Om bloggskatt, reise og krigsspill

Steg som en føniks opp av asken, si, rett fra feberhelvete og snørrfest til jobb og enda en tur på Kongen Marina på onsdag, torsdagen var jeg innom kontorene til United Influencers for å få hjelp med selvangivelsen, enkeltmannsforetaket mitt går visst så bra at Skatteetaten ikke hadde tatt seg bryet med å føre opp næringsinntekt som et punkt på skjemaet mitt engang, haha! Men om jeg ikke tjener penger, så tjener jeg jo i hvert fall en Glossybox i ny og ne og sponset opphold rundt i verden, og det må jo skattes av, så da er det kjekt å ha et sted jeg kan gå for å be om hjelp om alt som har med blogg og regnskap og den delen av livet å gjøre.

Etter å ha forlatt UI HQ ruslet jeg rundt i byen i solskinnet alene og begynte nesten å tenke at Oslo ikke er så aller verst, og spanderte på meg et par nye klesplagg og lunsj ute, før jeg måtte hjem og pakke og videre på skolen og etter dét var det presseworkshop med en rekke reisemål som Malaysia og Island og Færøyene, og det klør under huden min etter å oppleve alle landene jeg ble presentert for. Færøyene stjal fokuset mitt fullstendig, at jeg ikke har tenkt på dét før! Det går direktefly fra Bergen dit, så dere som bor i Bergen? Vær meg for en dag og dra til Færøyene! Jeg vil, jeg vil.

Og SÅ gikk ferden videre hjem til Fredrikstad, for i dag skulle jeg nemlig gå i ett med skogen igjen:

Vi har drevet krigsspill i hele dag, det vil si at vi satt og snakket oss gjennom et krigsscenario, og hvordan vi ville ha handlet hvis det hadde vært virkeligheten. En presseoffiser er med andre ord ikke «bare» en skrivende, talende og fotograferende sjel i grønt, det er en del av en operativ stab også, og skal fungere som rådgiver for sjefen når det går en kule varmt der ute.

Resten av helgen blir i Hællæwood. Hjem, kjære hjem.

Apropos ingenting, hører dere på podcast? Jeg har pluselig fått øynene ørene opp for dét! Tenkte å lage en liste over hvilke jeg anbefaler snart, må bare få nok til å lage en liste først. Hvis dere hører på noen – hvilke anbefaler dere?

17 kommentarer

 1. Johanna

  Eg må til Island ein gong! Å Færøyene!

  Høyrer på p3morgen sin bonussporpodcast, har hørt at Strøm/Wasenius sin podcast er bra (også et NRK-produkt) Snakkar blandt anna med Agnes Ravatn om å koble av internett (sånn ca, har ikkje sjekka det ut enda..) Apropo det, burde koble av nå, men skal på jobb i natt så eg har ikkje bestemt meg enda..

 2. Mariann

  Hadde hekta på serial! Har kun hørt 1. Sesong, men det anbefales altså!!

 3. Haha, oppdaget podcast denne uka jeg óg! Hvorfor har ingen introdusert meg for den appen før? Nå om dagen er favoritten «bra damer» med Guri Solberg. Har også fått sansen for «jentegarderoben» fra studentradioen i Bergen. Gleder meg allerede til å høre dine anbefalinger! 🙂

 4. Serial-sesong1! 🙂 pleier også å høre på Lørdagsrådet, og Ekko har av og til noen bra.

 5. Jeg liker godt Lørdagsrådet, Tusvik & Tønne og Serial Hører også på p3-dokumentarer innimellom.

 6. Jeg bodde på Færøyene i fire måneder under studiene. Fantastisk plass! Helt magisk på sin egen måte. Så om du får muligheten MÅ du dra dit.

 7. Camilla

  «Apropos ingenting» hahaha! Hører ikke noe særlig på podcast, vet nesten ikke hva det er en gang(…)

 8. Elise H

  Tusvik & Tønne (Lisa Tønne og Sigrid Bonde Tusviks podcast om alt som opptar dem. Veldig morsomt, og tidvis VELDIG drøyt. Men fortsatt gøy)
  Krisemøte (Utdrag fra deres egen beskrivelse: Utrustet med pulsarmbånd, nysgjerrighet og utadvent selvopptatthet, er Kyrre og Kristopher klare for å oppsummere livet på vei nedover, uke for uke.)
  I-landslaget (Jannecke Weeden og Storm Pedersen tar opp irriterende i-landsproblemer)
  Alt du sier er feil, Espen (Kristopher Schau og Espen Thoresen besøker norske kjendiser, og prater om litt andre ting enn vanlige intervjuer.)
  Misjonen. (Atle Antonsen og Johan Golden, mange morsome spalter, som lokale nyheter, og hva burde det koste.)

 9. MISJONEN med Atle antonsen og Johan golden!!!! Jeg kan ikke tenke meg noe morsommere enn det.

 10. -bra damer
  – tusvik og tønne
  -gutta som flytta til Oslo

 11. Podcastforslag:
  Ladies Who Lunch og Dear Hank and John. Kos deg 🙂

 12. Josefine

  Lørdagsrådet er kos, og Psychobabble med Tyler Oakley er noe av det morsomste som finnes!!

 13. Du verden! Uavhengig podcast om norsk utenrikspolitikk. Beste som er.

 14. Elsker podcast!! Oppdaga det for noen år siden. Hører på P3morgen sitt podcast hver dag, med bonusspor. I tillegg hører jeg på Lørdagsrådet, Mariell&Sara (anbefales veldig!!!), har hørt Uløst og noen ganger P3dokumentar:) Liker å høre på podcast mens jeg lager middag, rydder, er på badet, vasker etc 🙂

 15. Ja! Podcast er fantastisk. Jeg vil legge til Alex og Fridtjofs podcast og Mariell og Sara.

 16. Radioresepsjonen sin podcast ler jeg meg ihjel av hver ukedag, bortsett fra når de har pause halve året 🙁

 17. Ragnhild

  Høyrer på Tussvik og Tønne, og en TED-talk innimellom 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *