Kazakhstan – hvorfor reiser ikke flere?

Flyreisen til Kazakhstan er sponset / Jeg er ambassadør for KLM

KAZAKHSTAN:

Før jeg reiste til Kazakhstan visste jeg ingenting annet om landet enn at Borat er derfra, at de hadde noe naturgreier og en fyr som var god på ski, hva het han igjen – Smirnoff?

Det jeg vet nå? Jeg vet ikke hvilke ord jeg skal bruke. Kazakhstan er noe av det mest magiske jeg har opplevd i løpet av mine tjueseks år og trettifire land.

La meg fatte meg i korthet:

KOLSAI LAKE:

Landsbyen Catbi – hvor jeg overnattet før turen gikk opp til Kolsai-innsjøen:

SINGING DUNES:

AKTAU (WHITE MOUNTAINS):

Og så bare synet av de majestetiske fjellene som omringet oss hvor enn vi gikk i Almaty:

Kazakhstan

Jeg sitter igjen med et bankende hjerte, et fullt minnekort, fulle dagboksider, en hodeskalle full av nye inntrykk og et smil jeg knapt har plass nok til på kinnene mine. Jeg regner hvor lykkelig jeg er i øyeblikk. I løpet av denne turen hadde jeg tre av dem, hvor jeg kjente på pur lykke. Ett av dem akkompagnert med rene gledestårer, med utspring i takknemlighet og overveldelse. Fra å ikke vite noe, har Kazakhstan blitt et av favorittreisemålene mine, definitivt. Landskapet var så varierende, alt fra ørken til sandyner til snødekte fjelltopper, til grønne oaser. Jeg rakk å nærme meg grensen til Kina, og et (langt) steinkast unna Kyrgizstan. Jeg fant en yngre kazakhstansk versjon av Juan fra Guam som praktisk talt gjorde hele turen til det eventyret det viste seg å bli, og jeg klør både i kameraet og i fingrene etter å vise dere alt sammen! Problemet mitt med å ikke få blogget daglig fra slike reiser at det hoper seg opp, og så får jeg lyst til å fortelle ALT på en gang, men jeg skal prøve å ta det dag for dag. For dette landet er et måltid av opplevelser som må nytes sakte.

Hva vet (/visste) du fra før av om Kazakhstan?

10 kommentarer

 1. Helt ærlig så visste jeg ingenting av dette utrolige landet. Så takk for at jeg får lære via deg 🙂 For et eventyr!

 2. Jeg vet ikke det du visste engang, eller jo, vet om Borat. Jeg hadde aldri verken turt eller tenkt å reise til det landet, det har virket så … fattig og skummelt. Men herregud, det har jo sett ut som et eventyr!! 😀

 3. Pernille

  Ingen verdens ting! Gleder meg til å høre mer. Forresten likte jeg så godt hele storyen din fra Snapkollektivet i går, takk for at du sprer et så godt og viktig perspektiv på kropp!

 4. Magiske landskap!

 5. Nada. Jeg vet nesten ikke hvor det ligger en gang. Tydeligvis er det ganske nærme Kina, haha!

 6. Wow, jeg har ingen kunnskap om dette landet, men de bildene du har delt så langt, så ser det magisk ut!

 7. Jeg har fulgt bloggen din i flere år, og føler jeg har blitt kjent med deg i løpet av de årene, så da jeg så denne nyhetssaken i dag https://www.nrk.no/urix/skyting-i-almaty—minst-tre-politimenn-og-en-sivil-er-drept-1.13047657 var det første jeg tenkte «Åh, så bra at Marie har kommet hjem igjen». Det er jo ganske vilt! Det er ikke så mange dager siden du var der liksom!

 8. Solfrid

  Veldig lite, huksar vel eigentleg ikkje at Borat kjem derifrå ein gong. Det er eit av stan-landa, borti der.
  Men HOLY MOLY!! Bileta dine!! Får i alle fall lyst til å reise dit no, naturen ser jo fantastisk ut!

 9. Åååh, som du frister! Kjenner jeg gleder meg bare mer og mer til september. Håper jeg får sjansen til å se disse stedene jeg også. Bare synd det virker så utrolig dyrt med dagsturer i Kazakhstan! Satser på at jeg finner noen flere underveis å dele utgiftene med? Nydelige bilder!!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *