«Professional Snapchatter»

Tror dere jeg ble svett, eller, da jeg så at et anerkjent navn i den sosiale medie-verden, Jill Walker Rettberg, professor i digital kultur, tok skjermbilder av MyStoryen min på Snapchat, og jeg tenkte nå – NÅ har jeg gått for langt, for bildene hun tok var av en snap hvor jeg angrep en professor i tekstvitenskap som brukte «i forhold til» helt feil, fader, tenkte jeg, men så ser jeg på hennes MyStory i dag, og finner DET HER. Og jeg ble så glad! Og letta, haha.

Og karrieren min som «profesjonell snapchatter» (hennes ord, men jeg syns det lød fett så jeg tar meg friheten) ruller videre, i går ble jeg oppringt av Redningsselskapet som lurte på om jeg ville holde foredrag om sosiale medier på samlingen deres på søndag, allerede, og i mitt stille sinn steilet jeg først – som alltid – livredd for å stå foran folk, vet dere, før jeg ga meg selv en high five med en stekepanne og tenkte skjerp deg, og takket ja. Så nå skal jeg ut og snakke om Snapchat for søtti mennesker på søndag! Og neste uke skal jeg til NRK og ta en prat med de, og jeg syns det er så kult og skremmende på en gang, for jeg vet jo egentlig ikke hva jeg driver med selv, på Snapchat. Jeg får bare utløp for kreativiteten jeg før tok ut i syke selvportretter, nå tar jeg de ut på Gjensidige-vekteren og forsikringsprat i stedet, noe som åpenbart fenger menigheten.

Men hvordan formidler jeg DET til andre? Selve kreativiteten, for det er jo dét som er nøkkelen i den kanalen, det tekniske med tegning og emojis og flymodus og alt er jo én ting, men det hjelper ikke at du har alt det til fingerspissene, hvis du ikke eier kreativitet og evnen til å formidle budskapet ditt på en fengende måte. Evnen til å skape et BRA innhold som folk faktisk gidder å lytte til, og følge med på.

Jeg har noen tanker, da, om hva jeg skal si og jeg håper jeg klarer å inspirere noen til noe, i hvert fall. Og mens jeg forbereder meg videre på dét, her er en ønskereprise fra da kreativiteten min gikk utover meg selv:

pee

Foto: privat, 2009

Les også: Slik blir du en stjerne på Snapchat

7 kommentarer

 1. Akkurat i det jeg sitter her og skriver en brief om hvordan en kunde jeg jobber med kan bruke Snapchat best mulig så dukker dette innlegget opp (i tillegg til det du lenker til nederst). TAKK! Jeg sto litt fast og var litt redd (for det er jeg som må utføre alle disse ideene jeg skal fremstille), men nå ble jeg litt tøffere! LYKKE TIL PÅ SØNDAG, finnes ikke tvil om at du kommer til å naile det 🙂

  1. supermarie

   Nei, åh, hva er sjansen! Så bra det løsnet litt 🙂 Lykke til med kunden! <3 Og tusen takk, jeg håper du har rett, ææ

 2. Gratulerer så mye med screenshot og shoutout fra foreleser! Det er stort!!

 3. Vel fortjent!
  Du gjør en super jobb, både med bloggen og med snap!

 4. Solfrid

  Veldig fortent ja, du er jo jævla god rett og slett!
  Lykke til! Håpar me (og resten av Noreg?) får sjå kva du skal hos NRK?

  Dei bileta er så kule!

 5. Oh, jeg sendte faktisk kontoen din til Jill for en stund siden og anbefalte den. Du fortjener det!

 6. Anne Marie

  Ååå! Disse bildene husker jeg så godt, har fulgt med på bloggen din i mange år nå, men at det var så mange hadde jeg ikke tellinga på! Er disse bildene virkelig fra 2009??? Tida flyyyyr…

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *