City of Apples

Almaty, Almaty. Byen blir liksom aldri tom for oppdagelser! De siste dagene har jeg sett Big Almaty Lake, Cheryl Canyon (Kazakhstans svar på Grand Canyon) – hvor jeg ble spist opp av intens tigermygg så i dag er bakside lår helt ruglete av stikk… På onsdag var det couchsurfing-treff på en kul bar i byen også, hvor vi ble kjent med en lokal som vil treffe oss igjen! Hadde vært kjekt å få med en russisk og kasakhisk-talende på laget, fraværet av engelsk både blant servitører og menyer og folk generelt begynner å bli slitsomt, haha. To jeg møtte på utflukt i går måtte seriøst gaule «møøø» og «bæææ» på restauranten for å finne ut hvilket dyr det var de pekte på i menyen!

Ellers har jeg som vanlig klart å bli forkjøla på tur, så jeg ligger med nesa full av papir as we write. Sexy. Men etter to dager på tur ut av byen passer det fint med en rolig dag uansett.

Har forresten prøvd haike-konseptet selv! Det koster ti ganger så lite å rekke ut en hånd og bli plukket opp av en lokal, 200 tenge, mens taxiene tar gjerne 2000. Så jeg anbefaler å kaste seg ut i den lokale måten å komme seg rundt på med en gang – bare unngå å være alene om det på kveldstid, og styr unna biler med flere menn i. Så langt har Kazakhstan virket befriende trygg og rolig, men verden er verden og gærne folk finnes overalt, så man er jo ikke NØDT til å utfordre skjebnen.

Nå skal jeg klø av meg huden, snyte av meg neseskaftet og så er jeg good to go! Følg reisen min på Instagram (@supermarie) og Snapchat også (superbrud)

6 kommentarer

 1. Herlig! Flotte bilder fra Charyn Canyon! 😀

  Kan jeg spørre hvordan du arrangerte utflukten dit? Lokal gruppereise eller leide dere taxi for dagen(e)? Nå har jeg endelig bestilt billetter til Sentral Asia, ble så fristet! xD

  1. supermarie

   Takk! Turen ble arrangert via hostellet – Loco Hostel 🙂 Vi ble en gruppe på 6 personer til sammen, jo flere jo billigere! Hadde med en sjåfør som ikke kunne engelsk men det ble en bra tur allikevel, han var helt fantastisk og prøvde så godt kan kunne med tegnespråk og noen fraser, haha 😀 Anbefales virkelig!

 2. Solfrid

  Så fine bilete!! Så utruleg kult Cheryl Canyon ser ut.

 3. Så vakre bilder! God bedring 🙂

 4. Å! Jeg bare elsker bildene dine!

 5. Nydelige bilder! Du inspirerer 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *