Følelsesregisteret

Fem ting som gjør meg så glad at jeg nesten begynner å grine:

 • Bestefar, når mamma forteller meg at han har kjøpt kjøttfarse sånn at han kan lage kjøttkaker til jeg kommer hjem fra verden, eller når hun forteller meg at han skryter hemningsløst av karakterene mine når jeg har fått en god en i et fag. Jeg mister nesten pusten av kjærlighet og glede
 • Når pappa smiler
 • Når mamma ler
 • Å oppdage en god karakter på StudentWeb – tross hele skippertaket og stresset og frustrasjonen
 • Overraskelser, som når han fine kom hjem med Selbu-votter etter en øvelse, og jeg forventet ingenting, var bare glad for å få han hjem, men så hadde han tenkt på meg der oppe i butikken, og tatt med seg noe hjem. Eller når han plutselig kommer med blomster, uten en eneste grunn
17mai

Fem ting som gjør meg frustrert:

 • Forholdismen
 • Å bli misforstått
 • Folkemengder
 • Emner jeg ikke ser poenget med å lære, uansett hvor mye godvilje jeg legger til. Hvorfor må jeg sitte og finlese Horkheimer og Adorno? Jeg forstår at de er viktige og jeg har ikke noe problemer med å lese OM dem, men teksten deres? Jeg kunne revet ut hvert eneste hår fra hodet mitt med pinsett for å slippe! Altså, les det her:«I sosiologien hevdes det at tapet av den objektive religion som det faste punkt, oppløsningen av de siste førkapitalistiske tilfluktssteder, den tekniske og sosiale differensiering og spesialiseringen har ført til kulturelt kaos. Dette synspunkt dementeres daglig. Den nåværende kultur slår alt med likhet. (…)»

  Sånn begynner boka, og sånn fortsetter det i det uendelige. Hva slags språk er det her? Og hvorfor må jeg tvinges til å lese det? Jeg forstår seriøst ingenting av det jeg leser i den boka («Kulturindustri»), og jeg blir så frustrert, haha.

 • Å vente unødvendig. Jeg blir frustrert når andre ikke respekterer andres tid.

Fem ting som gjør meg trist:

 • Følelsesladde scener i en god film, og ekstremt mye når det dreier seg om situasjoner relatert til mitt eget liv, som da jeg så Tusen ganger god natt på kino for første gang, og grein som en baby fordi mannen skulle ut i intops (internasjonale operasjoner) like etterpå, eller om han allerede var der ute i krigen, det husker jeg ikke, men jeg grein i hvert fall hjertet mitt ut. Det samme av The Theory of Everything, den scenen hvor kona gjør alt hun kan for at Stephen skal kunne kommunisere ved hjelp av det brettet hun holdt opp? Hjertet mitt slo fysisk sprekker, for jeg så med en gang for meg situasjonen hjemme, med pappa
 • Sykdom
 • Når noe jeg har gledet meg til blir avlyst, mer skuffet enn trist, men de er vel i slekt, de to
 • Begravelsessanger, jeg angrer på at jeg fikk vite hvilken sang mamma og pappa skal ha i sin (de skal begraves samtidig, sier dem, haha), for hver gang den kommer på faller hjertet mitt ned i gulvet. De skal jo aldri dø, de?
 • Når jeg har lagt meg godt tilrette i sengen og kjenner at jeg kanskje må tisse litt før jeg sovner

forw21.jpg

Fem ting jeg blir ekstatisk av:

 • Å se bakenden til en BMW X6, jeg tuller ikke når jeg sier at jeg får fysiske reaksjoner i magen når jeg ser en
 • Når noen bruker «i forhold til» på riktig sted
 • Spennende e-post!
 • Anerkjennelse, jeg er forferdelig dårlig på å ta i mot ros og skryt, men jeg blir altså så gira når jeg får høre om det, eller leser på nett at noen syns det jeg gjør er bra, at jeg har ikke ord
 • Når flybilletten til neste reise er i boks!

Si meg en ting som gjør deg, glad, en ting som gjør deg frustrert og en ting som gjør deg trist og en ekstatisk, da!

7 kommentarer

 1. Åh, elsk på det første punktet ditt! <3
  Og gud den scenen i The theory of everything, jeg gråt så hardt! Akkurat sånn var det hos oss med pappa også.

 2. Ingvild

  Værmeldinga framover gjør meg glad. At den blakke, fantastisk flinke venninna mi ikke får seg jobb gjør meg frustrert. Tanken på å flytte fra kjæresten min i (enda) ett år gjør meg trist. Å treffe t-banen perfekt både på vei til OG fra Blindern gjør meg ekstatisk! Haha!

 3. Det gjør meg glad å vite at det kommer pakker til meg snart. Det gjør meg frustrert å ikke klare å komme ut i arbeidslivet igjen. Det gjør meg trist å føle at jeg ikke er bra nok. Det gjør meg ekstatisk å kunne reise til ett nytt kontinent for treffe familiemedlemmer <3 (Selv om det også vil gjøre meg slitsom av å reise så langt :P)

 4. Camilla

  Sola gjør meg glad. Å ikke få til ting gjør meg frustrert. Jeg blir trist av å lese historier hvor triste ting skjer med uskyldige mennesker. Jeg blir ekstatisk av å få til ting jeg har jobbet med lenge og ikke fått til, og mennesker/dyr som er så søte at man bare bil moseklemme de:P

 5. Nye, rene signeringspapirer på jobb gjør meg glad.
  Folk som tuter i trafikken gjør meg frustrert.
  Etter supergøyale øyeblikk blir jeg trist, en slags ekstatisk hangover?
  Jeg blir ekstatisk når jeg oppdager gammel musikk på nytt.

 6. Du gjør meg glad med dine fine lister som jeg kjenner meg igjen i 🙂 Er også veldig glad i innlegget ditt med lenkene til ting som skjer i verden. Jeg fikk sånn klump av de barna som leste det som blir skrevet om de, herregud. Og jeg har faktisk vert en av de skeptiske liksom…

 7. Så lur liste! Jeg slenger meg på med noen ting som gjør meg…
  Glad: Sol og sommer og blomstring og parkliv.
  Frustrert: Donald Trumps popularitet.
  Trist: At noen av vennene mine går gjennom tunge ting og at jeg er langt unna.
  Ekstatisk: Isbilen! Her i London har de sånne gamle, sjarmerende vans som selger solftis, og som ruller rundt i gatene med tegneseriefigurer på, og jeg klarer ikke skjule euforien når jeg ser en!
  Du er så god, Marie.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *