Magiske mai, MEN….

collagemaimai


Foto: 1 meg, 2 solnedgang på Kongen Marina, 3 Kongen Marina, 4 Heimevernets åpne dag på frigjøringsdagen

Dette oppsummerer pretty much helgen min. Smil, vin, sol og i går var frigjøringsdagen og veterandagen og jeg var nede på festningen en tur – egentlig som sivil og meg selv, men så kom nettredaktøren i Heimevernet bort og lurte på om jeg ville snappe litt for HV, og jeg elsker jo å snappe for noe større enn meg selv – og jeg elsker Heimevernet, så jeg tok over moroa en times tid! Det var supergøy i går, men en klarer ikke helt å riste av seg alvoret heller, og det skal man ikke. Riste det av seg. Vi må huske at det fine vi har gående her oppe i nord ikke kom gratis, og at mange ga mye – og noen ga alt – for at vi skulle bli et så fritt og demokratisk land. Det er verdt å tenke over, helst hver eneste dag – men i hvert fall 8. mai. Tusen takk for innsatsen!

I dag er det mandag og jeg er delvis i gang med hjemmeeksamen i media, war and journalism (MEVIT3427)! Dag én blir alltid surret bort for min del, i tanker, rydding, leting etter relevant stoff i pensum og melkesjokolade. Ikke si at jeg har sagt det, men fire dager er for mye for en ti-siders hjemmeeksamen? Jeg jobber best under press, så det vil si at jeg mest sannsynlig ikke er ordentlig godt i gang før tirsdag ettermiddag, for oppgaven skal ikke leveres før på torsdag. At jeg i det hele tatt har begynt litt med skrivingen i dag er nesten en sensasjon.

Apropos, jeg fortalte det til de som følger meg på Facebook, men jeg tenkte jeg måtte fortelle det til dere som eventuelt bare følger meg her óg; dere vet leppe-innlegget mitt, om Snapchat-filter og skjønnhetshysteri? Det spredte seg til svenske Expressen! Jeg ble helt satt ut da det ramlet inn en e-post her fra en svensk journalist som lurte på om de kunne oversette teksten min, og selvfølgelig kunne de det, og ikke bare oversatte de teksten min – de ga meg en BRA stemme der ute! Uten clickbait-varianten som Dagbladet gikk for, haha.

Les den svenske versjonen av innlegget mitt her.

1 kommentar

  1. Frigjøringsdagen! Det skremmer meg at ikke så mange er klar over at 8. mai er frigjøringdagen. Så et lite intervju med randome folk, om hva som var spesielt med den dagen. «Kvinnedagen?» Jeg døde litt innvendig. Det er, som du sier, verdt å tenke over innsatsen som ble gjort for å gjøre Norge til et fritt og demokratisk land!

    Og åh. Hjemmeeksamen ass. Har hjemmeeksamen fra onsdag til fredag (egentlig bare onsdag og torsdag, skal jo tross alt leveres innen 12:00 på fredag…), og på den tida skal jeg skrive mellom 3000-3500 ord. Yay. (Det blir vel sånn 8/9 sider?) Jeg gruer meg litt, for da MÅ jeg komme godt i gang første dagen. Lykke til videre! <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *