Visum til Cuba: slik søker du

Hvordan få visum til Cuba?

Det var en skikkelig snål prosess, å skaffe seg visum til Cuba. Jeg reiser jo dit i romjula sammen med ei venninne, og da vi plutselig kom på at man kanskje måtte ha visum for å komme inn, var vi raske til å slenge oss rundt – sånt kan jo ta tid. Da jeg dro på verdensreise brukte jeg Visumservice for å fikse visum til alle land jeg skulle innom, og jeg var fornøyd med det da, men det lønner seg definitivt å fikse det selv. I dette tilfellet:

Visumservice: 1003 kroner.
Ambassaden: 475 kroner.

Enkelt regnestykke for en student, der altså.

Men det er jo enklere sagt enn gjort, det å fikse det på egen hånd med den cubanske ambassaden i Oslo. Ikke tok de telefonen, og ikke svarte de på mail. Jeg sjekket med noen jeg vet har vært i Cuba nylig, og de sa akkurat det samme – det er umulig å komme i kontakt med dem, hun ene endte opp med å reise dit fysisk – til ambassaden, altså – men da ble de sure, fordi alt skulle jo gjøres på nett, og sendte henne hjem igjen. Men hvor og hvordan man gjør det er det også vanskelig å finne informasjon om. Bare å finne igjen det skjemaet for å poste det i dette innlegget var jo et lite Google-eventyr i seg selv, haha. Men:

HER ER LØSNINGEN (klikk – ekstern lenke)

 1. Fyll ut skjemaet i lenken over
 2. Ta kopi av passet ditt
 3. Betale 475 kroner til kontonummeret som står på skjemaet
 4. Send av gårde skjemaet + kopi av passet + en tom konvolutt i en konvolutt adressert til ambassaden
 5. VIKTIG: i konvolutten må du altså også legge en tom konvolutt med frimerke og din egen adresse på, det er denne konvolutten de sender deg visumet i. Og de betaler ikke frakt – det må du gjøre sjæl, på forhånd
 6. Det tar cirka to uker å få det i retur

Jeg må si jeg var spent på om visumet kom til å dukke opp; vi følte jo at vi bare fant et random skjema på nett, overførte penger til en vilkårlig konto og sendte av gårde personlige opplysninger til de vi håpet ville være folk ved ambassaden, haha. Men det fungerte altså! Nå har jeg fått visum, og da gjenstår det egentlig bare å vente på avreisedato. Bosted har vi allerede fikset, ei gammel skolevenninne av mamma driver et casa der nede! Gleder meg til å ta dere med! Mens vi venter på nye bilder fra en ny strand; her er et tilbakeblikk fra Mexico:

Processed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetVisum til Cuba

39 kommentarer

 1. Kristin

  Tusen takk, helt perfekt 🙂

 2. Så bra du fant ut av det! 😀 Og ikke minst bra at du viderefører informasjonen til andre som sikkert lurer på det samme. Det blir nok en fantastisk reise!

  1. Per Arne Ueland

   Hei vi skal reise til Cuba i oktober nå 2018, er det fortsatt mulig å gjør slik du har beskrevet ? Meget bra det du har informert .

   1. supermarie

    Hei! Det vil jeg tro, jeg vet ikke om noe har endret seg, men for oss gikk det relativt raskt å få visum i retur 🙂 Lykke til og god tur!

 3. Jeg dro dit da jeg var på backpacking, og med tanke på visum fant jeg heldigvis raskt en blogg (litt som din nå), som delte all denne infoen!

  Cuba altså, var helt fantastisk! Går bare å venter på at jeg skal finne en ny mulighet til å reise dit. Det var nydelig, på alle måter – og slik en gjestfrihet har jeg aldri opplevd før! Ble tipset om så mye bra i Havana og tatt med på alle mulige steder. Gleder meg til å følge din reise dit!

 4. Oi, så voldsomt kravstore de skulle være da. Bra det er klart og fiksa! Håper dere får en fanntastisk tur dit i romjula 🙂

 5. Så fint at du deler tips som dette!

 6. Shit ass, husker da jeg selv skulle reise til Cuba… Gjorde slik som du gjorde over her, så fikk jeg en telefon (skjønner ikke helt at jeg turte å ta den telefonen (telefonskrekk), men det var jammen bra jeg tok den) fra ambassaden som fortalte at passet mitt var utgått! Gjett om jeg ble stressa! Sprang nærmest ned til politistasjonen og fikk tatt nytt passbilde. Venta spent i posten på at passet skulle komme, og fikk scanna passet og sendt inn på mail til ambassaden. Bra jeg slapp å sende det per post, for da hadde jeg ikke rukket å fått visum i tide til avreise… Ordna seg heldigvis til slutt, og passet varer heldigvis noen år til!

  1. supermarie

   Åh, herregud, jeg blir stressa bare av å lese om det, haha. Så godt å høre at det ordnet seg!

 7. Så bra at det gikk i orden! Åh, jeg er så misunnelig Håper turen deres blir fantstisk!

  1. Eller *fantastisk da haha

 8. Perfekt! Skal til Cuba etter jul en gang selv, så greit å vite!:)

 9. Fantastiske bilder fra Mexico, gleder meg til bilder fra cuba! 😀

 10. I kalde, våte og mørke Oslo en tirsdagskveld i november, er det vanskelig å ikke være litt sjalu på jenta på bildet. Fyyyy søren så lyst jeg har til å bare si hasta la vista, stikker til varmeland jeg – og bli der til det blir lyst igjen.

 11. Nyttig informasjon – så flott at du deler! Cuba står innmari høyt på reiseønskelisten min. Det høres litt knotete ut med visum dit, men etter å ha lyktes med å skaffe visum til Usbekistan, føler jeg at det meste er overkommelig, haha. Endte med å bruke Visumservice i siste liten, for å si det sånn!

 12. Johanne

  Takk for info! Jeg planlegger å reise til Cuba til sommeren (så lenge jeg finner noen å reise sammen med), så jeg gleder meg til å lese om turen din!

 13. Hei! Tusen takk for info! Jeg reiser til Cuba 26. desember så plutselig møtes vi der 🙂 God tur og god ferie!

 14. Elisabeth

  Reiser til Cuba 8. februar, kom på i går at vi kankje måtte søke visum, og kom over denne posten. Har nå bestilt gjennom visumtilcuba.no, de lovet at det skulle komme i neste uke, så krysser fingrene for at det går bra!

 15. Trenger jeg forsikring for å reise til Cuba???

  1. supermarie

   Du bør jo alltid ha reiseforsikring når du skal reise? Hvis det skjer noe (ran, sykehusopphold osv) og du ikke har forsikring får du jo ikke dekket noe som helst og må betale alt selv – det kan fort bli svindyrt. Om det er et krav for å komme inn i Cuba vet jeg ikke, men jeg ville aldri ha reist noe sted uten.

  2. Arve Alexandr Marmont

   Hvis du ikke har forsikring ved ankomst/innreise,må du kjøpe en der fra Assistur. Måtte oppsøke lege da jeg var der i December (i Santiago de Cuba) Måtte likevel betale,men fikk selvfølgelig det returnert. Så uansett,reis ALDRI noe sted uten gyldig forsikring. Familien til den Norske gutten som hadde en motorsykkel ulykke i Thailand har nå gjeld i million-klassen fordi han ikke hadde forsikring.

 16. Sofie B

  Så bra at du forklarer dette på en enkel måte!
  På den cubanske ambassadens nettsider står det at man får visum 20 dager etter innbetaling, men du sier ca 14 dager. Gikk det altså fortere? Lurer sånn, for det er bare 21 dager til avreise, og samboer er på jobbtur til i morgen, så han får uansett ikke sendt avgårde i dag :/ De svarer såklart ikke på telefon, og mailen jeg sendte kom i retur…

  1. supermarie

   Ja, det gikk i hvert fall fortere for meg! Men vet jo aldri, de virker ikke så konsekvente – og veldig vanskelig å kommunisere med, ja… :/ Krysser fingrene!

 17. Karoline Erlandsen

  Hei! Jeg skal til Cuba i februar og trenger plass å bo. Fikk ikke svar da jeg sendte e-post til noen steder for å leie rom i casa particular. Du skriver at du ordnet sted å bo hos en venninne av din mor. Kunne du være så snill å sende meg kontaktinfo på e-post slik at jeg kan leie der også? Det hadde vært supert!

  1. supermarie

   Hei Karoline! Søk opp Casa Nini på Facebook og skriv til henne – Nina heter hun. 🙂

 18. Hei! På regjeringens nettside står det at man behøver både visum og reiseforsikring for å komme inn i landet. Hvordan måtte du bevise at du hadde reiseforsikring?

  1. supermarie

   Jeg ble aldri spurt om å bevise det, men har reiseforsikringskort på mobilen til enhver tid, gjennom gjensidige sin app 🙂

 19. Kristin

  Takk for god informasjon.

  Når eg klikker på linken kjem det ein side der det står:
  The page cannot be displayed.

  Har du ein anna link?

  1. supermarie

   Hmm, så rart – da har de tydeligvis fjernet/flyttet skjemaet, og jeg kan ikke finne noen ny link noe sted. Du må kanskje prøve å få kontakt med ambassaden?

 20. Hola!
  Utrolig vanskelig å få kontakt med ambassaden via telefon eller email. Og lenken virker ikke. Vettu om hvordan jeg kan få visumet uten å reise til Oslo?

  1. supermarie

   Hmm… Det vet jeg ikke dessverre, mulig de har ny lenke liggende ute noe sted?

  2. supermarie

   Hei! Nå har jeg lagt ut ny lenke i innlegget over 🙂 Skjemaet er her: https://upload-prod-www.apollo.no/upload/pdf/alt-om-reisen/visum-cuba.pdf

 21. Tor-Jarle

  Jeg fikk heller ikke opp den linken- hva gjør man?

  1. supermarie

   Det vet jeg ikke dessverre, mulig de har en ny lenke fra nettsiden sin. Skal sjekke litt i helga!

  2. supermarie

   Jeg fant skjemaet vi brukte her: https://upload-prod-www.apollo.no/upload/pdf/alt-om-reisen/visum-cuba.pdf 🙂 Hentet fra Apollo sine nettsider. Håper det fungerer!

 22. Hei. Måtte du sende med kvittering på bestilt reise?

  1. supermarie

   Hei! Nei, det gjorde vi ikke.

 23. Hei, Visum service er en amerikanske selskap for ikke love å utstede visum til Cuba, Det enset selskap som har avtale med Cuba er visumconsulting og det koster kr 475 ambassade avgift og 100 visum Consulting tjeneste total kostvaner er NOK 600,-
  Du ble dessverre lurt av Visum Service

  1. Hvis du leser innlegget så ser du at jeg betalte kun 475 ved å fikse det selv – jeg brukte ikke visumservice 🙂 600 er jo mye dyrere….?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *