som føler seg truffet:-)

 13. JATAKK til flere overfylte begre/beger/begere (?!) ! Det er godt å se andre klikke litt i vinkel også, av og til, og ikke bare meg selv 😉 Mitt beger ble denne uken fylt opp av mennesker som tror de er uunnværlige og som ikke legger skjul på det. SPIS.EN.BOLLE og choke on it…

 14. Tone Ø

  At folk sier «når» når de egentlig skal si «da». Denne feilen er like utbredt som «i forhold til», og jeg holder på å klikke for meg selv, men det er tydeligvis ingen andre som legger merke til denne språkfeilen. Spesielt irriterende er det at folk stort sett skriver rett, men de sier konsekvent feil. Dere vet jo hva som er riktig! Kan dere ikke si riktig også da? Selv min mor med ti års studier i norsk språk sier feil, og hun klarer ikke å høre det selv, uansett hvor mye hun vil rette på det!

  Nå kommer du sikkert til å hate meg for å ha gjort deg oppmerksom med dette, for nå kommer du ikke til å klare å slutte å høre denne feilen. Men du har i det minste større gjennomslagskraft enn meg, og jeg trenger en medsammensvoren i kampen mot nårismen.

  1. supermarie

   Du, den er faktisk på lista mi den også – men forholdismen irriterer meg mest, haha. Men ja – ENIG, det er irriterende! Jeg reagerer i mitt stille sinn hver gang jeg hører det feil jeg også, bare ikke like sterkt som når jeg hører «i forhold til». Jeg kjenner flere som er oppmerksom på denne feilen, så kampen blir kjempet der ute – tro meg! <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *