Bilutleie i USA: slik finner du det billigste alternativet

Som jeg allerede har fortalt dere er jeg stor fan av roadtrip når jeg skal utforske et nytt land. Å sitte i baksetet og fange mest mulig av det som farer forbi i pixler, la seg trollbinde av det skiftende landskapet utenfor, tenke og bare flyte med i et fremmed trafikkbilde. Jeg tar mye buss og tog også, og liker det minst like godt, men noen ganger ønsker jeg å oppleve mest mulig på relativt kort tid, og den friheten en bil gir gjør at man kan spare mye av nettopp det – tiden man bruker på å reise, og heller få mer tid til å utforske på egenhånd, dessuten blir man fri til å stoppe og ta bilder hvor man vil, når man vil, og utforske veier som buss eller tog kanskje ikke ville ha svingt innom, og jeg elsker det å reise litt rundt på «måfå», ta en uventet sving (eller usving) og bare se hva som skjer underveis!

Bilutleie USA

Jeg har leid bil i både Kazakhstan (med sjåfør), Guam og Brasil, men jeg tror den beste opplevelsen av bilferie i utlandet må være den jeg hadde da jeg var i Los Angeles sammen med søskenbarnet mitt og kjæresten, underveis på verdensreisa i 2013. Dere som har hengt her inne en stund husker kanskje starstruck-face of the year?

En av dere sendte meg nemlig adressen til SELVESTE Dr. Phil! Dr Phil, helten min siden foralltid, mannen som bærer det navnet jeg tatoverte under foten min etter at han overså meg på Twitter, haha. Plottet inn adressen hans på GPS i leiebilen, og bare kjørte av sted opp i Beverly Hills. Bildene over er tatt utenfor gårdsplassen hans, og jeg har aldri vært så starstruck i hele mitt liv. På grunn av et HUS! Ikke det engang, en gårdsplass. Fantastisk. Eventuelt fanatisk.

Vi kjørte også til Newport – selveste the OC (elsker den serien), veldig spontant og bare fordi vi kunne.

Les også: Roadtrip på Guam

Hvordan finne det billigste

Det viktigste for meg når jeg ser etter en leiebil er først og fremst sikkerhet, at bilen er trygg, og jeg foretrekker at utleieselskapet er et kjent et. Og så er det selvfølgelig prisen. Jeg prøver alltid å holde kostnadene mine nede når jeg er på tur, men det er ikke alltid like enkelt å vite hvor man skal lete for å finne det beste og billigste alternativet. Ved å bruke EasyTerra får du imidlertid veldig god oversikt, sist jeg søkte fant jeg priser fra 1300-45 000 for sju dager, null tull! Den siste var selvfølgelig en Porsche. 45 000 norske kroner. Hadde det vært en BMW X6 kunne jeg vurdert det. Neida. Joda. Neida, men poenget mitt og et godt tips: ved å bruke EasyTerra kan du sammenligne priser fra kjente bilutleiefirmaer, og finne en billig leiebil hvor som helst i verden, inkludert USA! Det er veldig enkelt, bare velg land, velg datoer og søk. Så enkelt som bare dèt!

Litta throwback til Mustang-roadtripen på Guam:

Har du erfaringer med leiebil i utlandet? Del gjerne!

1 kommentar

  1. Road trip er seriøst nesten definisjonen av frihet. Eller?
    Så lenge man ikke skal være et sted da, til en bestemt tid.
    Elsker det fjeset btw!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *