Jeg har vært Skamløs

(Ja, jeg har papir i nesa…)

Etter solskinn kommer alltid regn, si! En så fin helg måtte jo ende med en fot i grava. Jeg har snytt ut halve livet mitt i løpet av de siste tjuefire timene, kvinnet meg opp og dro på jobb i går selv om formen var sånn passe, men måtte kaste inn håndkleet og dra hjem klokka ett og siden har jeg ligget som et slakt på sofaen, i senga, og nå i sofaen igjen. Det er de tre meterne jeg har orket å gå, feber og helvete. Har alvorlig snakka bare vært på rommet mitt i hele dag (til nå) – med døra lukket og null livstegn, roomien må på et tidspunkt ha tenkt at hun delte husleie med et lik, for jeg pleier simpelthen a.l.d.r.i. å lukke døra på dagtid og stenge meg inne på den måten. Men dødsårsaken min i dag (i tillegg til feber og forkjølelse) var at jeg har oppdaget en serie som heter Skam, den må dere se! «En serie som heter Skam», haha, kødda, hele verden har jo sett den allerede, det er bare jeg som ikke har viet den en eneste hjernecelle før nå, jeg var sånn (og er sånn fremdeles) med Fifty Shades of Grey også. Når noe dukker opp som «alle» snakker om, og «alle» leser/ser på? Da melder jeg meg ut. Orker ikke sånne hypa opp ting. Har fortsatt ikke lest Fifty Shades. Ikke sett Twilight heller. Men jeg kryper til korset nå, da, for Skam? Jeg er solgt! Sitter og klør i øynene etter å se mer. Så til dere andre som vegrer: tiden er inne for å slutte å vegre. Skam må dere bare se! (dere ser serien her)

Nå skal jeg se om jeg får hostet opp (bokstavelig talt) et innlegg med lekre lenker til dere, det er tross alt tirsdag. Og formen er bedre nå enn den var tidligere i dag, så jeg krysser fingrene for at jeg er good to go for jobb i morgen!

Hvordan er deres forhold til serier og bøker «ALLE» snakker om? Blir dere nysgjerrig og henger på, eller tar dere avstand litt i protest sånn som meg?

13 kommentarer

 1. Jeg syns selvfølgelig at det føles mer spesielt å «finne» en serie, bok osv selv slik at det føles som en skatt. Men jeg må si at jeg irriterer meg litt over når folk ikke skal like (eller se) noe bare fordi andre liker det. Det beste må jo være å kunne like en serie, bok, sang fordi den er bra, og uavhengig av hva andre måtte mene.

  Har venner som forteller om hvor sykt de elsker et band eller en sang men, med en gang bandet slår gjennom så liker de de ikke mer, for da er det for tilgjengelig. Det syns jeg blir litt trist. Jeg ser gjerne på serier som andre har hypet opp, og så kan jeg heller legge meg opp en mening om det etter å ha sett den, men det gir meg ikke en grunn til å ikke se den! 🙂

  1. supermarie

   Ja, nei, det er ikke sånn at jeg setter meg på bakbeina og nekter å like noe «alle» liker, det bare blir sånn at jeg skygger unna når det er noe som snakkes så mye om. Kan være det er på grunn av forventningene som skapes, jeg vil heller oppdage og gjøre opp min egen mening uten alt «fusset» rundt, hvis du skjønner? Vanskelig å forklare, haha. Men jeg leser/ser som regel det «alle» snakker om jeg også – det tar bare litt (VELDIG MYE) lenger tid før jeg prioriterer å sjekke det ut 🙂

   1. Ja, forstår det veldig godt. Jeg merker selv at jeg får lyst å sette meg på bakbeina også når det er noe alle snakker om. Men så «arresterer» jeg meg selv etterpå, for jeg er nok bare småbitter for at jeg ikke fant det på egenhånd først, haha. Så da biter jeg i det sure eplet og blir med i saueflokken (men angrer ikke på at jeg ble med på SKAM-flokken <3)

    Anbefaler forresten Outlander, hvis du ikke har sett den (tror jeg har vært litt treg der).

 2. Elisabeth

  Jeg tar for det meste avstand til ting «alle» leser og ser og sånn. Twilight begynte jeg å lese ved en feil. Jeg skulle ta toget fra Oslo til Trondheim, også hadde jeg bare 30 minutter på Oslo S mellom to tog, og siden jeg ikke hadde tatt med meg noen bok gikk jeg på Narvesen for å finne en. Med dårlig tid ble det til at jeg bare røska med meg twilight for å ha noe, og siden har jeg lest alle bøkene. Fifthy Shades of Grey har jeg også lest, men jeg har ikke lest alle bøkene og jeg begynte på de leeeeenge etter alle andre. Skam har jeg ikke sett enda, men lurer litt på å begynne på det nå som jeg stortsett sitter hjemme på dagtid. Game of Thrones var også en sånn serie som «alle» hadde sett og som jeg ikke gadd se. Men så så jeg første sesongen i romjula for 2-3 år siden fordi broren min hadde den på DVD, og siden har jeg vært frelst 🙂

  1. supermarie

   Ja, Skam anbefales! Det er korte episoder også, så du slipper å sitte limt i en time – med mindre du ender opp som meg, da, med å se alle episodene etter hverandre, haha. Game of Thrones har jeg ikke sett, jeg så èn episode da jeg hadde analyse i førsteklasse på universitetet, men det var fordi det var en skoleoppgave. Ble ikke helt bitt av basillen der, og har ikke vært så gira i ettertid heller!

   1. Du burde gi Game of Thrones noen episoder – blir veldig bra etter hvert! Særlig de senere sesongene, synes jeg 🙂 Det er faktisk en serie som fortjener all den hypen den får.

 3. Jeg holdt meg på lang avstand med alt som «alle» elsker før. Men henger diltende etter nå. Opplever at jeg blir skuffet da. Gang. på. gang… Får så mye forventninger (at det ødelegger?) Kanskje jeg bare skal gi opp? Haha.
  God bedring 🙂

  1. supermarie

   Ja, ikke sant? Jeg føler også at forventningene blir så høye og da orker jeg ikke engang å gi det en sjanse, haha. Men Skam er verdt, det, altså! Ikke gi opp DEN 🙂 Tusen takk <3

 4. Haha, kjenner meg litt igjen der ja. Har alltid vært slik at dersom «alle de andre» gjorde noe, ville jeg helst gjøre noe helt annet. Serien Vikings trodde jeg var fullstendig overhypa da den kom, og alle ropte over seg over hvor bra den var og at jeg måtte se den, jeg som elsker historie og utdanner meg til arkeolog… Det var ikke før et par dager siden at jeg bestemte meg for å begynne å se, midt oppi masterskrivinga. Nå er jeg allerede startet på tredje sesong… Hjelpe meg altså.

 5. Jeg oppdaget også Skam i helgen! Tenkte at det ikke var noe for meg da lillesøster på 15 var helt oppslukt i russebusser og drama. Endte likevel opp med å se alt i ett jafs da jeg skulle gi det et forsøk, haha 🙂

  Masse god bedring! 🙂

 6. Solfrid

  Likar heller ikkje når heile verda blir gira på noko, trur kanskje eg går lei fortare då? Eg las Twilight (eller, Evighetens Kyss som fyrste boka heitte på norsk, haha) i alle fall eit år før andre og var heilt tulleforelska i Edward, MEN DET VAR JO INGEN Å PRATE MED! Så kom hypen, ALLE las bøkene og filmane kom. Eg orka ikkje lese bok tre og fire. Var óg superfan av Muse, men blei litt lei når alle fjortissane byrja digge dei etter at eine songen blei brukt i fyrste Twilight-filmen. Likar dei fortsatt då, og dei er fantastiske live, men meh.
  Skam elskar eg då, såg fyrste sesongen på ein kveld, og held på å bli gal av pausa som har vore no! Men dei er tilbake <3

  God betring!

 7. Camilla

  Kommer litt an på hvilken sjanger det er. Feks fantasybøker har aldri vært min greie, så det tror jeg ikke jeg hadde lest uansett om folk likte det eller ei. Hadde ikke hørt om Skam, og visste ikke at det var så hype da jeg begynte å se det etter at venninnene mine hadde nevnt det i en bisetning. Men jeg elsker den serien, så realitisk og bra, til å være norsk. Føler mye norsk film blir litt kleint/rart, men Skam imponerer:D Så den første Twilight filmen, men syntes ikke det var noe særlig, og har ikke lest bøkene. Holder på med 50shades bøkene nå. Selvom de ikke er skrevet med veldig mye dybde så er de lette å lese og litt avhengighetsskapende. Lever meg så inn i forholdet mellom Grey og Ana:P

 8. Kommenterer her også, jeg 😉
  Jeg var en av de som leste Twilight-bøkene (eller, de som til da hadde kommet ut) før det i det hele tatt var snakk om å lage film av dem. Husker jeg forgudet dem! Var riktignok 15 år da, men allikevel. Synes serien har fått ufortjent mye tyn i media. Tror nok det er på grunn av filmene, som jeg er helt enig i at sugde (pun intended). Men ja – syns faktisk bøkene er bedre enn det folk skal ha dem til.

  Ellers er jeg litt som deg, at jeg liksom ikke orker å slenge meg på noe den tiden det hypes skikkelig opp. Da sjekker jeg det som oftest ut litt senere.
  Gjorde det med med Skam i helgen, faktisk, og jeg er blant dem som ikke er helt frelst (lever meg sånn inn i det at jeg blir så klein på karakterenes vegne, haha uff). Har bare sett de fem første episodene da, kanskje jeg burde gi det noen episoder til?
  Likte Unge Lovende veldig godt (litt i samme gate som Skam, bare at hovedpersonene er i begynnelsen av tjueårene) – sett den? Velfortjent hype der, syns jeg 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *