Podcaster du må høre på

Nå har jeg vært ihugga fan av podcaster en stund, og har hørt nok til å kunne anbefale DISSE:

Podcaster som er gøy

 • Alt du sier er feil med Kristopher Schau og Espen Thoresen
 • Harm & Hegseth (kjendissladder)
 • Mariell og Sara
 • Friår (med  Ulrikke Falch og Elise)
 • Bra Damer
 • Venninna di (makeupmalin med gjester)

Sånne som har alvor i seg

 • NRK – Psykologen
 • Det finnes ingen dumme spørsmål (temaer som blant annet barnedrap og nekrofili)
 • NRK – Dagsnytt Atten (aktualitetesprogram som går hver dag kl 1800 på NRK P2)
 • NRK – Fremmedkrigerne fra Skandinavia (hør alle!)
 • NRK – Ekko – et aktuelt samfunnsprogram
 • NRK – P3 Dokumentar
 • Aftenposten Si;D (ungdom som tar opp diverse temaer)

Sånne som er nyttige

 • NRK – KRAFT (tips og triks til selvutvikling)
 • Dine Penger – Pengerådet (særlig Leie eller eie bolig – hva er best?! Supernyttig for meg som er på flyttetanken uten å vite helt sikkert om jeg skal go nuts og kjøpe eget eller leie videre et annet sted)

Her finner dere alle fra NRK. De andre finner dere ved å søke opp i podcast-appen.

Jeg har hørt på noen flere enn de jeg ramser opp her, men det er ikke alle som er like bra, altså. Det er ikke alle episodene jeg gidder å høre på av de jeg har over her heller, heldigvis står det i teksten hva de forskjellige handler om så det er enkelt å skippe de som er uinteressante! Men særlig P3 Dokumentar, Fremmedkrigerne og Det finnes ingen dumme spørsmål er bra, nesten alle episodene. De er mine tre favoritter, sammen med Harm & Hegseth og Venninna di. En kan jo ikke BARE høre på krig og elendighet, heller, si.

Hvilke podcaster hører dere på? Har dere noen gode å legge til i listen over?

19 kommentarer

 1. «Jentegarderoben» fra Studentradioen i Bergen er den morsomste og kanskje ærligste podcasten jeg hører på om dagen. Anbefales på det sterkeste!

  Ellers bør du teste klassikerne «»Radiolab», «This American Life» og «Serial». Og «Treningspodden»

 2. Ender alltid opp med podcasts på engelsk, så det var kjekt å få litt norske tips her. Tedtalks, Stuff Mom Never Told You, BBC Documentaries er blant de faste jeg hører på, men nå har jeg akkurat startet å høre på Unexplained. Jo mer tid jeg sitter på laben, jo mer avhengig blir jeg av podcasts.

 3. Tussvik og Tønne, Misjonen, P3morgen (MED bonusspor), Radioresepsjonen (men det er en sjargong jeg selv syns det tok litt tid å komme inn i. Det var ikke umiddelbart morsomt, vi måtte bli litt kjent først).. Har hørt på verdensherredømme og befolkningen, de er avslutta men artige 🙂

 4. Og Lørdagsrådet med Siri Kristiansen! <3

 5. Jaa, jentegarderoben! så bra <3

 6. Takk for gode tips! 🙂
  Anbefaler Urix på Lørdag og Verdibørsen (begge på P2).
  Waking Up With Sam Harris er også interessant.

 7. Hurra for radio!
  Jeg anbefalte faktisk også noen podcast-favoritter på bloggen min for ikke så lenge siden, og så pusler jeg litt med en egen liten podcast. Gøy!
  Jeg kan tipse om Krisemøte (Kristopher Schau og Kyrre Johannesen), 99 % Invisible (om alt som omgir oss uten at vi tenker over det) og WTF med Marc Maron! Dessuten er Vinmonopolets podcast fin for dem som vil lære mer om godt drikke.
  Takk for disse anbefalingene! Fortsatt god helg, Marie!

 8. Jeg er nok godt over gjennomsnittet glad i podcast, og vennene mine bare ler når de hører meg for å nok en gang å kommenterr samtalen med «åh, jeg hørte noe rundt x på podcast x blablabla». Er fast lytter av flere av de du trekker frem, pluss de i kommentarfeltet 🙂 Podcast er topp! jeg vil anbefale;
  – Strangers (møter interessante mennesker og får høre deres historie)
  – The Mortified Podcast (folk leser hysteriske tekster fra sine gamle dagbøker)
  – Allerede nevnt, men likevel: Tusvik og Tønne, Krisemøte, Jentegarderoben og Lørdagsrådet <3
  – Juntafil! Lært masse!
  – Criminal (tar for seg ulike kriminalsaker i hver episode, mye spennende)
  – Lore (for de som kanskje er litt nysgjerrige på det overtroiske og er interessert i myter og sagn)
  – 110% Paradise (haha, for dem som deler min guilty pleasure: Paradise Hotel!)

 9. Stuff mom never told you er mitt favorittpodcast! Den handler om alt mulig, og har en veldig vitenskapelig tilnærmingsvinkel uten å bli tørr og kjedelig! Det er ganske mange rare emner i det siste, men blad deg til noe du synes er interessant og hør på 😀

  1. oi, haha, sorry for alle de skrivefeila!

 10. Ingerid

  Tusvik og Tønne!!! ler så eg griner

 11. Ragnhild

  Du bør virkelig høre på Misjonen med Golden og Antonsen hvis du er ute etter litt humor 😀 Ler meg ihjel hver fredag 🙂

 12. Ida Sundae

  Av det som ikke er nevnt allerede: NRK Radiodokumentaren (P2) og Terapi (Sofie Frøysaa og Simen Sund snakker med kjentfolk om hvordan de har det).

 13. Jeg tror kanskje du hadde likt en podcast som heter Invisibilia, superfascinerende podcast om usynlige psykologiske faktorer som paavirker oss. Ellers hoerer jeg ogsaa paa Radiolab og This American Life. Beautiful Anonymous er en podcast hvor en anonym person kan ringe inn og snakke om akkurat hva de vil i en time med showhosten, veldig ufiltrert og ekte/om ikke ganske voyeuristisk.

 14. Anbefaler Peke Nese! Et friskt pust i podcast-verdenen, hvor to gutter og to jenter gjør narr av irriterende oppførsel. De har forskjellige temaer som snikskryt, den perfekte alder, jantelov, kvinnelist, ulovlige klesplagg osv. Sarkastisk humor med glimt i øyet.

  1. supermarie

   Takk for tips! God jul!

   1. Bare hyggelig! 🙂

 15. Elise Gull

  Sykt hyggelig at du anbefaler podcasten til meg og Ulrikke. (Friår). Men det er ikke bare Ulrikke sin.

  1. supermarie

   Selvsagt! Rettet opp nå <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *