Philips BlueControl: lysbehandling hjemme

Jeg elsker høsten, og vinteren òg. Det har jeg alltid gjort, med unntak av den ene vinteren for fem år siden. Det var på denne tiden av året at kroppen min skiftet mønster. At jeg ble en menneskelig leopard. Røde flekker blomstret opp overalt, over natten, uten at jeg forstod hvorfor. Den militære legen jeg da gikk til visste heller ikke, men henviste meg videre og hudlegen jeg da kom til forstod, og etter å ha gitt meg diagnosen psoriasis begynte jeg å forstå litt mer jeg også, enda jeg aldri hadde hørt om sykdommen før.

Philips Bluecontrol

Det tok meg ekstremt mye tid den vinteren, det å holde leoparden under kontroll. Kulden og den stressende hverdagen hjalp ikke akkurat på flekkene det heller, og jeg lurer på hvor mange timer til sammen jeg brukte på behandlinger; alle tur-returene til det gule huset med lysbehandling og tabletter, tjærebad og kremer. Alle kveldene hjemme på min egen sengekant, hvor jeg ble sittende og smøre hver eneste flekk med noe som liksom skulle hjelpe. Det gjorde jo ikke det. Det jeg følte hjalp mest var lysbehandlingen, selv om det var tabletter som til slutt var det som virkelig skulle kverke hele leoparden.

Men det var min historie. En av hundretusen historier om psoriasis i Norge, hvor 2-3 % av befolkningen er rammet.

Jeg er med andre ord langt i fra alene om å ha måttet ofre mye tid og energi til behandling av psoriasis. Den kommer i flere ulike former, for min del var det dråpepsoriasis (vakkert navn, paradoksalt nok), mens andre har plakk – det vil si større områder med utslett. Kroppen min er fin igjen nå, men når jeg tenker tilbake var tiden leoparden krevde av meg det verste, sammen med selvfølelsen av å se ut som jeg gjorde. Å ikke føle for å bade om sommeren, ikke dra på fest i kjole, ikke sole seg, ikke være med menn. Ikke være synlig i det hele tatt, i en alder av tjueèn. Det er klart det gjør noe med en.

For meg er den heldigvis tiden forbi, men det er mange der ute som fremdeles kjemper sin daglige kamp mot leoparden og mot eget selvbilde. Og for disse kan kanskje verdensnyheten Philips BlueControl være tryllestaven som løser problemet?

Behandling hjemme med Philips BlueControl

BlueControl er en bærbar lysterapi for de som sliter med mild til moderat plakkpsoriasis – den første i verden med en slik teknologi som lar deg ha på deg din egen behandling. Den kan brukes samtidig som man gjør all verdens andre ting; lager middag, ser på film, på vei til jobb (hvis du har en lengre vei, som meg), surfer på nett eller snakker i telefonen; hva enn du liker å gjøre. Det er en superenkel behandling som kan gi store forbedringer av symptomene på psoriasis. Lyset fra lampen stimulerer naturlige prosesser i kroppen, og hjelper hudens fornyelsesprosess ved å bremse den økte produksjonen av hudceller som psoriasis fører til, årsaken til at huden blir seende ut som den gjør. Det blå lyset virker mot betennelse, og kan lindre hudplagene. Kliniske studier viser at LED-lyset har positive effekter på psoriasisutslett, som rødhet, flassing og tykkelse, og hos enkelte pasienter som var med i studiet forsvant utslettene helt. Philips BlueControl er dessuten fri for risikoen ved ultraviolet (UV) stråling, og er helt uten kjemikalier.


NB! Bildet er kun ment til å illustrere hvordan produktet kan brukes. BlueControl er kun for plakkpsoriasis og ikke for min type psoriasis (dråpepsoriasis/psoriasis guttata)

Enkel og effektiv, og du trenger ikke ta tiden på behandlingen, heller, for den skrur seg av selv etter tretti minutter. En liten halvtime hver dag, på hvert område, i fire uker skal være nok til å vise stor bedring. Hvis ikke? Hvis du ikke er fornøyd med Philips BlueControl-behandlingen i løpet av 90 dager, får du pengene tilbake!

Vil du eller noen du kjenner teste Philips BlueControl?

Philips tilbyr et produkttesterprogram, hvor du mottar produktet for å behandle plakkpsoriasisen din hjemme i tre måneder. Under testperioden deler du din ærlige opplevelse av behandlingen i sosiale medier. Programmet har vært suksessrikt i Tyskland, Storbritannia, Danmark, Finland og Sverige og nå leter Philips etter produkttestere i Norge. Hvis det høres interessant ut for deg eller noen du kjenner som sliter med psoriasis (plakk), send en e-post til bluecontrol@philips.com for mer informasjon!

Jeg har som sagt ingen psoriasis som jeg kan teste den på selv, men jeg har snakket med Harpa Halldorsdottir (42) som sier hun ble reddet av det blå lyset. Hun var skeptisk til å begynne med, men fant fort ut at det fungerte og etter at hun startet med behandlingen har hun fått bedre selvtillit fordi utbruddene hennes er redusert, og det klør ikke så mye som før. -Den nye blå LED-lysteknologien har nesten gitt meg et nytt liv, sier hun; utbruddene er mindre røde, tynnere og kløen har nesten blitt borte. Hun tørr å gå i kjoler igjen, og vise bein om sommeren. Hun forteller også at hun har fått så mye mer tid i hverdagen – og det kan jeg definitivt forstå. Psoriasis ER tidkrevende. Forhåpentligvis kan BlueControl sørge for at flere som er rammet kan ta kontroll over egen tid igjen.

Vil du lese mer om behandlingen? Trykk her.

Bestille Philips BlueControl: Trykk her.

4 kommentarer

 1. Wow, dette skal jeg tipse mamma om 🙂

 2. Hei!
  Hva slags tabletter fikk du som hjalp deg? 🙂

  1. supermarie

   Hei! Methatroxate het det 🙂 En svak form for cellegift.

   1. Marthe

    Takk! Da skal jeg ta det opp med hudlegen min 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *