Travel apps

Hey superpeople! Tenk at det er FRIYAY allerede! Jeg har ikke så mange planer for helgen, i kveld er det ut med ungdommen på jobben, Gjensidige er fin sånn, mellom voksne dresskledde menn og kvinner gjemmer det seg en ung en her og der, og de er flinke til å ta initiativ og samles og skape et eget miljø i miljøet, miljøet generelt er så bra og tenk at jeg snart har jobbet her et år allerede! Jeg trives så godt!

Men det var ikke det jeg skulle si, jeg tenkte å tipse dere om de appene jeg bruker når jeg er ute på tur. Så here we go:

travelapps

Google Maps – hvordan navigerte jeg meg frem i gatene før Google Maps, egentlig? Jeg er bokstavelig talt lost uten det kartet! Jeg pleier å laste ned kartet/skrive inn hvor jeg skal mens jeg er på wifi, og når jeg da går ut og mister Internett-tilgangen er kartet fremdeles oppdatert og lett å følge. Med mindre du er i Stone Town. Der er det faen meg håpløst med alt annet enn papirkart.

NSB – for togbilletter for meg som alltid er ute i siste lita, jeg rekker sjeldent å kjøpe billett på automat og da er appen genial!

Kart – bruker jeg ikke, jeg foretrekker Google Maps.

Wallet – en sjelden gang får jeg en elektronisk billett på mail, som inneholder en «Legg i wallet»-funksjon. Da hopper billetten inn der, og så kan jeg bare bla den frem når jeg skal inn på arrangementet.

KLM(jeg er ambassadør for KLM, men denne appen har jeg tatt i bruk på eget initiativ) denne brukte jeg for første gang da jeg skulle hjem fra Dar es Salaam, og fy fader – jeg ble imponert! Innsjekk var SÅ enkelt, du trenger ikke engang å skrive inn passnummeret ditt – de har lagt inn en funksjon hvor du bare kan ta bilde av passet ditt, så henter appen inn all informasjon fra bildet i stedet, og fyller ut for deg. Herregud, så genialt! Og så fort jeg landet på DAR etter å ha flydd fra Zanzibar, fikk jeg opp en notification med boardingpasset mitt på grunn av stedsfunksjonen. Så utrolig genialt. Anbefales virkelig, hvis du flyr med KLM!

Tripadvisor – god som gull når du skal finne en god resturant i området du er i, eller for å få oversikt over ting å se og aktiviteter å gjøre. Dette er den appen jeg bruker mest når jeg er på tur, sammen med Google maps!

RuterReise – når jeg en sjelden gang skal sjekke når buss/trikk/tbane går i Oslo, vanligvis gidder jeg ikke å sjekke på forhånd – jeg bare går til holdeplassen og håper på det beste.

Været – trenger vel ingen forklaring.

Big Day – Nedtelling til reisene mine. Det klør i fingrene etter å legge inn en ny reise der, jeg er avhengig av å ha en tur å se frem til!

travelapps1

PackPoint – en app som lager pakkelister for deg, basert på hvor du skal og hvilke aktiviteter du skal gjøre, den henter til og med inn vær-informasjon for å se hva slags klør du trenger. 2016, ass!

Currency – valutakalkulator

Pocket – gjør at du kan lagre artikler og ting du har lyst til å lese senere på ett og samme sted. Du trenger ikke Internett for å lese sakene, så det er perfekt hvis du vil ha lesestoff på flyet eller på et sted du kommer til som ikke har nett!

SAS – den har jeg ikke brukt så mye foreløpig, men den gjør det samme som KLM. Her finner du oversikt over bookingene dine, du kan sjekke inn, sjekke status på flyet, etc etc

Visit Norway – oversikt over vårt vakre land, og ting å gjøre, steder å bo, hva som skjer.

Aurora Fcst – varsler om nordlys! Skjønner ikke så mye av den enda, men jeg ble anbefalt å laste den ned da jeg var på Svalbard og erklærte at jeg aldri hadde sett nordlyset før.

been – et kart hvor du kan krysse av alle landene du har vært, så regner den ut hvor stor prosentdel av verden du har sett! Jeg har sett 13% av verden, og 31% av Europa. Herregud, så mye verden – så lite tid!

Momondo – denne bruker jeg for å finne billigste fly, de gangene jeg trenger det og KLM ikke kan komme til unnsetning. For eksempel fra Zanzibar til Dar es Salaam. Enkel og grei å bruke!

Norwegian – denne har jeg heller ikke brukt så mye, men den gjør vel det samme som KLM sin den òg, vil jeg anta

Hotels.com – for å søke etter hoteller!

travelapps2

Har du noen apper å legge til listen? 

7 kommentarer

 1. Synnøve

  Vil anbefale deg appen «Here» – der kan du laste ned offlinekart over landet du skal til slik at du slipper å bruke Internett eller oppdatere kartet hver gang du har wifi. Funka dødsbra for meg i både Santorini og Malaga i sommer hvertfall!

 2. Jeg reiser veldig lite desverre, så har ikke mye å anbefale 🙁 Men! Skal til London i mai! Og jeg gleder meg så sykt allerede. Og i sommer var jeg i Toscana! Typ min første ferie på åtte år. Liker dette nye livet med litt mer inntekt (selv om jeg prøver å begrense flyvinga pga miljø. Rip.). Tar alltid tog når jeg reiser innlands. Fordi: koselig, kan ta med så mye bagasje du bare vil, slipper flyplassinnsjekk-kaos + kan jobbe masse + sparer opp «kvota» til en utenlandstur.
  PS: Hva heter Gjensidige på Snap? Vil følge med! 😀

  1. supermarie

   Så gøy! London er fin. Jeg liker også tog, det er en så fin måte å se landet på! Gjensidige heter gjensidigenorge 🙂 Har akkurat lagt ut en ny en! Herlighet, som jeg koser meg med Snapchat for Gjensidige, haha.

 3. Mange gode tips! Jeg er egentlig ganske dårlig på apper :p Men de jeg bruker når jeg reiser er så absolutt google maps. Den er uvurderlig!

  Ellers bruker jeg et valutaomregningsprogram, slik at jeg har en backup dersom jeg glemmer av hvor mye valutaen er verdt, eller dersom den forandrer seg noe mens jeg er på reise.

  Jeg bruker også momondo sin app til å søke etter billige billetter, der har jeg funnet veldig mye bra!

 4. Ingrid E

  For en fin oversikt! Har lyst til å reise nå 🙂
  Tenkte på det tdligere i dag at jeg må huske å fortelle deg at jeg liker så godt snappene dine for Gjensidige! Trykker meg ofte gjennom snapper med reklame/for selskaper uten å se eller lese så nøye hva de handler om, men dine koser jeg meg skikkelig med 😉 Tenk at snapper fra et forsikringsselskap kan få meg i godt humør! Mange tomler opp!
  Klem herfra 🙂

 5. AirBnB (y) Valgte å leie leilighet gjennom AirBnB istedet for overpriset hotell da jeg dro til NY i fjor høst, var veldig fornøyd med det og appen er gull! Skal til Køben på jentehelg i mars og håper jeg blir like fornøyd med valget denne gangen også 🙂

 6. Geniale apper! Bruker den Big Day appen selv, men får ikke til å få opp widgeten på bakgrunnen min

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *