Hvordan står det til med nyttårsforsettene?

Vi er allerede halvveis i september, TENK DET. Jeg syns alltid det er gøy å bla tilbake til den Marie som stod på terskelen til et nytt år, og se hvilke tanker jeg hadde om hva jeg ville fylle året med, så her er en liten throwback til det – med en sjekk på hvordan det egentlig står til med «nyttårsforsettene»:

I 2016 når som helst har jeg lyst til å:

– Bli god på å lage de rundstykkene Linda lærte meg å lage da jeg var i Bergen sist helg, så lettvint og så innmari gode, de og den svineretten hun lagde – herlighet, det var som å spise på en femstjerners
Status: Ja, om jeg får si det selv! Skal snart begynne å lage de igjen, har ikke gjort det siden… Oslo. 

– Begynne tidligere å lese pensum, det samme ønsket går igjen år etter år, jeg skjønner ikke at det skal være så vanskelig å kvitte seg med skippertakmentaliteten, haha. Best under press? I så fall håper jeg jeg merker presset allerede fra semesterstart, sånn at jeg kan slappe litt mer av når eksamensperioden først går i gang
Status: HAHA, nei. Jeg har falt av. Igjen. Som vanlig. Men hei – de andre på seminaret har ikke engang kjøpt bøkene, så sånn sett leder jeg? 

– Reise til et nytt og spennende sted, KLM (jeg er ambassadør for KLM) har så mange destinasjoner å ta av, og det er så vanskelig å velge hver gang! Tokyo frister litt, eller kanskje Cuba, eller åh, hvor i all verden skal vi dra, kjære?
Status: Kazakhstan! Og så fort KLM svarer meg på e-posten min, så kan jeg forhåpentligvis skryte på meg enda et land før 2016 er over. Kryss fingrene!

kazakg

Foto: Kazakhstan, «The singing dune»

– Fikse leiligheten sånn at jeg blir fornøyd, jeg har så mange ting jeg har lyst til å ha fremme på en og samme tid, det blir totalt kræsj og overfylt i alle hyller, jeg liker det ikke, jeg må finne stilen min og dandere redet mitt sånn at jeg kan like å være der litt mer
Status: Altså, JA! Jeg har kjøpt min egen leilighet (den så du ikke komme, Marie anno 2015) og styrer og steller og blir mer og mer fornøyd for hvert lille telys jeg flytter rundt på. Det er så gøy med eget rede!

– Trene jevnlig for å få mer energi, jeg falt helt ut av det da eksamensperioden begynte og har liksom ikke klart å hente meg inn igjen
Status: Jeg var god en stund, men nå har jeg på en måte flytta fra hele Sats/Elixia-town, og trener aldri. Planen er å komme i gang igjen. Jogge i parken. Egentrening hjemme i stua. Må bare finne igjen lysta

– Finne klesstilen min, jeg har så mye klær jeg ikke liker lenger, jeg må kvitte meg med det og slå meg til ro stilmessig snart, før jeg blir gal, blakk og klesskapet mitt kollapser
Status: Joda, jeg har slutta å shoppe for en stund av økonomiske årsaker, og syns jeg kler meg ok, men trenger fremdeles å bytte ut noen plagg eller hundre

stutu

– Sette fotspor på Snapchat for bedrift, det er favorittarbeidsoppgaven min hos Gjensidige, å lage MyStory rundt viktige temaer og gode råd, og jeg digger at dem gir meg så frie tøyler! En av ambisjonene mine på jobben er å bli rågod på det, så god at de ikke har råd til å la meg gå når kontrakta går ut til høsten, hehe
Status: Det er så gøy å lese det her, for Snapchat for Gjensidige tok jo virkelig helt av. Jeg havnet i DN, jeg har reist rundt og holdt foredrag for både Redningsselskapet og NRK Super, lært opp konserndirektørene, og blitt lagt merke til i bransjen, og jeg vet sjefene setter pris på det jeg gjør. Og jeg fikk ny kontrakt – ut året, og et stykke inn i neste år! Er det lov å si at jeg er stolt? Sier det læll: stolt as fuck! 

– Gå i Jotunheimen, som jeg har mast om siden 2012…. Fingeren ut av brunbjørnhiet!
Status: Jeg har gått på ett fjell! Under Vinjerock gikk jeg opp Sløtafjellet sammen med en fin gjeng. Målet er å gå flere, neste sommer blir det Galdhøpiggen

– Snu enda flere gaver om til opplevelser, jeg ser venninnene mine så sjeldent at i hvert fall én dag i året (eller to) skal være hellig, bursdager = avtaler og TID sammen, og ikke gaver. Vi har alt vi trenger alle sammen, det eneste vi mangler er tiden til å være med hverandre
Status: Jeg føler vi har fått til å se hverandre litt oftere, men ikke ofte nok. Det blir forhåpentligvis enklere nå når jeg bor i Moss (midt mellom Oslo- og Fredrikstadvenninnene mine + vennene mine i Moss/Rygge, da) + at jeg snart er ferdig med studiene! Da håper jeg tiden strekker til igjen. Alle vennskap settes liksom på pause på grunn av pensum.

hehet6

– Gjøre noe med håret mitt, det er et mar(i)eritt og det har det vært siden verdensreisa, tørt og umulig
Status: Jeg fikk jo farget det èn gang, og har begynt å klippe meg selv. Så det er friskere, om ikke annet

– Si ja til noe jeg vanligvis ville sagt nei til
Status: Jaa? Jeg kommer ikke på noen eksempler, men jeg har sikkert det

– Bruke kameraet mitt mer – ikke bare når jeg er på reiser, det er tross alt hverdagene det er flest av og som til sammen utgjør livet, jeg må bli flinkere til å ta vare på dét
Status: Nei. Jeg må fremdeles skjerpe meg!

– Lage flere videoer (kom gjerne med tips hvis det er noe dere vil jeg skal filme/snakke om, og husk å følge meg på Youtube: Supermarie.net (skjønner ikke hvor jeg finner lenken til min egen kanal jeg, haha, så dreven er jeg i videobloggverden)
Status: Jeg har laget to videoer (se en av dem HER), OG jeg har blitt en del av SnapKollektivet, hvor jeg filmer meg selv masse, og det vil jeg si går under dette punktet. Herlighet, så mye jeg har vokst på SnapKollektivet-dagene mine. Og så så rart, for der kan jeg liksom blottlegge sjela mi fullstendig, mens på min egen Snapchat klarer jeg ikke det? Sikkert fordi jeg tenker at SK-følgerne er mest ukjente, mens på min egen har jeg jo alle dere + alle vennene mine, haha. Aner ikke. Men video er bra, får utfordret sjenertheta

Hvordan går det med alt du hadde tenkt til/lyst til/håpet på i 2016?

8 kommentarer

 1. Jeg hadde håpet på en skikkelig reise, utenfor Europa. Har ikke vært på det ennå, men jeg og ei venninne skal kanskje til Karibien i juleferien/januar, så det går kanskje i boks! Ellers hadde jeg planlagt å gå mer på fjelltur, og det går sånn halvveis:) hadde 2 teltturer i sommer, + litt småturer her og der. Beste tursesongen syns jeg er nå på høsten, med alle de fine fargene, så satser på å få gått enda mer framover!

  PS: Galdhøpiggen er i Jotunheimen 🙂

  1. supermarie

   Ååh, så magisk! Stikker av i juleferien/januar selv – elsker å være ute i verden på nyttårsaften 😀 Telttur er så koselig! Enig – høsten er den fineste i fjellet <3

   Hahaha, der avslørte du geografikunnskapene mine…. Rettet det opp nå, for pinlig å la det stå, haha. Takk!

 2. Så gøy innlegg! Må sjekke om jeg skrev ned noen selv…

 3. To av målene mine for i år er å besøke to nye land og hoppe i fallskjerm! Jeg drar nå på fredag til Costa Rica, skal innom Panama en tur og så til California. Og har planlagt å hoppe i fallskjerm i San Diego! Gleder meg som en unge! Skrev bucketlisten min de første dagene i januar før det ble slutt med forloveden og jeg ikke visste noe av hva året kom til å by på. Og for første gang på lenge kan jeg kun tenke på meg selv. Er egentlig ganske deilig:)

 4. Jeg tror egentlig ikke jeg hadde noe særlig nyttårsforsetter. De pleier å være de samme fra år til år, og jeg pleier ikke å gjennomføre 😛

 5. Hei!
  Jeg mener å huske at du tipset om en veldig god nettside for å lære seg og få litt bedre oversikt over pensum i exphil. Jeg tar exphil nå i høst, og skulle veldig gjerne hatt link til den nettsida, men husker den selvfølgelig ikke. Husker du? I så fall blir jeg kjempeglad om du vil dele den med meg! 🙂

  1. supermarie

   Hei! Ja, jeg laget et helt innlegg om Exphil faktisk – du finner det her: http://www.supermarie.net/2016/02/07/hvordan-naile-en-a-i-exphil/

   Flexfil-siden finner du inne på emnesiden til exphil på uio.no 🙂

   Masse lykke til!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *