Charyn Canyon

When in Kazakhstan: Charyn Canyon

Jeg er ambassadør for KLM / flyreisen til Almaty er sponset

Jeg visste ikke mye om Kasakhstan før jeg reiste ned dit i sommer, men èn ting hadde jeg pekt meg ut før avreise takket være litt enkel research; Charyn Canyon. Med sine spesielle utforminger, mange farger og ørkenaktige look så det ut som et kult sted å være, men lite visste jeg om HVOR kult det skulle bli. Dere ser det om to scroller, på bildene under, se så fantastisk fint?!

Charyn Canyon pleide å være havets bunn, for mange millioner år siden. Hvor kult er ikke dèt? Jeg har GÅTT rundt på havets bunn, fra da verden var fjorten år og verdensmester! Vet ikke om han var fjorten, da. Men ung var’n. Og det er kult å tenke på hvordan han har forandret seg, så mye at jeg i år kunne traske rundt der hvor fiskene og udyra en gang i tiden pleide å svømme.

Lese mer fra reisen min i Kazakhstan? Klikk her for å finne alle innleggene fra turen.

Vi kom oss tid ved å bestille en bil gjennom hostellet jeg bodde på i Almaty (Loco Hostel, fant den via AirBnb). Siden vi var så mange som ville dra (7 personer, full bil) ble det billigere, lurer på om jeg betalte rundt 2-300 kroner for en hel dagstur inkludert vann og lunsj? Husker ikke eksakt prisen, men det var lite for så mye! Jeg skal ikke skrive så mye mer, men heller la bildene tale for seg selv:

Charyn CanyonCharyn Canyoncher2cher3cher4cher5cher6

Ørkenrotte!

cher7cher8

Møtte ikke mange på ferden gjennom dalen der, de eneste jeg møtte var denne familien på fem barn og èn gamlefar. Det er generelt veldig deilig med Kasakhstan, i hvert fall Almaty på den tiden jeg var der; så lite turisme! Du får oppleve alt alene, kvinne mot natur. Det gjør opplevelsen enda større når du slipper å vifte bort «følg meg!»-flagg og japanere med peacetegn for hvert skritt du tar.

cher9cher10cher11cher12cher13cher14cher15cher16cher17cher18cher19cher20cher21cher22cher23cher24cher25cher26

I enden av passasjen gjennom havets bunn anno 1 million år siden kom vi til en elv, og en liten oase hvor de serverte øl (!) og mat og hadde noen tradisjonelle runde hus – yurt – man sikkert kunne leie. De hadde en do òg, en utedo i Kasakh-stil: hull i bakken, sagd ut av planker. Veldig sjarmerende, haha! Nei.

cher27cher28cher29

Yurt. Skal fortelle dere mer om disse tradisjonelle husene senere!

cher30cher36

Etter å ha utforsket hele Charyn Canyon gikk turen tilbake mot Almaty, og innom en landsby hvor vi spiste lunsj og kikket litt rundt etterpå:

cher31cher32cher33cher34

Ser det ikke magisk ut? Det VAR det! Til tross for en uutholdelig varme og flokker med tigermygg nedi gropa der – mygg som stikker med en gang de lander, så du rekker ikke å slå de bort heller. Lårene mine så helt ødelagt ut i flere dager etterpå, haha!

Åh, det var hyggelig å se tilbake på Kasakhstan. Gleder meg til å vise dere enda mer fra turen! Det er så mye bra i vente!

7 kommentarer

 1. Wow! Utrolig fint der! Har i grunn aldri tenkt på Kazakhstan som et reisemål før jeg så alle disse inspirerende innleggene dine fra dette vakre stedet!
  Og så litt off topic. Jeg skal på en mini backpacker tur snart selv, og det er to ting som jeg grubler på. Hva sover en i på hosteller når det er varmt? Og når man er helt alene, hvordan tar en bilder med deg selv i det (uten selfiearmen)? Har du med et mindre stativ/tripod?

  1. supermarie

   Åh så gøy! På hostell sov jeg i sånn silkesovepose, veldig veldig tynn og god 🙂 Kjøpte på xxl. Bilder tar jeg med fjernkontroll, enten setter jeg kameraet på noe, spør forbipasserende eller så har jeg med tripod! Hvor skal du på tur? Kan jeg bli med? Haha 😀

   1. Har kjøpt en sånn lakenpose i silke! Men hva har en på inni der? Bare undertøy kanskje? Okei, takk for tips 😀 Skal ha en gjennomreise på Costa Rica og over til Panama før jeg returnerer til samme flyplassen jeg kom fra på Costa Rica og så drar jeg opp til noen jeg kjenner i California!

 2. For et spesielt, og vakkert, sted! Flotte bilder! 😀

 3. Solfrid

  Det ser utruleg fint og kult ut! Gøygøygøy!

 4. Amazing bilder! Sikkert en kjempeflott tur 🙂

 5. SÅ magisk!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *