Hun er forelska i Sjøheimevernet

2016-03-03 02.45.26 2

Men i all verden, tiden går så fort? Det er torsdag og for min del er øvelsen snart over allerede, og jeg griner meg i søvn over dét allerede, i en sovepose som enda ikke er satt sammen, for jeg vil ikke hjem. Jeg vil virkelig ikke hjem, jeg vil flytte inn i uniformen og bo der for alltid, men jeg tror kanskje både universitetet og vekteren hos Gjensidige hadde stussa litt hvis jeg spaserte inn hos dem i et antrekk som går i ett med skogen hver eneste dag. Så jeg får snart rive mitt gode skinn av igjen, alt til sin tid, men den tiden må seriøst roe seg ned, for det går for fort for meg! Kanskje ikke så rart, når det skjer så mye og når jeg har det så råkult døgnet rundt.

I hele går og i dag har jeg vært med Sjøheimevernet og blitt blown away av hvor fantastiske folk som går kledd i blått seks dager i året, tretti for de som er i innsatsstyrken, vi var ute i bølgene i hele går og var med på et oppdrag som var så gjennomført at jeg fremdeles sliter med å tro at de ikke er fulltidssoldater, og da vi kom tilbake til land igjen disket en annen blåkledd opp med karbonader til middag og vi fikk sengeplass og ble så tatt vare på at jeg et øyeblikk stod og klødde meg i hodet midt på gulvet der, og hvisket stille: familien min….? Er det deg?

Nei, åh, for en gjeng, dette Sjøheimevernet, ikke bare er de joviale og fine folk, og profesjonelle i det de gjør med det norske flagget på skulderen (og sikkert ellers óg, i det sivile livet som de egentlig tilhører), men når vi snakker med de og intervjuer til sakene vi skal lage, kommer det så mye fornuftig og BRA ut av dem, som om de var drillet på mediehåndtering hele livet, tåteflaske og mediehåndtering til kvelds, herlighet, jeg er så imponert. De har stålkontroll på kysten vår. Verner, vokter, virker. Jeg har regelrett gått på trynet og falt pladask for hele Sjøheimevernet de siste dagene. Hadde SHV vært en mann skulle jeg fridd, helst i går.

Nå skal jeg skrive livskiten ut av sølveplet mitt*, alle ordene må ut av skallen min og ned på det virituelle papiret før jeg pakker sammen og blir sivilist igjen (…..). Så vi får snakkes senere!

Hva har dere gjort denne uken?

*MacBook

2 kommentarer

 1. Lars Bjerkeengen

  Du er hjertelig velkommen til å være med oss i utryknings styrken i september også!:)

  Lars Bjerkeengen
  Kapteinløytnant/Sjef

  1. supermarie

   Tusen takk, så hyggelig! PLUTSELIG tar jeg deg på ordet 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *