Kazakhstan: Big Almaty Lake

Flybillettene til Almaty er sponset / Jeg er ambassadør for KLM

Mitt aller første møte med den vanvittige naturen som regjerte i Kazakhstan:

Big Almaty Lake

IMG_7192IMG_7193IMG_7194IMG_7195IMG_7196IMG_7197IMG_7198IMG_7199IMG_7200IMG_7201IMG_7202IMG_7203IMG_7204IMG_7205IMG_7206IMG_7207IMG_7208IMG_7209IMG_7210Big Almaty LakeIMG_7213IMG_7214

Foto: privat, Big Almaty Lake, Almaty, Kazakhstan

I Almaty bodde jeg på Loco Hostel, et billig og helt greit hostell jeg fant via AirBnb, som lå relativt sentralt – det var kort vei til butikker, til minibank, til restauranter, og skal du noe sted lenger unna i Almaty er det jo strengt talt bare å strekke ut en hånd. Åh, jeg vet jeg har nevnt det før, men jeg elsket virkelig haikekulturen deres! Som regel helt gratis, noen ganger kostet det litt å rekke ut en tommel, men uansett var det mye billigere enn taxi. Taxier finner du dessuten nesten ikke i byen, det er helt sprøtt.

Men det var ikke det jeg skulle si; tilbake til hostellet – de arrangerte alle slags utflukter, alle «must see’s» when in Almaty, og èn av de jeg meldte meg på var en dagstur til Almaty Big Lake. Det fungerer sånn at jo flere som reiser på samme utflukt, jo billigere blir det. Jeg tror jeg betalte 150 NOK for den her, og da var vi seks personer + sjåfør, inkludert snacks.

Les også: Kazakhstan – hvorfor reiser ikke flere?

Innsjøen var vakker, men helt ærlig ble jeg litt skuffet. Den var så liten? Og det viste seg å være en demning, haha. Den så så uendelig magisk ut på Google, og så kom jeg dit – og vakker var den, jo, i isblå glasurfarge, men så mye mindre enn jeg hadde forestilt meg og omgivelsene var ikke så spesielt det heller. Fjell i et trist regnvær. Uansett verdt turen, som går 2500 meter over havet og er en god intro til den ville og vakre naturen Kazakhstan har å by på! Med dette som førsteinntrykk kunne det jo bare bli enda mer magisk, og det ble det. Herregud, det ble det. Gleder meg til å vise dere!

7 kommentarer

 1. Utrolig vakker natur! Og skikkelig fine bilder.

 2. Shiiiit! Naturen altså ♡
  Virkelig storslått!

 3. Åh, så utrolig vakkert!

 4. Camilla

  Ble helt overvelda av disse bildene jeg. Naturen ser helt fantastisk ut, litt grå og «vanlig», men samtidig vill og spennende. Nesten litt norsk på en måte, men samtidig et preg av noe annet.

 5. Wow, fantastisk flotte bilder! 🙂

 6. Kazakhstan ser jo helt fantastisk ut! Definitivt på listen min altså!

 7. for noen nydelige bilder! aldri tenkt på kazakhstan som reisemål. før nå.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *