Hva faen SKJEDDE nå

I går bare: nei, skulle en meldt interesse på ei litta leilighet i Moss a? Femti kvadrat, nede ved kanalen, perfekt for pendlerstatus, for livet mitt er jo i Oslo. Meldte interesse, kastet inn et uformelt bud til megleren og sa at finansieringen ville bli fikset i dag. Hadde ikke troa på dèt, men det var verdt et forsøk? Hadde med meg fin fyr som en backup på planene mine, for jeg får jo aldri i livet lån alene – student og usikker jobbsituasjon, har jo bare en 50% stilling ut året, si. En dårlig hest å satse på for banken, mer som en ponni med bare to og et halvt bein.

solove2

I dag? Budet jeg uformelt hadde bydd over stod til klokken tolv. Jeg våkner uten et snev av tro på at dette kommer til å gå i det hele tatt, men så ringer jeg banken for moro skyld klokka ti og de kaster seg rundt («Hei! Skulle gjerne hatt en million eller to i løpet av et par timer, jeg! Fastjobb? Neinei, har bare et internship, halv stilling… Student, ja. Heh. Unnskyld at jeg lever?»), de spør og graver og forteller meg hva de trenger fra meg for i det hele tatt vurdere meg som lånetaker, selvangivelse, lønnsslipp, «vi trenger garanti på at du har en jobb til neste år, etter studiene», men HAR jeg det? Har jeg en jobb til neste år? Jeg ringer drittnervøs til sjefen og ber med tynn stemme om hjelp til å bekrefte jobbsituasjonen min fremover, hvis jeg i det hele tatt har noen, og HAN kaster seg rundt, direktør og dresskledd, (med mat i munnen – unnskyld!), klokka blir halv tolv, kvart på tolv, ti på tolv, banken sier SUPERT til jobbekreftelsen jeg sendte dem, en screenshot av en e-post lest på mobil, dette er en sak utenom det vanlige, sier banken om igjen og om igjen, men gi meg to minutter så skal jeg sjekke med beslutningstakeren lenger opp i systemet om dette går, jeg holder pusten, klokka er fem på tolv, fire på, tre på, to på, ett på ringer jeg megleren og sier vent litt a, jeg kommer med et bud over budet så snart banken sier ‘kjør’, og hun sier at åååh, leiligheten gikk for 10 sekunder siden…..

(Kunstpause)

Jeg banner ikke engang. Jeg er så imponert over hvor fort alt skjedde, hvor himla hjelpsomme og effektive alle rundt meg var, og hvor realistisk det urealistiske plutselig hadde blitt for meg. 12:04 kommer banken tilbake og sier at jeg har finansieringsbevis. JEG har finansieringsbevis. Studenten. Vent litt. Jeg kan kjøpe leilighet? Hva faen skjedde nå?

Så – det ble ikke leiligheten nede ved kanalen, men bare tanken på at jeg – helt alene – er i stand til å kjøpe en gjorde morgentimene mine til en eneste stor målstrek allikevel. Banken sa at dette var ikke et normalt tilfelle overhodet, men gjorde et unntak fordi jeg er så flink til å spare – og fordi jeg med mine medievitenskapsstudier allerede har fått en god fot innafor i bransjen, som er beinhard, sa hun, og jeg har fått bekreftelse på at jeg er ønsket i bransjen videre etter jeg er ferdig studert. Jeg tror ikke jeg har vært så stolt av meg selv siden første gang jeg klarte å sykle uten støttehjul.

Les også: hvordan spare penger

Moralen er (hvis du drømmer om å kjøpe noe): spar, spar, spar. Og skaff deg studierelevant erfaring, hos en arbeidsgiver som ser potensialet ditt. Så er det faen meg mulig å få lån som student óg. Det er den mest nervepirrende morgenen jeg har hatt noengang. Orker nesten ikke tanken på å skulle være med på en ordentlig budrunde en gang, men nå har jeg jo akkurat fått muligheten til det, å faktisk være med på en budrunde. Og DEN tanken overdøver den første.

Jeg må berømme DNB for lynrask saksbehandling. Og sjefen min som nærmest spytta ut lunsjen sin for å gi meg muligheten til å by på min aller første bolig. Jeg er så latterlig glad og takknemlig, jeg tror egentlig ikke det er lov å bli så glad og takknemlig for å få muligheten til å bli gjeldsslave for livet – som jeg jo til syvende og sist med et lån blir, haha.

Eier du eller leier du?

19 kommentarer

 1. Phu…. Godt jobba, men flaks for Oslo at du ikke havnet i Moss! Denne gang…. Så fremover får du holde deg innenfor bygrensene i finnsøket ditt. Dukker nok opp noe gull her også skal du se!

  1. supermarie

   Haha! Problemet er at gullet jeg har råd til i Oslostrøket er på -10 kvadrat. Så jeg prøver å løfte blikket litt! Dessuten er Moss nærmere Fredrikstad – ille bra!

 2. Elisabeth

  Jeg eier et hus. Men så er jeg i fast jobb(vel og merke når jeg ikke er i mammapermisjon) også da, så var ikke så vanskelig å få lån da jeg trengte det 🙂
  Men hvorfor ble det ikke leilighet? Kom det bud over ditt?

  1. supermarie

   Ja, det var mitt hovedproblem – at jeg ikke hadde en fast jobb å vise til, men så kom Gjensidige til unnsetning så det gikk allikevel! 😀 Ja, selgeren aksepterte budet som gikk ut kl 12 – like før jeg rakk å si at det gikk i orden med lån. Så jeg var akkurat litt for sein! Kjedelig – men da var det nok ment to be at jeg bare skulle oppdage at jeg KAN kjøpe en leilighet, og til neste drømmebolig som dukker opp har jeg jo pengene klare 🙂 Hurra!

   1. Åh, kjedelig. Men ja, da vet du at du kan få kjøpt neste gang muligheten byr seg. Er veldig digg å eie noe eget 🙂 da kan man gjøre (nesten) akkurat som man vil med ting, og verdien øker jo bare jo mer man fikser og ordner. Vi skal f.eks. etterhvert pusse opp vaskekjelleren, ordne til bad i kjelleren(alt av rør er klart, må bare få ordna elektrisitet og baderomsinnredning) og bygge garasje(garasjen er ganske langt frem i tid da :p) 🙂

 3. Solfrid

  Så KULT! Og bra, SUPERMarie 😀 Fy fader det er bra jobba altså.

  Eg eig. Kjøpte for nesten akkurat to år sidan, litt sjukt å tenkje på no. Korleis det gjekk til var kombinasjon av sparing, snille/hjelpsomme foreldre og snill bank (lokal avdeling i heimbygda). Eg hadde jo ikkje fast jobb, var, og er, vikar.
  Gjeldsslave er ein jo nesten uansett (studielån), og leie er jo nedbetaling på andres lån, heller enn ditt eige. (Dette som gjorde at eg kjøpte, utan å eigentleg ha planar om å bu lenge i Oslo..)
  Boligmarkedet er jo noko herk å kome seg inn i, men så moro at du har bevis på at det kan du, når du finn neste draumeleiligheit!

  1. supermarie

   Dødskult! Åh, så deilig det må være å eie. Gleder meg til det er min tur! Og bra jobba – med sparing og alt 😀 Veldig sant, gjeld ender man opp med uansett. Finner man en bra leilighet er det jo fantastisk smart invistering også!

 4. Et tips. Meld deg inn i OBOS (koster 300 kr i egenandel og deretter 200 i året) Gir deg forkjøpsrett på 90.000 nye og gamle leiligheter i Norge + andre fordeler. Som eksempel. Du finner en OBOS leilighet du vil kjøpe. Da kan du bare vente til selger er blitt enig med en kjøper om pris. Da overtar du budet og kan kjøpe leiligheten uten å være med på budrunden. De eneste som kan ta fra deg leiligheten er om det skulle være andre medlemmer med lengre ansiennitet enn deg. Har nettopp gjort det selv, men det var ikke OBOS.
  https://www.obos.no/medlem

 5. Hei! (Dette er jo egentlig helt utenfor tema, men håper det er i orden).
  Jeg lurte på om du hadde noen gode tips/råd til en som skal ut å reise alene for første gang? (Kanskje du allerede har skrevet et innlegg om det her på bloggen?)
  Har tenkt til å reise på en liten backpackingtur i Europa når jeg får spart opp litt penger, men synes det er litt skummelt, siden jeg aldri har vært ute å reist alene før, så hadde satt stor pris på litt hjelp fra en som kan litt mer enn meg om dette 🙂

 6. OMG, så utrolig inspirerende og flink du er Marie!

  1. supermarie

   Tusen takk, Caroline! <3 Det er så gøy når livet gir tilbake 😀

 7. Elisabeth

  Åå så spennende! Er så kjekt når en endelig får drømmeleiligheten, ordner seg nok! Jeg kom meg inn på markedet etter to år i full jobb,og bodde i fem år i ein veldig koselig,men veldig liten leilighet. Så traff jeg min mann som hadde gjort det samme. Nå er jeg 30,nettopp kjøpt oss hus,en villa liksom,supersentralt. Livet ass! Livet gir tilbake som du sier 😉

 8. Hei Super!
  Jeg leier. Og etter å ha vært i samtale med banken, har sparingen gått litt i stå. Fikk vite at jeg aldri kan få lån på mer enn 1,5mill alene, så lenge jeg har jobben jeg har. Og mtp at jeg vil bo i Oslo, er det ikke så mye å stresse med.

  1. Ada Emilie

   Da ville jeg hørt med en annen bank. Jeg søkte om lån både hos DNB og hos Sparebank1, og damen på telefonen fra DNB bare lo av meg når jeg søkte, mens han i Sparebank1 jobbet sammen med meg for å finne en løsning.

   1. supermarie

    Men jeg fikk jo lån, så jeg er storfornøyd, jeg! Hehe. Det var leiligheta som røyk før jeg rakk å by «på ordentlig» 🙂 DNB var helt fantastiske og kastes seg rundt for å få det til!

 9. Så bra jobba! 😀 Synd det ikke gikk med akkurat denne leiligheten, men det kommer nok en ny en på markedet som du faller for og som ender opp sin DIN!

  Selv leier jeg, og blir nok å gjøre det et par år framover med min ustabile livssituasjon… Men jeg sparer og sparer, og drømmer om et lite hus på landet om et par år. Det løser seg nok. 🙂

 10. Une Sesilie

  Wow, så rått! Gratulerer med finansieringsbevis! Satser på at du vinner en budrunde om ikke så alt for lenge nå da 🙂

  Selv leier jeg enda, men har et mål om å kjøpe innen 2017!

 11. Gratulerer med finansieringsbevis!

  Jeg eier hus i Lunde (Nome kommune) i Telemark. Det er kanskje Norges koseligste bygd med masse fin natur. Lunde er et eldorado for friluftsmennesker, og et supert sted å være introvert Dessuten et trygt og godt sted for barna mine å vokse opp.

  Se på boligene under:

  http://m.finn.no/realestate/homes/ad.html?finnkode=78025732

  http://m.finn.no/realestate/homes/ad.html?finnkode=77484550

  http://m.finn.no/realestate/homes/ad.html?finnkode=51140456

  Lykke til med boligjakten

 12. Camilla Albertine

  Åh, budrunder er noe for seg selv altså! Både på selgersiden og kjøpersiden. Samboeren min eier og jeg leier hos han. Banken ville ikke la meg bli med på noe huslån, siden jeg var student og en idiot på sparing. Men nå blir det jobb! Så da kjøper jeg meg forhåpentligvis inn snart. Æ!!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *