Nordlysaften i Adventdalen

Turoperatør: Spitsbergen Travel (sponset program)

NORDLYSAFTEN
Varighet: 3 timer
Pris: 995,- per person

Etter at Smaken av Svalbard-turen var over gikk jeg for å bli plukket opp av bussen som skulle ta oss med ut på nordlysaften ved Camp Barentz. Det var veldig spennende å se om jeg faktisk ble hentet, for telefonen min døde momentant i kulda, midt i en sms-samtale med hun som arrangerte hele opplegget mitt, hvor jeg lurte på om de kanskje hadde dratt fra meg for klokken var litt over avtalen, og så døde telefonen av kulde midt i meldingsballetten og det siste hun skrev var at hun kunne komme og plukke meg opp, men så kom plutsleig bussen, og telefonen min var død så jeg fikk jo ikke sagt i fra at det ordnet seg, haha, jeg stresset skikkelig på grunn av det der, men heldigvis hadde hun regnet med at jeg ble hentet allikevel, så hun hadde ikke dratt ut for å bare finne en tom parkeringsplass. Men hvilken service, da! De tok så godt vare på meg der oppe at jeg nesten er usikker på om det er folka eller stedet jeg ble forelsket i.

Bussen tok oss med et stykke ut av Longyearbyen, vekk fra lysene og inn i polarnatten i Adventdalen. Vi stoppet like ved Camp Barentz og gikk de siste meterne inn, bare for å finne en utrolig hyggelig trehytte med peis og skinnfeller å sitte på, og hva enn vi ville ha av drikke og en stor gryte med verdens deiligste reinsdyrsodd. Det var så koselig!

saffsaff2saff1saff3saff4saff5

Etter et godt måltid og hyggelige samtaler med de jeg havnet ved siden av (det er så spennende å reise alene, man møter så mange forskjellige mennesker!), tok verten (hvis jeg kan kalle han det) ordet og fortalte oss om nordlyset. Fakta, hva det er, hvorfor det skjer, og han snakket om klima og miljø og han hadde så mye kunnskap at jeg nesten veltet av skinnfella jeg satt der på. Så spennende å høre på! Like etterpå gikk jeg ut for å tisse, og kikket opp og der var et svakt, svakt, svakt blaff av nordlys over campen. Mitt første nordlys noensinne. Ikke nok til at jeg følte jeg kunne tikke det av på buckelista, men nok til at de andre også strømmet ut og kikket opp, noen tok til og med bilder, jeg lurer på om de i det hele tatt fikk fanget noe som helst, for skydekket ødela Auroras dans, men det var et snev av magi allikevel, der ute i polarnatten. At vi ikke fikk sett et skikkelig nordlys den kvelden gjorde ingenting, stemningen og alt annet var så fint allikevel! Og dypere og dypere ble kjærligheten min til denne vesle diamanten, 78 grader nord. Om jeg bare hadde visst hva jeg hadde foran meg….

Etter nordlysaften var det tilbake til hotellet – og jeg fikk endelig sjekket inn på rommet mitt på Spitsbergen Hotel (sponset opphold). Der fant jeg dette:

saff6

Jeg ble så glad! Jeg har i alle år sett på de o’ store toppbloggernes innlegg fra hoteller rundt i Norge, hvor de har fått personlige meldinger og verdens fineste velkomst, og nå hadde plutselig jeg fått det óg. Jeg hvinte av fryd, og arket har jeg enda, det skal bli med meg i grava. Alt som skjedde på Svalbard skal bli med meg til den dagen jeg dør. For. Et. Sted.

Nordlyssesongen nærmer seg over, men så lenge det er mørkt er det mulig å se det. HER finner dere mer info om det magiske lyset der oppe! Dag to på Svalbard skal jeg fortelle dere om snart, enn så lenge kan dere følge meg på FACEBOOK, der publiserer jeg alle innleggene mine så dere får oppdateringene rett i feeden.

1 kommentar

  1. Var akkurat ferdig med å lese det forrige innlegget, da dette dukket opp i bloglovin-feeden, og jeg vil bare at du skal vite at jeg koste meg SKIKKELIG med disse to siste innleggene! 😀 Ha en fin tirsdag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *