Hei, Odins Soldater!

Jeg hørte på Dagsnytt 18 i dag, på NRK P2 (daglig rituale), og på at Ronny Alte  korrigerte oppfatningen vi har av Odins Soldater, herregud – de er jo ikke islamfiendtlige og høyreekstreme, og de driver ikke borgervern, de liker jo bare å rusle seg en tur, de! Odins ruslere! Det forandrer jo ALT.

wowo

Ruslebilde av meg, Carina og Thea

Så – i stedet for å legge ut om hvor provosert jeg blir av at gjengen til Odin og Ronny bruker MIN trygghet som unnskyldning til å marsjere i gatene våre med de høyreekstreme holdningene sine og aggressive fremtredener, så tenkte jeg å heller komme med noen gode tips til kveldsturen deres:

– Bruk REFLEKS. Mørke hettegensere, ærlig talt? Man trenger ikke å ha vært medlem i Trygg Trafikk som barn (alle kasettene <3) for å forstå at man er vanskelig å få øye på når man går sortkledd i mørket. Bruk refleks, se og bli sett!

– Ha på skritteller, det er anbefalt å gå 10 000 skritt om dagen. Kanskje når dere dette målet i løpet av rusleturen? Heia, heia!

– Gåstaver. Variere ved å også bruke staver når dere går, slik at dere får aktivisert armene også

– Lek litt! Hva med å arrangere kappgangkonkurranse med Natteravnene, for eksempel? De er også ute og går på kveldstid! På den måten får man både hatt det litt gøy, samtidig som dere får ruslet og tiden går! Så sant Natteravnene har anledning til å stille opp, da, selvfølgelig, de er egentlig ute for å gjøre gatene tryggere for ungdom og andre som slenger gatelangs på kveldstid. Så ikke bli skuffet hvis de ikke har tid i kveld, kanskje de har tid neste gang? <3

Komfortabel bekledning: det er 30% på 2XU-tightser på tights.no (adlink).
Noen av de har også refleks på seg – to fluer i en smekk!

– Ta med termos med kaffe eller kakao for å holde varmen i vinter, kanskje aller helst kakao siden det er sent på kveld, hvis ikke kan det bli vanskelig å få sove etterpå

God rusletur!

Har du noen tips å legge til, kanskje?

14 kommentarer

 1. De kan melde seg som flyktningguide gjennom Røde Kors – og ta med den nye vennen sin på rusletur. Fin måte å vise frem byen på, samtidig som fordommer og barrierer brytes ned :)))

 2. Solfrid

  «Trykk trafikk for store og små! Hvor skal vi leke og hvor skal vi gå! Det som er viktig, er å forstå, det skal vi lære oss nå!» (Herregud, minner!)

  Likar tipsa dine godt! Og Stine Friis sitt, det hadde vore noko.

 3. Supermarie, du er helt fantastisk!!!

 4. Jeg har gått glipp av en del i media i det siste, blant annet dette med Odin og hans soldater. Tror jammen dagsnytt 18 er en fornuftig ting å høre.
  Kakao nytes, med en MENGDE krem, mens jeg nynner på Trygg Trafikk-sangen.

 5. God musikk på ørene <3

 6. Haha, fantastiske greier. Bra at ruslerne også får litt omtanke i en ellers så spenstig tid!

  Har vel ikke et tips, jeg siterer bare Mor da jeg selv var ung og opprørsk: det er bare en fase vennen <3

 7. Mariann

  Ta rusleturen i skogen med en hodelykt! I love IT!
  Her på Sunnmøre funker det fint med vanntette sko, mens hjemme må nok ski til, begge deler like fint!

 8. Hehe, veldig bra! Kan ikkje akkurat seie eg føler meg tryggare med desse typane vandrande rundt i gata, nei! Heller tvert om, Dei kan ta seg ein bolle, det er mitt turtips 🙂

 9. Jaa! Alle kasettene!! 😀

 10. HÅPER ingen av dere noengang utsettes for overgrep eller voldtekt -men om så skulle skje, tror jeg dere ville vært svært takknemlige om noen er der og kan hjelpe?
  Kjenner overgrepofre som ville vært veldig glad om noen hadde vært tilstede og kunne avverget eller i det minste hjulpet.
  Svært mange av disse lever nå med kraftige ettervirkninger som depressjon, frykt, isolering og rart nok -også «skam»! 🙁
  Det er trist at tilstandene er blitt slik, -og politiet sier selv at de ikke har ressurser til å patruljere slik de burde.
  En i politiet jeg snakket med i går, -sa seg enig i at de ikke HAR ressurser nok, -og at han forsto at det er derfor ikke bare slike grupper nå oppstår, men også at folk flest hilser det velkommen

  1. supermarie

   Selvfølgelig, det er da ikke DET dette dreier seg om? Vi har allerede folk i gatene, vi har Natteravner og vanlige mennesker som rusler rundt, vi trenger ikke en borgerverngruppe i mørke hettegensere med høyreekstreme og islamfiendtlige holdninger. De skaper bare enda mer frykt, og jeg hadde blitt livredd hvis jeg hadde møtt på de i gatene en sen kveld! Hvis de på død og liv ønsker å patruljere – hvorfor ikke melde seg inn i Natteravnene? Hvorfor en egen patrulje med bikkjer, vikingsymboler og aggresiv fremtoning?

   «Folk flest», DET vil jeg gjerne at du dokumenterer….. Facebook-gruppa «Are og Odins soldater» nærmer seg 30 000 medlemmer, et motsvar til «Odins Soldater» som forøvrig bare har 1500. Hvordan i alle dager kan du si at «folk flest» ønsker Odins ruslegjeng velkommen?

 11. Arh, ikke at dette har noe med innlegget å gjøre (beklager!) men jeg mener å huske du en gang skrev et innlegg om hvordan du brukte WordPress, hvordan hosting fungerte osv, men jeg klarer ikke finne det. Kunne du vært en knupp og funnet det? Vil starte en blogg nå og lurer litt på hvordan det fungerer,og hvem er vel ikke mer passende å spørre enn deg? 😉

 12. Haha, jeg holder på å le meg ihjel! Har du forresten sett videoen som NRK Satiriks har laget om Odins Soldater? Den er SPOT ON! Må nesten legge til linken her nede. (NB, den er litt lang.. sårribårri.)

  https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fsatiriks%2Fvideos%2F493097637541427%2F&display=popup&ref=plugin&src=post

 13. Kristin

  Fantastisk innlegg, Marie! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *