Min aller første…

COLD RESPONSE! JA, ass. Jeg blir innkalt til Cold Response!

Jeg har siklet etter den øvelsen her siden førstegangstjenesten, den har vært så stor og synlig i alle år, nesten som de militære øvelsesrekkenes Justin Bieber (tidenes sammenligning, men dere skjønner greia; big deal), og i år får jeg endelig innkallese jeg óg. Opp til Trøndelag med 14 999 andre og trene og øve for rikets sikkerhet sammen med NATO og tretten andre land, og jeg skal tre inn i rollen min som pressejeger igjen, og skrive, snakke, observere, ta bilder, kommunisere og løpe rundt med en brennende penn og et grønt, bankende hjerte, og jeg gleder meg så fælt! Jeg fikk vite ett av oppdragene mine i stad, og fingrene mine klør etter å lange ut på tastaturet allerede nå, som veddeløpshester før startskuddet går, det er helt sjukt hvor skjønt grønt er og hvor mye disse ni dagene i året kan gjøre med hele tilværelsen min. Jeg er glad i hverdagene mine altså, men dette årlige avbrekket hvor jeg får på meg mitt gode skinn i kamuflasjefarger igjen, og bare forsvinner inn i den militære bobla? Altså, Heimevernet er livet!

Army bag

Du kan lese alle innleggene mine fra militæret ved å klikke deg inn her.

Jeg har fått nytt design, forresten, ikke bare headeren – men hele oppsettet, og dette skal være et som fungerer bedre på mobil – nå kan dere zoome inn på bildene mine, det kunne vi ikke før, og det har irritert meg, men nå kan vi endelig dét, og den nye headeren min på toppen her må jeg lage på nytt igjen, for den passer plutselig ikke inn i det nye designet, men det skal jeg fikse, det blir bra.

I dag har jeg vært på skole, og jobb, og trening, og hatt et kort møte om Cold Response, og laget verdens deiligste kyllingsuppe til middag – herregud, jeg er så stolt av meg selv! 2016 er ÅRET for kjøkkenkarriera mi, året jeg ble mesterkokk, gifteklar og konverterte til mat-snapper, men dere skal vite at jeg snapper mat og oppskrifter og ukesmenyer bare fordi jeg ser hvor mange av dere som tar skjermbilder av det, det gir meg liksom et lite vink om at det er noe dere syns er bra, så da fortsetter jeg enn så lenge, så får dere heller bare si fra hvis mat er lik hat.

Følger du meg ikke på Snapchat enda kan du gjøre det ved å legge til superbrud eller ved å klikke her.

NÅ skal jeg lese pensum. Jeg har vært så lat i det siste og har et verdenshav å ta igjen, men et sted må en jo starte óg, det nytter ikke å bare gi opp, selv om faget er tungt og havet ser uoverkommerlig ut. Ingenting er umulig, det umulige tar bare litt lenger tid, here we go!

Hva gjør dere på en mandag?

Ps. Tusen takk for tilbakemeldingene deres på nesevis-innlegget mitt! Jeg blir så uendelig glad og stolt over at vi gjør så godt vi kan for å stå i mot presset, for presset? Det er faen meg stort.

8 kommentarer

 1. Så heldig du er som skal oppover til C.R. håpet selv å få innk. Dit, men får nøye meg med beff. Trening senere I år . Håper på fyldig dekning fra C.R. og riktig god tur oppover ☺. Hilsen kvm. Gridsvåg

 2. Omg!! Da skal du sikkert til Namdalen og sånn! Har hørt det skulle være øvelse der i år. Var Nato-øvelse for en del år tilbake, og da fikk jeg sitte i tanks fordi noen russere eller noe hadde «vaktpost» rett ved huset til morfar. Shit, fikk lyst til å dra opp for å stalke deg. Hehe

 3. Elsker det nye designet! Passer mye bedre på telefon! Kos deg på Cold Response, skulle ønske jeg fikk delta selv, men får være med litt fra Ørlandet i det minste 🙂

 4. Åh så gøy, det skal jeg også være med på, en del av øvelsen ihvertfall. Gleder meg masse!

 5. Grattis! C.R. er ganske stort!
  Har et mattips (selv om jeg ikke er flink på kjøkkenet i det hele tatt, så er dette ganske godt og sunt.)

  Det er laksefileter i ovnen med sitronpepper på toppen. Så koke pastinakk sånn at det kan moses med gaffel etterpå (og hvis du vil ha en mildere smak av pastinakken kan du koke med blomkål oppi og og mose de sammen. ) og så dryppe sitronsaft over laksen/på tallerken. Det er himla godt og relativt lett å lage 🙂

  Hilsen ei som håper det fins noe wifeymateriale et sted langt inne (hos meg) :p

 6. Marie!
  Hvis jeg ikke husker feil var vi med i Cold Response i 2011! Hvis ikke var det fortsatt en veldig morsom 10-dagers øvelse!

 7. God tur til Cold Response.
  Satser på mye bra innlegg fra øvelsen. Du er flink til å skrive fra det grønne livet.
  Vi ble ikke innkalt der i år, men skal være på etterøvelsen.
  Da blir det omvæpning… 416 og MP5 på hele området.

  Hilsen
  Sersjanten fra Nord

 8. Cecilie

  Kanskje vi sees? Skal være med på øvelsen i 8 dager. 🙂 Håper du får et hyggelig opphold her i Trøndelag. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *