Weekend essentials

Kamera, sovepose, og en brennende penn. Det kamuflerte hjertet mitt gikk litt i stykker da årets storøvelse på Østlandet kræsja med den siste eksamenen min i forrige uke, jeg LIKER jo å tvinges ut i tjeneste igjen, jeg, men heldigvis kom det en ny sjanse, så i helgen er jeg all yours, Konge og fedreland! Ut i skogen, opp i trærne, vift med tærne.

PIOPIO

Men først skal jeg hjem til støvet og spise middag og innom mormor som har bursdag i dag, og som jeg ikke får vært med å feire på søndagen fordi veslejenta skal i krigen, hun. Det er så rart å tenke på at jeg – den eneste jenta i familien – er den eneste som valgte militæret, inntil i fjor, da, den yngste fetteren min fòr inn han og, og driver rundt i bølgene i Bergen for tiden, men fortsatt. Rart. Og fra i år blir det ikke rart for noen i det hele tatt, for nå kan ikke jentene selv velge, nå må de inn – akkurat som gutta. Ting skjer! Og det er kult å tenke på at vi lever i historia. Om hundre år vil fremtidige mennesker sitte og lese om oss, om 22. juli, om da vi innførte allmenn verneplikt, om flyktningkrisen, om da forholdismen ble utryddet (I wish). Det er en kul tanke?

Les også innlegget jeg skrev da allmenn verneplikt ble vedtatt: GIRLS! We`re in the army now

Uansett. Siden sist: ikke så mye. Jeg leser Et helt halvt år i hvert ledige øyeblikk i håp om å bli ferdig før jeg skal se den på kino i neste uke, konsentrerer meg om øvelsen jeg skal på, om jobb og om å strekke ut en hånd til alle vennene jeg har forsømt enda et semester. Et år igjen, nå, så har jeg alle hender ledige foralltid. I hvert fall frem til jeg eventuelt går for en master, det frister litt å ta en en sånn grad i politisk kommunikasjon i Berlin. Skal vi det? Skal vi bare gjøre det?

Ha en fin fredag da, dere! Vi skrives plutselig igjen (Og jeg er lei meg for at jeg forsømmer bloggen helt, og Instagram, jeg bare… har mista gnisten, av diverse årsaker. Aktiv på Snapchat, da. Du finner meg på SUPERBRUD) Og jeg kommer sterkere tilbake før dere vet ord av det!

4 kommentarer

 1. Jeg ville gjerne gå befalskole og greier, jeg, men er man tilnærmet blind så er man visst ikke god nok for forsvaret, hehe 🙂 Men det er en god ting at det er allmenn verneplikt altså!

  Og hallo, dra til Berlin! Det høres helt super-konge-fantastisk ut! Reisen din var jo kjempespennende, men det å faktisk bo i et annet land for en liten stund er utrolig givende og lærer deg så mye om både deg selv, norsk kultur og andre kulturer. Hilsen hun som er på utveksling nummer fire, hehe 😀

  Jeg holder også på med et helt halvår for å etterpå se den på kino, men nå er jeg ikke sikker på om jeg orker å se den fordi det er så trist. Har bare kommet til kapittel 11 da, kanskje det blir bedre?! Men ikke si noe! Hehe!

  God helg og god tur i tjeneste igjen!

 2. Camilla

  Har tenkt på det mange ganger, hvordan folk vil se tilbake på starten av 200-tallet om 100 år. Ler de av kleskoden, undrer seg over nåtidas samfunnsproblemer, og syns bøkene vi leser er så gammeldagse i både handling og ord? Hmmm…

  Hver gang du skriver om militæret får du meg til å angre litt på at jeg ikke valgte å prøve meg hvertfall:P

 3. Elisabeth

  Ja til Berlin! 😀

  Jeg sikler litt på master selv, men det blir isåfall i barnehagepedagogikk eller noe annet innen pedagogikk. Også må det nesten bli i nærheten av hjemme, siden jeg nå har en liten knert jeg ikke akkurat kan dra med meg utenlands 😛

 4. Synes totalt du skal gå for Berlin 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *