Slik blir du en stjerne på Snapchat

Jeg har med tiden fått kallenavnet «Snapchatdronninga» på jobben, fordi jeg styrer Gjensidige sin konto: gjensidigenorge, og den har fått fantastisk gode tilbakemeldinger, både fra ansatte i Gjensidige, fra kommunikasjonsbransjen (særlig i Facebook-gruppa «Smått og stort i sosiale medier») og fra folk «som egentlig ikke liker Gjensidige engang» (det er et faktisk sitat). Og noen av dere har kanskje sett videoen hvor jeg deler tipsene mine allerede, men jeg tenkte å lage et innlegg også – om hva jeg gjør for å lykkes på Snap, og kanskje du kan plukke opp et par tips, hvis Snapchat er et sted du henger og har lyst til å bli litt bedre på. Det her er kanskje først og fremst rettet mot bedrifter som ønsker å bruke kanalen, men det kan jo være nyttig for deg óg!

 1. Sett telefonen i flymodus/last opp offline

  Denne lærte jeg først da jeg var ute på reise, og oppdaget at jeg kunne ta bilder til MyStoryen mens jeg var ute og oppdaget verden, og så laste opp storyen senere, når jeg kom tilbake til hotellrommet og koblet meg på internett igjen. Det er imidlertid viktig å huske at de 24 timene begynner å renne ut allerede fra du poster det første bildet i offline-modus, så hvis du ønsker å legge ut en historie som henger sammen bør det ikke gå få lang tid fra du poster det første bildet, til du poster det neste og deretter resten. Når du har offline-snappet ferdig historien din, logger du deg på nettet igjen og trykker på hvert bilde slik at de lastes opp online:

  flymodus
 2. Bruk en penn

  Kjøp deg en penn til ipad/iphone, de får du billig på Elkjøp eller Clas Ohlson. Det er så mye gøyere med tegning og kunstneriske stories! Dessuten blir det enklere å skrive – nå som de har kuttet ned på hvor mye tekst du kan jukse deg til, er det helt suverent å skrive videre med penn når tekstboksen er full. Tips når du skal tegne: google frem bilder av det du skal tegne, det gjør det mye lettere å ha noe å se etter.

  Snapchat
 3. Bruk emojis

  Sprit opp bildet eller tegningen med emojis. Når det gjelder tegning; emojis havner alltid BAK det du tegner/skriver med tegnefunksjonen. Ha det i bakhodet sånn at du ikke sitter og tegner leeeenge og så har lyst til å plassere en emoji oppå det du har tegnet. Det funker ikke. Ny funksjon gjør at du nå kan få emojisene til å bevege seg også! Dette gjør du ved å lage en video, klistre på en emojis, holde fingeren din på emojisen du vil feste til noe og dra den til det du vil feste den til – og slipp! Øv deg gjerne ved å filme at du tegner på et papir, og klistre emojisen til pennen. Det blir ganske kult! Du kan ha flere ulike emojis som beveger seg i samme film.

  Snapcode
 4. Tenk lydløst

  Mange ser på MyStories uten lyd – meg selv inkludert. Det betyr at når Arbeiderpartiet legger ut en video av et eller annet pratende menneske? Da får jeg ikke med meg en dritt, altså gidder jeg ikke å se ferdig storyen heller. Sørg for at budskapet ditt kommer tydelig frem – både med og uten lyd!

  Snapchat-tegning
 5. Skjerm på skjerm = NO GO

  Av og til er det hensiktsmessig, som for eksempel når du skal tease et blogginnlegg, men ellers? IKKE ta bilde av dataskjermen din. Herregud, så irriterende. Del heller lenken til den siden du er i ferd med å snappe på Facebook i stedet. Jeg følger deg på Snap for å se virkeligheten din in real time, ikke for å se på en skjerm jeg ellers kunne sett på min egen dataskjerm.

 6. Snapchat = humor <3

  Snapchat er en leken kanal – bruk den for det den er verdt!

 7. Bli inspirert

  For å få inspirasjon til hvordan du kan bruke kanalen på best mulig måte, følg andre Snapchattere som har lykkes. Min største inspirasjonskilde er lakserytteren, han er hysterisk flink!

Les også:
Snapchat no go (hva du IKKE bør gjøre på Snapchat)

Disse bør du følge på Snapchat

Følg meg på Snapchat hvis du ikke gjør det allerede: superbrud

Har du noen tips å legge til? Eventuelt noen tips til folk som er råflinke? 

6 kommentarer

 1. Sykt gode tips! Her lærte jeg masse nytt.. Jeg stemmer for at du lager flere slike innlegg. Kjempegøy å lære! 🙂 <3

 2. Herregud Snapchat er det beste! Skulle ønske jeg kunne snappa myyye mer. Haha! Jeg vil legge til at om du ikke vil snapchat skal bli for forstyrrende for deg eller dine omgivelser; Gi deg selv en viss ramme å snappe i. For eksempel et måltid eller en konsert eller andre steder hvor det er mye folk – og du helst vil se konserten sjæl: Snap i den andre låta for eksempel. Eller bruk fem minutter på starten av en get-together til å snappe : og så legg mobilen helt vekk. Sånn får man snappa men også kost seg. I pose og sekk der altså! 😀 Kan også være fint å spørre folk om det er ok at man snapper litt da, men ofte blir det ikke like gøy. Hehe.

 3. Takk for fine tips! Du, det er en ting jeg lurer på… Når du legger ut snaps for Gjensidige merker jeg meg at du klarer å lage videoer uten lyd. Hvordan gjør du det? 🙂

  1. supermarie

   Det er en knapp nede til venstre på Snapchat! Etter du har filmet kan du trykke på den lyd-knappen sånn at den får en strek over seg = lydløs film 🙂

   1. Omg, takk!

 4. Tusen takk for masse gode tips 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *