Mediagic #52

I morgen skjer det! Fire timers skoleeksamen i retorisk kommunikasjon. Det er et utrolig kult fag, og litt slitsomt, for vi lærer å analyse alt vi kommer over av tekst og samtaler rundt oss, og etter forelesningen om samtaleanalyse for noen uker tilbake ble jeg sittende og analyse hver eneste samtale jeg hørte resten av dagen, og det var så intenst, haha. Jeg klarte jo ikke følge med på noe som helst, for jeg tenkte bare «der kom hun med en minimal respons, AAHHA der er en høftlighetsstrategi! Han kjører en høftlighetsstrategi for å opprettholde relasjonen, han, og dekke over ansiktstruende ytringer» og dere skjønner tegninga. Og nå – når jeg har pugget alle disse begrepene på nytt over de tre siste dagene, så er jeg i gang igjen. For hver setning jeg skriver AS WE SPEAK tenker jeg «referentkjeder», «additiv kopling» og hodet mitt blir et mareritt fremover, helt til eksamen er over og begrepene sakte men sikkert flytter seg bakover i tankerekkene igjen, og blir stille igjen og lar meg skrive, snakke og tenke i fred.

Mens jeg fortsetter å analysere alt jeg – og dere – skriver til meg og pugger begreper, her er ukens faste spalte – ting jeg har funnet på Internett som er verdt å bruke tida si på. Enjoy!

Denne sangen (henger litt etter, hun, da)

Denne bloggen, til fineste Thea Steen som er kreftsyk og formidler sitt indre på en så sår og ekte måte at jeg føler jeg sitter rett ved siden av henne i sykesenga og er redd. Åh, bli bra igjen!

Disse fjorten ukomfortable tingene å gjøre for å pushe seg selv

msfnorge på Snapchat, kontoen til Leger Uten Grenser. De snapper live fra redningsoppdrag ute på havet, hvor de plukker opp flyktninger og det er så… wow

Denne bloggen, til 10 år gamle Lisa som gleder seg til konfirmasjon for da får hun penger hun kan bruke på operasjoner, som hun skal ta når hun fyller atten, heihei bloggen

Disse videoene – Tankeløs med Anette Marie og Harald

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *