Midlertidig hjemløs

Jeg kan ikke huske sist jeg ble så ekstatisk over å finne tilbake til hverdagsrutiner igjen. Bare det å vaske klær, pakke ut av baggen, sette på alarmen igjen, rydde gulvet som ikke har vært synlig på mange uker, jeg finner sjelefred vevd inn i det teppet som plutselig blir synlig igjen der nede ved føttene mine.

Jeg har vært rotløs i to måneder nå, flakset rundt som en spurv som har forvillet seg inn i en restaurant og finner ikke veien ut forbi alle bjelkene og vinduene som ser ut som utveier, men som ikke er det. Du stopper i glasset. Nå har jeg omsider funnet en vei ut som ikke er falsk, og sitter hjemme i leiligheta og kjenner at balansen er i ferd med å ta meg igjen. Jeg har lagd middag igjen, trent igjen, vært på jobb igjen og klærne mine er rene igjen.


Dere husker jeg fortalte dere at jeg fikk lån, plutselig, ut av det blå? Vel, jeg er offisielt på boligjakt! Dro på et par visninger på søndag, sammen med min bror bjørnen (byggmester!), falt for èn men den hadde soverom uten vinduer ut – jeg vet jeg hadde blitt kvalt i lengden. Den ble solgt i går. Jeg er roligere enn jeg trodde jeg kom til å være, jeg trodde jeg kom til å kaste meg over det første og beste – livredd for at alle mulige leiligheter i min prisklasse skulle rives vekk og bli borte. Men jeg puster, og har magen full av is, og tenker at det dukker opp noe bedre. Det må jo det. Jeg har ikke tak over hodet lenger enn til slutten av august, og jeg er spent på hva jeg kaller «hjem» når september setter inn. Skikkelig! Jeg kan risikere å bli midlertidig hjemløs, men det får bare være. Å binde meg til en leiekontrakt enda et år klarer jeg ikke tanken på, ikke nå når jeg har muligheten til å betale ned på et eget lån heller – fremfor å kaste penger ut av vinduet, som det å leie i bunn og grunn er.
ELLERS DA! Reiser på Vinjerock på torsdag – gleder meg som en unge! Opp i fjellheimen, musikk, Snapchat (skal dit med jobben og snappe for Gjensidige – hei drømmejobb), turer. Har noen av dere vært der før? Hva i all verden pakker man med seg av klær til konsertene – er det Bergans og strikk det går i?

Godt å ha dere på to(tusen)mannshånd igjen – og ikke bare legge ut som reiser og eventyr, det er tross alt hverdagene det er flest av. Håper dere har hatt en fin sommer så langt – og at dere nyter resten! Si meg – hva gjør dere i sommer?

9 kommentarer

 1. Mariann

  Foreløpig går det i hverdager med (sommer)jobb, men om to uker er det ferie frem til skolestart! Gjett hvem som gleder seg til det etter 2 mnd med jobb!?!

 2. Digger å følge deg! Du er så rå og god, et skikkelig forbilde!
  Så spennende med boligjakt da! Masse lykke til, gleder meg til å se hvor du ender opp 🙂

  Ferien går mye til jobb og tid med de nærmeste 🙂 I slutten av August flytter jeg til Danmark, både spennende og skummelt! Så prøver å bruke mye tid sammen med familie før det blir en stund mellom hver gang jeg ser dem 🙂

  Ha en fortsatt fin sommer!

 3. Denne sommeren har en ny fase startet for min del. Flyttet fra x’en og står plutselig uten jobb. Men ser positivt på livet og masse muligheter rundt meg. Er veldig klar for skole på Costa Rica til september!

 4. Wiiii. Jeg skal også på vinjerock. Gleder meg SÅ mye, helt klart verdens fineste festival. Er bergans og strikk i sekken min ihvertfall.. Og masse ullsokker! 🙂

 5. Camilla

  Leste nettopp gjennom innleggene dine siden sist. Kazakhstan ser jo helt fantastisk ut! Hadde ingen anelse om hvordan det var der, bortsett fra Borat, men får så lyst til å dra dit nå! Fikk litt frysninger av det innlegget om at det skjer ulykker i landene du forlater, som du sier, hva er oddsen liksom?!

  Sommeren forsvinner hen i sommerjobb, litt lesing av fag og skjønnlitterært og sosiale sammenkomster. Ser at jeg neste år kan jobbe litt mindre og kose meg litt mer:P Har også kommet inn på det studiet jeg ville, så må vel begynne å planlegge litt ang det også:O

 6. Sommeren min går mye til å være hjemme eller gå trilleturer med lille knerten. Ellers skal jeg på leir hele den kommende uka, på landsleir i 4H. Jeg skal være der i førstehjelpsberedskap for å plastre sår og slikt, og lille knert skal være med. Det blir første gang han sover i telt 😛

 7. Ååå, så heldig som skal på vinjerock! Kleskoden der er turklær ja! Mye fargerike turjakker og masse strikk 😉

 8. Blir spennende å følge med på hvor du blir boende 😀
  Jeg skal på matfestival, treffe venninner og kose meg med å lese bøker resten av sommeren 🙂 Ha en fortsatt god sommer <3

 9. Solfrid

  Lykke til med leiligheitsjakta! Spennande tid.
  Og kos deg på Vinjerock! Har vore der eit år, var myyykje Bergans og strikk ja 😛

  Eg jobbar mest, nyt sola når den er framme (digg!) og har vore og skal på miniferiar heim til Valdres. Roleg og fin sumar 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *