Et sted å spise i Almaty

IMG_7235IMG_7238IMG_7239 IMG_7233IMG_7229 IMG_7230IMG_7231IMG_7237 IMG_7228

En av kveldene spiste vi middag på Traktir Medved i Almaty, i følge Tripadvisor en tolvte plass av steder å spise. Jeg likte restauranten, den var koselig innredet med mye grønt og skjønt, og servitørene var hyggelige og gjorde sitt beste for å kommunisere med oss på engelsk (engelsk er en luksusvare i Kazakhstan, så og si ingen snakker det og du har flaks om du finner et spisested med engelsk meny), og maten var god den òg, jeg likte forretten best; en ukrainsk sak med hvitløk og noe greier, biffen jeg bestilte var frityrstekt eller hva det nå heter, den hadde det samme som chicken mcnuggets har rundt seg som en kåpe, vet dere? Det lysebrune, sprø greine. Jeg hater det, haha. Spiser det ikke på sushi engang, tempura vet dere, enda jeg elsker sushi. Så biffen ble en nedtur, men menyen deres er svær og du kan helt sikkert unngå dette schnitzel-lignende mar(i)erittet rundt middagen din hvis du vil. Uansett var det en god opplevelse og et fint sted å spise, selv om det var litt vanskelig å finne. Google Maps førte oss nesten trygt frem, resten måtte en taxisjåfør peke ut for oss. Anbefales, i hvert fall! Det var poenget mitt. Dét + å vise frem noen bilder av en vanlig ettermiddag/kveld i Almaty.

Ps. Hest er forresten et veldig populært dyr å spise i Kazakhstan. Jeg har spist det før selv, hjemme i Norge da onkelen min lurte meg til det (…..indeed), denne gangen smakte jeg på det som snacks, på en bar som lå langs hjemveien fra Traktir Medved. Altså som en spekeskinke man mævvler (fredrikstad-slangord for å… møle? hva faen sier man ellers i landet?), bare at dette var hest. For de som anser lokal mat og kultur som en del av reisen sin (jeg gjør det) anbefales det virkelig! 

7 kommentarer

 1. Alltid fint med tips!
  Har hørt både maule, momse og knaske : )

 2. På sunnmøre kallar me det i alle fall «å maule», oooog etter å ha vore ein kjapp tur innom ordboka kan eg bekrefte at det heiter «maule» både på nynorsk og bokmål.

  1. supermarie

   Ah! Det visste jeg ikke, haha. Takk for oppklaring!

 3. Maule / mævvle sier vi der jeg kommer fra, også (sørlandet). Møle har jeg aldri hørt om. Men er enig i at det er et litt rart ord. Heter det faktisk å maule, eller har det et mer… ordentlig navn? (du med ordboka oppi her?).

 4. Ganske sikker på at det heter «maule» på ordentlig. Det er et ord jeg syns klinger godt 😀 Men sånn jeg husker det fra mine somre i Saltnes, så er det en dialektgreie at «au» blir «æv» ofte. Som «mævle» «sæv» «sævs» :p Jeg sier noe nærmere maule, kanskje mæule? Dialekt er gøy 😀

 5. Maule sier vi i Nord-Norge også. Elsker det ordet. Det treffer så godt. To spørsmål til deg:

  1. Hvilken font har du i kommentarfeltet her? Altså der jeg skriver akkurat nå. Spør fordi jeg akutt ble forelska i denne fonten.

  2. Hvordan ble du ambassadør for KLM? 🙂

  1. supermarie

   Ååh, det er jeg neimen ikke sikker på. Skal se om jeg finner det ut i kodene!

   Det var KLM sitt PR-byrå som mailet meg, faktisk. De var på jakt etter en blogger de kunne samarbeide langvarig med – og valget falt på meg. Jeg er så glad og takknemlig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *