Day 26

Første oppdatering på Day Zero-prosjektet, 1001 dager og bare 975 dager igjen. Bare i anførselstegn. Disse oppdateringene kommer månedlig, litt for å oppdatere dere, og mest for å tvinge meg selv til å holde det gående. Here we go!

Dette har jeg gjort:
– Handlet èn gang i uka, det har spart meg for mye penger, for som regel blir middagen en dag til middager for to dager, og da går det jeg har handlet inn i frysa, og så har jeg middag for de kommende ukene også. Sparer både tid og penger! (Edit: trodde helt til nå at dette var et mål i prosjektet, jeg, men det var det visst ikke! Haha. Jaja, penger spart, kommer til å fortsette!)

17. Spise fisk (minst) èn gang i uken – check!

18. Redusere kjøttforbruket, vegetarmat er undervurdert. Jeg har bestemt meg for å bli fleksitarianer. 

21. Sette opp ukentlige middagsplaner, som er en vanskelig jobb, jeg er jo så lite kreativ i matveien, men så langt har det gått greit! Hver eneste uke – ny ukesplan. Jeg legger dem ut på Snapchat hver mandagsmorgen, men jeg tenker å dele de med dere her på bloggen òg, så får dere kanskje noen tips å ta med dere videre i livet dere også. 

22. Drikke (minst) 1 flaske vann om dagen, yes yes yes!

24. Ha med matpakke på jobb/skole, so far so good! Penger spart der òg, det betyr at jeg snart har spist inn alle de pengene jeg brukte på Mammut-salget, og det nye paret med sko jeg kjøpte her om dagen, men det skoparet TJENTE jeg faktisk penger på. Det hadde kosta 1200,-, jeg betalte 380,-. Det er nesten tusen kroner tjent, det!

41. Lage sju videoblogger som ikke er reisevideoer, jeg har laget 2 av 7 videoblogger! Du finner alle videoene mine på Youtube-kanalen min her.

65. Finne ut mer om bestefaren til pappa, jeg har prøvd litt, men foreløpig har ikke navnet hans dukket opp et eneste sted.

70. Aldri ta heisen, med mindre det ikke finnes noen alternativer, jeg har måttet ta heis to ganger – en gang under innspillingen til Snapchat-filmen på jobb, og en gang hvor det ikke var noen trapper i nærheten. Men utover det – alltid trapper! (Gammelt bilde der altså:)

Processed with VSCOcam with g3 preset

73. Gå (minst) ti turer på ski, jeg har gått èn av dem, jeg meldte meg på KK-mila som var ambisiøst og jævlig, så lite som jeg står på ski, men jeg fullførte og jeg skal definitivt gå til neste år også, det var jo så gøy og så uendelig deilig å gå i mål når speakeren roper navnet ditt og du er midt i en uformell spurt med et fremmed kvinnemenneske til høyre for deg, og vi skjønner begge to at vi spurter mot hverandre, og går i mål på fotofinnish og så ser vi på hverandre og smiler og jeg hører ikke hva hun sier for jeg er drittsliten, men smilet var vel bare en avrunding av spurten som bare var på gøy, og neste år skal jeg spurte enda raskere og slå mitt eget tall på 59 minutter og 15 sekunder. Johaug gikk 2 mil på den samme tiden under World Cup i Kollen. Bare så dèt er nevnt. 

79. Logge av Internett kl 2100 hver kveld (faen så ambisiøst, haha). JA, altså. Det er så deilig! Og trist på samme tid. For selv om jeg logger av, gjør jo ikke de rundt meg det, så det blir ekstra tydelig hvor fraværende vi er, når vi liksom skal være sammen. Så da sitter jeg der alene, da. Og stirrer i veggen. Ikke Facebook-veggen, men den ordentlige. 

86. Skrive ned 50 ting jeg liker ved meg selv, jeg har begynt!

96. Ha månedlige “Day Zero”-oppdateringer på bloggen, den første kommer jo her.

97. Få med fem venninner på fem forskjellige mål, roomien min er med på brettspillkveld, sjefen min ble med på trappene, og Lone skal være med å bake. To igjen, da! 

99. Skrive et brev til meg selv som jeg skal åpne når dette Day Zero-prosjektet er ferdig, 28. november 2018, DONE

Dette har jeg feilet på (30 kr per feil, pengene går til Flyktninghjelpen):
71. Bruke 7 minutes-treningsappen daglig – 7 minutter om dagen, Marie, det KLARER du!
NEI, det klarer jeg ikke, haha. Jeg var støl ut av en annen verden i dagene etter KK-mila, og på selve skidagen var jeg opptatt fra halv åtte om morgenen og til halv fem på natten (dro ut samme dag, hun da, smarta) så jeg failet den helgen. Og jeg innser at det var ambisiøst, noen ganger HAR man verken tid eller krefter, jeg var dømt til å mislykkes. Men i stedet har jeg jo gått mye i trapper, og samtidig trent minst en dag i uka! Det er et godt alternativ. 

74. Stå i planke i 1 minutt hver dag. Nei…..

Jeg syns jeg har vært flink, jeg. I hvert fall med de viktigste målene, som har vært å kutte ned på kjøtt, spise mer fisk og gjøre unna butikken èn dag i uka, i stedet for å stikke innom daglig og alltid raske med seg ting jeg har lyst på der og da, som jeg egentlig ikke trenger, og det å spare penger ved å ta med matpakke hver dag. Små enkle grep som gjør mye for økonomien, litt for miljøet og hverdagen litt bedre, dessuten har jeg blitt en jævel på å lage mat bare på denne måneden, for nå har jeg vært NØDT til å lage mye mat fra bunnen av, med de ukentlige middagsplanene mine! Så og si ingen har vært lettvinte boksløsninger, og dèt er verdt en medalje til frøken mislykka på kjøkkenet.

Hvordan går det med deres prosjekter, dere som hang dere på?

1 kommentar

  1. Jeg elsker dette prosjektet. Selv har jeg ikke helt tro på at jeg ville klart noe sånt. Selvdisiplinen er ikke-eksisterende, så jeg tror jeg skal stå over å skuffe meg selv 😛 Men det motiverer veldig å lese om! 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *