Day 88: Day Zero-oppdatering

Tredve dager siden sist oppdatering på Day Zero-prosjektet allerede. Åttiåtte dager siden jeg startet. Prosjektet går fint, og i løpet av denne runden, som er runde nummer to for min del, har jeg bestemt meg for hvordan jeg vil gjøre dette óg.

Det handler om å motivere seg selv til å endre på ting i livet. Det handler ikke om å følge hvert mål slavisk, som jeg i utgangspunktet hadde tenkt til å gjøre. Men reglene mine har blitt litt til underveis, og jeg har vært pålogget etter klokken tjueén ved flere anledninger. Først under øvelse Cold Response 2016, fordi i «krigen» finnes ingen klokkeslett, og en presseoffiser kan ikke bare sette seg ned og nekte å gjøre jobben sin fordi jeg har en Day Zero-liste på gang. «Beklager, kaptein, men jeg blir pent nødt til å legge fra meg tastaturet fordi klokka….» nei. Bare nei. Og jeg skal ikke være så sta at jeg erklærer meg mislykket på det målet, selv om jeg i praksis var på Internett etter klokka ni flere dager i strekk den uka oppi Nord-Trøndelag. For det er ikke dét som er poenget med lista. Målet mitt var å logge av klokka ni om kvelden, og det har jeg gjort i hverdagene. Av og til hender det ting som gjør at DZ må vike, men jeg lar målet stå og lever fint med dét selv om jeg i praksis har feilet, for jeg har ikke det. Ikke i teorien.

Day Zero Project

Foto: Alexander Sylte (@asylte)

Målet med prosjektet er å motivere meg selv til å gjøre alle de tingene jeg drømmer om og som jeg har tenkt på lenge at jeg burde, og målet er å være mindre pålogget – og det er jeg. Mye mindre. Målet er å spise mindre kjøtt – og det gjør jeg, selv om jeg har gått én uke uten et vegetarmåltid (samme uken hadde tre fiskemiddager, så noe utpreget kjøttforbruk var det jo uansett ikke, selv om fisk til en viss grad er en versting for miljøet den óg). En uke for litt siden hadde jeg bare én dag igjen på å rekke et vegetarmåltid (målet er å spise minst ett vegetarmåltid i uka), og akkurat den dagen skulle fin fyr og jeg ut og spise middag, og han foreslo et sted som bare serverte biff. Jeg steilet til å begynne med, men så tenkte jeg ærlig talt. Jeg står ikke over en bedre middag med en mann fordi jeg har blitt slave av mine egne mål, det var aldri poenget. Hvis jeg skipper vegetarmiddagene i ukesvis og henger på internett 28 timer i døgnet igjen, DA har jeg feilet. Men disse små unntakene i ny og ne, som for eksempel når det er «krig», eller når fyren ber meg på date? Da er det langt innafor hva samvittigheten min tåler i forhold til (hahaha, neida) – når det gjelder Day Zero-prosjektet.

Forsvarstalen over tilsier at jeg har den dårligste samvittigheten i verden, haha, men jeg har ikke det. Jeg følte bare for å forklare for dere hvorfor jeg en kveld plutselig legger ut en snap etter at klokka har bikket tjueén.

Ellers har jeg fullført:

33. Oppleve et større idrettsarrangement (ski/håndball/fotball)

Jeg var på landskamp med jobben for en stund tilbake. Kampen var utrolig dårlig og det var veldig lite publikum, så jeg føler jeg bør oppleve et arrangement til for å veie opp, men det skulle jo i utgangspunktet være en større kamp, at mannen i gata aldri dukket opp på tribunen kan jeg ikke la lista mi ta støyten for, ass.

Har du kontroll på Day Zero-prosjektet ditt? Eventuelt noen nyttårsforsetter du kan oppdatere meg på? 🙂

1 kommentar

  1. Tonje Ø

    Min liste tusler seg frem over jeg har mange ukentlige og månedlig mål, men har hooket av en 5-8 stk hvis jeg ikke husker feil Sånn som ta en ny tatovering og Operation beautiful. Har også hatt en hel uke med vegetar (som var urolig lett!). Jeg liker veldig godt oppdateringene dine om målene dine for det gjør at også jeg «sjekker» meg selv en gang i mnd Så takker deg for disse innleggene

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *