Mediagic #53

Hey supers! Her er ukens samling av interessant lesning fra Internettet. Jeg anbefaler alle sammen, egentlig, for de sier så mye bra – på hver sine områder. Håper dere liker!

Dette brevet til en bestemor, og jeg griner fremdeles. Noe så nydelig, og noe så tankevekkende. Besteforeldrene mine er ikke på Internett i det hele tatt, de ser ikke hva jeg gjør, hvor jeg drar, hvem jeg er sammen med. Jeg må huske å sende flere tekstmeldinger til bestefar, selv om jeg ler litt av svarene hans, for de store fingrene hans passer ikke helt inn på det vesle tastaturet. Han er så nydelig når han svarer, jeg må skrive oftere, bare for å få oftere svar

Denne kronikken, om ytringsfrihet og det å tegne afrikanere som aper

Denne ytringen, om Norge – verdens verste land

Denne kampanjen, for å innføre New Dehli som et kodeord for mental helse blant soldater, like naturlig som når vi skal sjekke Sibir (fotsjekk i felt)

Denne artikkelen, om hvordan Facebook skaper «ekkokammere» hvor våre egne synspunkter, interesser og ideologier bare gjentas og gjentas og vokser seg stadig sterkere, og på den måten truer demokratiet ved å filtrere ut nyheter og synspunkter «du ikke vil se» (dette har vi om på skolen også, utrolig skremmende og utrolig interessant. Mest skremmende. Våkne opp, verden!)

2016-01-21 06.06.30 1

Foto: privat, Zanzibar, Tanzania

2 kommentarer

  1. Woah, her var det mye bra!! Elsker mediagic-innleggene dine.

  2. Berlina

    Så mye bra!! Thanks!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *