Hjertesaker

Jeg har jo fortalt dere at jeg skal prøve å blogge hver eneste dag ut året, og da Caroline kom med en temautfordring for bloggere var jeg ganske rask til å rekke opp hånda og si «Æ’me!». Når jeg allikevel skal skrive noe, kan jeg like så godt hente inspirasjon fra en utfordring ei annen gir meg! Takk til Caroline for et supert initiativ – hvis noen av dere har en blogg eller Instagram eller hva som helst annet, og har lyst til å være med, klikk dere inn på lenken for å se hvordan. Første tema ut var «Hva jeg har lært», og den rakk jeg aldri å lage sist uke, men denne ukens tema er «Min hjertesak» så jeg prøver meg på den i stedet.

Merk: prøver. Fordi jeg helt ærlig sliter med å finne mine hjertesaker. Det har vært en underliggende bekymring helt siden SnapKollektivet startet opp, faktisk, for jeg føler alle de andre jentene er så gode på engasjement og det å fortelle om saker de brenner for; feminisme, sexisme, rusproblematikk, dyrevern, likestilling og så videre og så videre. Og den eneste saken jeg klarer å vise brennende engasjement for? Forholdisme. Skjønner dere?!

Jeg brenner jo for ting, det er ikke det. Jeg blir sint av urettferdighet – men ikke rundt èn spesiell sak, bare urettferdighet generelt. Jeg kan klikke på kroppshysteriet, klikke på «manne»gruppa Ottar, klikke på en flyktningdebatt som plutselig handler om OSS og ikke de som faktisk flykter, jeg provoseres av forsøpling og miljøskadelige dager som Black Friday. Men jeg har ingen hjertesak. Ikke en eneste. Jeg har ikke noe dedikert engasjement rundt noe som helst, bare tusen tanker som kan utløses av en debatt eller en kommentar her og der, i ny og ne. Men stort sett trekker jeg bare på skuldrene. Det er ikke det at jeg ikke bryr meg, men jeg bryr meg kanskje ikke nok? Jeg har aldri gått i en eneste demonstrasjon (men det står på Day Zero-lista mi, så nå må jeg). Og det gnistrer jo i flere retninger i tide og utide, men jeg finger ingen flamme. Jeg har ingen hjertesak.

Betyr det at jeg er hjerteløs?

Jeg vet i hvert om ei til som føler på mye av det samme, så jeg vet jeg ikke er alene, men jeg vil gjerne høre deres tanker òg. Har dere en hjertesak dere brenner for? Eller er det flere som er som meg?

Sahara, Morocco
Sahara, Morocco 2013

Andre som er med på bloggutfordringen:

Caroline // carolinesverden.com

Nadia // hjertejubel.com

Martine // atinybitbeautiful.com

Carina // carinabehrens.com

Tine Katrine // blogg.tinekatrine.com

Milla // noctem.nu

Luisa // la-mar.no

Anonym // bruknevinger.co

Stine Friis // youtube.com/stinefriishals//

June // heijegheterjune.com

12 kommentarer

 1. Kjenner meg faktisk veldig igjen. Er jo med på samme greie, og jeg sitter her og lurer på hva jeg skal skrive om. Engasjement og hjertesak trenger liksom ikke være det samme heller, eller? Hmmmm. Men, det må jo være lov å brenne litt for mye, tenker jeg.

 2. Jeg føler det samme! Det er mange saker som engasjerer meg i ny og ne, men det er liksom ikke én sak som alltid ligger og brenner i hjertet mitt. Men jeg tror dette også kan være en god ting, fordi man burde jo bli engasjert i flere saker og rope ut om man ser både urettferdighet, dyremishandling, forsøpling, osv. Jeg vil tippe at de fleste bryr seg litt om mye, og det monner jo det også 🙂

  1. supermarie

   Det er sant. Det monner definitivt! 🙂

 3. Det er så mange ganger jeg har fått det spørsmålet, både når jeg har skullet beskrive meg selv og på intervjuer av forskjellig slag: «Hva er din hjertesak?» Og jeg har i grunn ingen spesiell jeg heller, men det er mye jeg engasjerer meg i. Det må da vel være ganske greit det òg, å spre engasjementet litt utover? Det er jo ikke bare én ting som skal til for å gjøre verden til et bedre sted, men mange små og store!

  1. supermarie

   Enig!

 4. Samma her! Jeg også har hatt problemer med å komme min hjertesak for ukens tema, men så datt det bare bokstavelig talt noe i fanget mitt som plutselig tente noe, også hadde jeg en liten hjertesak likevel. Men jeg er som deg, interessert og lettantennelig når det gjelder flere temaer – men EN sak som jeg er virkelig engasjert i og som driver meg?….. meh.

 5. Føler det på samme måte som deg – og kan ikke urettferdighet være en hjertesak ‘a? 😉

  1. supermarie

   Jo, det kan jo det! I så fall er det herved min hjertesak, hehe. Sammen med forholdisme 8)

 6. Føler ikke jeg heller har en hjertesak. Er jo engasjert i dyrevern og sånt, men…hjertesak høres så stort ut? Men hei, bli med i fakkeltog mot pels da! Det er så koselig, og veldig viktig.

  1. supermarie

   Jaa, når er det? 😀

 7. Jeg har altfor mange hjertesaker, hehe. Men i bunn og grunn handler det meste om urettferdighet. Jeg syns du har et stort hjerte, jeg <3

 8. Therese

  Marie! Apropos Snapkollektivet, jeg fikk ikke sett kreativitetdagen din der, grunnet tidvis internettmangel i utlandet. Storyen hadde gått ut på dato da jeg endelig fikk nett 🙁 Og siden jeg tenker på Supermarie og kreativitet som synonymer så føler jeg at jeg sikkert gikk glipp av noe stort hehe. Kunne du oppsummert dine tankespinnerier rundt kreativitet i et innlegg eller noe? <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *