Min første

Hey! Har dere en bra helg? For min del går det bare i klesvask og pensumbøker, jeg prøver å få hodet over vann etter Cold Response – fremdeles. Helt ærlig mistet jeg all motivasjon etter øvelsen, jeg kom hjem igjen og hadde fysiske sperrer mot å plukke opp bøkene der jeg hadde lagt de fra meg før jeg dro i krigen, og jeg var innom tanken «GIDDER jeg dette mer? Virkelig?», og ville bare fortsette å være grønn og skjønn og jobbe og leve livet, noen ganger føles studiene som et bur, enda det er selvvalgt og et privilegium å få studere i det hele tatt, men jeg sloss mot den følelsen allikevel, kan ikke noe for det. Jeg tror det er mest på grunn av det ene tunge og meningsløse faget jeg misliker mer enn avrevne etiketter på brusflasker og den overdrevne bruken av «i forhold til», apropos – jeg snappet språkreglene rundt det i går (heter superbrud på snap, for de som ikke følger meg), og snart har seksti (!) personer tatt skjermbilde! Jeg blir så glad! Forholdismen har blitt en av (språk)hjertesakene mine, kjenner en indre vulkan hver gang noen bruker det feil og jeg faller helt ut av samtalen/forelesningen/møtet, herlighet for et idiotisk problem å ha, men det har nå blitt sånn.

JAJA, det er søndag og jeg skal pløye meg gjennom nye linjer i pensum, og skrive ferdig en artikkel for Heimevernet som jeg enda ikke har klart å fullføre, og så har jeg tenkt å belønne meg selv med en kinofilm i kveld – alene. Det står på Day Zero-lista mi, at jeg skal gå på kino alene, og jeg gleder meg faktisk, hvis det er lov å si. Hvor introvert er det egentlig lov å være?

Her kommer en liste på en søndag:

Min første samboer… Linda, på rekrutten, vi delte rom bare vi to, selv om det var plass til seks. Og apropos intro- og ekstrovert, vi er på hver vår ytterkant så at vi fungerte så godt som vi gjorde er egentlig et mysterium.

ryg53ryg25

Min første skoledag... Var jeg livredd, kledd i rosa kjole og med hvit silkesløyfe i det korte, lyseblonde håret og jeg bøyde hodet på alle bilder og smilte lurt og så supersjenert ut, og var det ok óg. Men det var sol, og læreren vi fikk het Gro og var fantastisk, og jeg husker det som en god dag, selv om jeg ikke husker så mye. Det lille jeg husker har jeg i hodet fordi mamma tok bilder av det og har det i album.

Min første jobb… Avisbud! Tretten år og verdensmester. Jeg hadde en fast runde hjemme på Gressvik som jeg syklet hver søndag, når det ble vinter ble jeg faktisk kjørt óg, mamma du var (er) altfor snill! Det var en koselig jobb, jeg stod grytidlig opp og syklet i to timer cirka og følte at det var verden og meg, ingen andre var våkne enda, og det var magisk, som om vi delte en hemmelighet. En morgen stod det en gammel mann ute ved postkassene sine og ventet på meg også, han ville gi meg godteri, og jeg vet at å ikke ta i mot godteri fra eldre menn er noe av det første man lærer som jente her i livet, men unntaket stod der og ventet på meg og ville bare gi meg en Dumle-kjærlighet på pinne og salte pastiller. Det lyste opp hele morgenen min!

Min aller første bestevenn… May-Helen, vi var som erteris helt til vi ikke var det lenger. Jeg hadde vel noen Maria’er i barnehagen også, men den første jeg husker jeg knyttet meg til var på barneskolen. Vi hadde det så mye gøy, gjennom nesten hele barneskolen og jeg smiler enda når jeg blar gjennom gamle bilder. Good times!

Min første piercing… tok jeg i navelen så fort jeg fylte gammel nok. Det var greit nok dét, men nå er den ute igjen. Voksenpoeng!

nawel.jpg

Min første celebrity crush.. Husker bare at han spilte i en britisk serie, og at han var dødens kjekk og at jeg klippet ut et bilde av han fra TV-programmet i avisa og limte inn i dagboka. Hva han het har jeg ikke peiling på, og jeg kommer aldri til å finne det ut heller, tror jeg. Etter han var det Kevin i Backstreet Boys og Orlando Bloom.

Hva med dere? Plukk ut én og svar under, da!

4 kommentarer

 1. Vet ikke om det helt er legit å si at min første celebrity crush var Ash Ketchum fra Pokemon? :´)

 2. Kristina

  min første ordentlige jobb sto jeg i oppvasken på tante og onkels restaurant i frankrike, 14 år gammel. verdens beste sommerjobb, som gikk over flere somre, på den restauranten. så spennende, så lærerrikt og så ydmyk for at jeg fikk komme å jobbe der. minner for livet!

 3. Solfrid

  Åleine kino er digg! Vore på det to gonger, og såg supre filmar, det hjelp jo på. Sat og grein på slutten av begge, De Urørlige (den superfine franske u know) og Toy Story 3 (haha, men aaw, den var fin. Sat og gråt, og titta til høgre der ei som var litt eldre enn meg óg sat og gråt. Det var fint).

  Min første celebrity crush var Aaron Carter. Søten.

 4. Camilla

  Der sa du det! «Språkhjertesak», min må være da/når, jeg retter på folk inni hodet mitt hver gang de bruker det feil:P Min første skoledag husker jeg bruddstykker av, jeg var utrolig spent! Mamma fulgte meg, og jeg hadde gul kjole på hvis jeg husker riktig. Vi fikk verdens beste lærer og jeg og to nabojenter kom i klasse sammen og det var en fin tid:D

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *