Issyk Lake – innsjøen av blå glasur

Jeg er ambassadør for KLM / Flybillettene til Almaty er sponset   

Issyk lake er noe av det vakreste jeg har sett i hele mitt liv, og nå skal bildene mine si mer enn de tusen ordene (minst) jeg hadde trengt for å beskrive det jeg så:

Issyk Lakethumb__MG_9557_1024thumb__MG_9566_1024 issykathumb__MG_9572_1024thumb__MG_9595_1024thumb__MG_9601_1024thumb__MG_9607_1024thumb__MG_9616_1024thumb__MG_9620_1024thumb__MG_9623_1024thumb__MG_9651_1024thumb__MG_9666_1024 issyka1thumb__MG_9676_1024thumb__MG_9680_1024thumb__MG_9685_1024thumb__MG_9722_1024thumb__MG_9737_1024

Hvis jeg må velge bare ett inntrykk å sitte igjen med etter å ha vært i et lite hjørne av Kasakhstan; definitivt naturen. Så overveldende, så forskjellig, så majestetisk. Dette synet ventet oss altså etter å ha stoppet for lunsj i den lille landsbyen Esik, og det slo meg nesten overende. Fargen på vannet, det så ut som glasur! Så lyseblått, og så silkeaktig. SE, da! Det var ikke lov å bade der – uansett hvor mye det fristet, og det er jeg egentlig glad for. Mennesker kan det å ødelegge kloden sin, og hvis alle hadde badet her er jeg sikker på at fargen og atmosfæren ikke hadde vært den samme. Det var så rart, for man kunne nesten ikke se ned i vannet – det var ikke klart og gjennomsiktig som man kanskej forestiller seg at fjellvann skal være, men heller som…. Melis? Flytende melis i fargen isblå? Vanskelig å forklare, men helt nydelig var det uansett. Vannet i innsjøen kommer fra elven Issyk, som består av brevann fra 32 ulike breer i fjellene rundt, den samme elven renner nede ved byen Esik også. Selve innsjøen ble til gjennom et naturlig ras i sin tid, ødelagt på 60-tallet av et nytt ras, og gjenskapt ved hjelp av mennesker igjen (Wikipedia).

Se også: Charon Canyon – Kasakhstans svar på Grand Canyon

Vi ble gående rundt og nyte synet i nesten to timer, mens vår tapre sjåfør holdt ut med å sitte i bilen på parkeringsplassen, haha. Han kunne selvfølgelig ha slått følge med oss, men noe sier meg at det fristet mer å sitte i fred. For det første har han vært her tusen ganger før, for det andre snakket han bare russisk – og for oss andre måtte det gå i engelsk. Reisefølget mitt, meg og Asylbek.

Kjøreturen fra Almaty til Issyk tar omtrent en time, men vi brukte lenger tid fordi vi stoppet innom både et museum og en landsby på veien. Vi fikk hjelp av Asylbek – som jeg allerede har nevnt – til å organisere bil og sjåfør, og jeg husker ikke prisen i farten, men det var uansett billig for oss, og definitivt verdt det. Det er noen «must see»-steder når man besøker Almaty, og Issyk Lake er definitivt et av dem.

4 kommentarer

  1. Blir aldri lei av bildene fra Kasakhstan <3 Det er så utrolig vakkert

  2. Herregud, så fint!! Fikk sååå lyst til å reise dit etter å ha sett disse bildene 🙂

  3. Hm, dette stedet fikk jeg ikke med meg da jeg var i Kasakhstan. Så flott det ser ut!

  4. Fine bilder 🙂 OFF TOPIC: OMG, etter ditt fokus på overdrevet bruk av «i forhold til» har det klikka helt for meg. Jeg hører og leser det overalt. Kan banne på at jeg hører/leser det feilbrukte begrepet sikkert 150 ganger til dagen. Er ny på jobben, og alle bruker det i alle mulige sammenhenger – og jeg får lyst til å SKRIKE ut hver gang jeg hører det. Men vil nødig ødelegge mine sjanser i den jobben. Hørt på pauserommet » I forhold til den yoghurten som har ligget i kjøleskapet i flere uker nå – hvem eier den? » WTF?!?! Og dette skal være mennesker med masterutdanning nesten hele gjengen. Seriøst. Kan det bli opprettet et obligatorisk fag på utdanning på høgskole/universitetsnivå der begrepet I FORHOLD TIL blir definert?!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *