Damer jeg ser opp til

Ny uke og nytt tema i bloggutfordringen jeg har meldt meg på! Tema: forbilde. Et forbilde for meg er noen jeg ser opp til og beundrer, noen som inspirerer meg og som jeg godt kunne tenke meg å være mer lik som, og noen av de jeg har som forbilder er denne buketten:

Christina og Kirsebærhagen
fraasis på Snapchat (klikk for å adde henne hvis du leser fra mobil), kirsebaerhagen på Instagram.

Fra det første bildet hun publiserte:
«For fire måneder siden hadde jeg et «perfekt» liv. Lederstilling, over hundre kvadrat leilighet i Oslo sentrum, en jobb med masse sponsede produkter og fester. En vakker kjæreste jeg gikk tur i skogen med hver søndag. Vi skulle kjøpe et lite drømmehus på Rodeløkka. Alt på stell. Men så fikk jeg nok. Jeg sa opp jobben. Du dumpet meg uten grunn eller forvarsel på en fredag. Jeg dro på lørdag og kom aldri tilbake. Alt avlyst: turen til Colombia, huskjøp, søndagsfrokost, sikker fremtid. Det sto mellom å dø eller fødes på nytt».

Så hun kjøpte seg et stort hus av et oppussingsobjekt, som hun snapper og instagrammer fra mens hun jobber og står på og skaper noe stort, og jeg blir så inspirert. For et pågangsmot, for en guts! Christina er et fantastisk menneske jeg har hatt æren av å få jobbe med fra tid til annen gjennom bloggen (hun jobbet tidligere for United Influencers), og hun er en av de jeg beundrer mest her i verden.

fraasis

Bilder fra Christinas Instagram

Jentene i SnapKollektivet, inkludert Caroline som dessverre har gitt seg
SnapKollektivet på Snapchat, Facebook og Instagram (klikk for å adde i hver kanal).

Jeg er inhabil, men samtidig ikke – for dette er også ti andre jenter som velger å gå utenfor komfortsonen sin, og lar tusener av følgere vitne mens de gjør det. Vi – og de – har delt så vanvittig mye, og vi er vant til å dele fra før av, men ikke på denne måten. Og ikke så privat. Prosjektet oppstod i et håp om å gjøre samfunnet mer tolerant og bidra til mer åpenhet rundt blant annet psykiske lidelser, å vise at vi er bra nok. Du er bra nok. Og for å få til det gjør vi oss veldig sårbare, deler mye og responsen viser at det settes uendelig stor pris på. Jeg er stolt av å være en del av kollektivet, og forferdelig stolt av de andre jentene. Og jeg beundrer dem for at de tørr.

13466140_1732855330315388_8027155267570830310_n

Mamma
Jeg nevner henne automatisk hver gang ordet «forbilde» kommer opp, og det er det en god grunn til. Hun har verdens største hjerte, verdens største smil og verdens mest beundringsverdige pågangsmot – selv om livet kaster sitroner hennes vei. Det var jo ikke sånn det skulle bli. Hennes livs kjærlighet, mannen i hennes liv skulle aldri bli så syk. Pappa har MS (multippel sklerose), og de to bokstavene har nådeløst tatt fra han alt her i livet – bit for bit, i nå tjue år. Alt har forsvunnet, unntatt mamma, og oss, og familien så klart, men bortsett fra oss: alt. Han kan omtrent ikke uttrykke seg lenger, han får ikke til å snakke, han får ikke til å gjøre noe som helst. Og mamma holder sine ord: i gode og onde dager.  Alt hun gjør, alt hun har blitt tvunget til å gjøre fordi MS har sørget for at hun blir alene om alle disse tingene – ordne og stelle i huset, følge opp meg og broren min på fritidsaktiviteter, arrangere middager, reise til Danmark hver sommer (som det dessverre ble en slutt på i fjor, pappa er for dårlig). Hun gjør alt for at pappa skal få være med på mest mulig – til tross for hvor vanskelig det har blitt. Og hun gjør det med et smil. Jeg vet det er tøft, mamma, men herregud – som du smiler. Og det legges merke til – ikke bare av meg og de nærmeste, men av vennene mine òg. Jeg får nesten tårer i øynene hver gang mamma og pappa blir et samtaletema blant oss, tårer i øynene av stolthet – av begge to. Selv om det er vanskelig å få tilgang til pappas tanker og humor i dag, har han nemlig tatt hele prosessen med å få en stadig mer alvorlig MS med nettopp – humor. Og mamma, det er mange som bøyer seg i støvet for deg. Du beskrives som utrolig, nærmest utenomjordisk, for alt du er og gjør. Og hvis jeg bare ender opp som bare halvparten så positiv og sterk som deg, er jeg mer enn nok fornøyd. Det er noen gigantiske sko å fylle, enda du bare har et par-tre størrelser større enn meg.

rommis

Hvem er ditt/dine forbilde(r)?

Andre som er med på bloggutfordringen:

Caroline // carolinesverden.com

Nadia // hjertejubel.com

Martine // atinybitbeautiful.com

Carina // carinabehrens.com

Tine Katrine // blogg.tinekatrine.com

Milla // noctem.nu

Luisa // la-mar.no

Anonym // bruknevinger.co

Stine Friis // youtube.com/stinefriishals

June // heijegheterjune.com

Iselin // iselinmathilde.blogg.no

Ingvild // ingvildhappy.blogg.no

June Å // juneaasheim.wordpress.com

11 kommentarer

 1. Hei Marie! Når jeg leste avsnittet ditt om din mor kom tårene. Jeg har også en sånn Mamma som er der i gode og onde dager. Jeg har en pappa som sitter i rullestol, han kan snakke, men et par ganger i året svever han mellom denne verdenen og den andre siden. Skulle ønske at disse mødrene vet hva vi gjør for alle rundt seg. Takk for at du setter ord på det <3

  1. supermarie

   Åh <3 Varme klemmer til deg, mammaen din og pappaen din og!

 2. Utrolig fint innlegg <3 Jeg sitter her med klump i halsen. Fy fader så heldig jeg er som havnet i samme kollektiv som deg. Du er et forbilde!

 3. Christina er helt rå, elsker å følge med på husrenoveringen hennes!

 4. For et flott skrevet innlegg <3

 5. jeg blei så innmari rørt av ordene du skrev om mammaen din. så sterk og tøff hu er. du skriver så sårt og fint. du klarer alltid å sette ord på ting, det beundrer jeg deg for!

 6. Blir så rørt av det du skriver om moren din <3

 7. Åh. Så fint. Stolt over å vær ein del av SK med deg. Eg skreiv og om mi mor. Blei rørt te tårer av d du skreiv ❤️

 8. Camilla

  Det du skrev om moren din<3 Blir alltid litt rørt når folk snakker fint om foreldrene sine, det er så koselig å høre.

 9. Det du skrev om mammaen din – tårene triller <3

 10. Tårene triller av ordene du skrev om moren din.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *