Back to the studies

Hei, hverdagen! Der var du. Jeg skal ikke klage, feriene på emnene jeg tar er eviglange, juleferien startet 3. desember og varte til i dag, og sommerferie får jeg allerede 2. juni i år! Men jeg skal ikke starte semesteret med å skrive om ferie, jeg trenger all motivasjon jeg kan få for å komme meg gjennom tre nye emner denne våren, mitt SISTE tvangsemne på programmet – medie- og kulturteori, og retorikk, og det største og tyngste og aller viktigste for meg: Media, War and Journalism – Blurred Lines and Smokescreens. Det er helt nytt i år, og vi er de første, og egentlig er det for tredjeklassinger og det er på engelsk, og sist jeg prøvde å skrive en hjemmeeksamen på akademisk engelsk fikk jeg beskjed om at språket mitt var for barnslig (….), noe jeg syns er urettferdig – for det er vel i bunn og grunn det faglige som teller, ikke hvor avansert engelskspråket mitt er eller ikke er? Førsteklassing, rett fra videregående (skulle vært, i hvert fall), og med engelsk som sekundærspråk, jeg syns de skulle ha vært litt snillere. Uansett, jeg er drittnervøs for at det såkalt barnslige engelskspråket mitt skal skape problemer for meg i år igjen, men jeg får bare gjøre mitt beste, hva annet kan jeg gjøre.

Skjermbilde 2016-01-19 kl. 13.20.26

OG SÅ! Jovago! Som jeg fortalte dere ble jeg svindlet da jeg booket hotell i Afrika via Jovago, hvor jeg betalte 4000 kroner til Jovago for hotellet i forkant av reisen, og da jeg ankom hotellet i slutten av desember hadde de ikke fått pengene sine fra Jovago så de krevde 4000 nye kroner fra meg for å få det taket jeg allerede hadde betalt for over hodet, og jeg betalte til sammen 8000 kroner for et 4000 kroners hotell, noe som er sure penger for en student som bor i Oslo. I etterkant har jeg funnet mye dårlig omdømme på Jovago, og en haug av lignende historier hvor hoteller rundt om i Afrika ikke har mottatt pengene sine og reisende blir stående der med skjegget i postkassa, uten hotell og uten mer igjen på budsjettet de allerede hadde brukt på hotellet, og jeg har sittet på live chat med Jovago på nettsidene deres i to dager til sammen og diskutert fingerne av meg, så himla provosert. Og så? I går bestemte de seg plutselig for å GI seg! Jeg vet ikke hva som gjorde utslaget, om det var «I’m in dialouge with the hotel as well, the Manager gave me his card and told me to contact him if there were any problems with this matter», eller om det var det knusende ballesparket av en review jeg la igjen til dem på trustpilot.com/Facebook-siden deres som gjorde det, uansett hva det var har de i hvert fall bråsnudd i saken og de sier jeg skal få pengene mine igjen. Om det skjer gjenstår å se, flere andre har opplevd å «vinne» saken uten at pengene noen gang har kommet tilbake på konto, fant det óg på Facebook-siden deres – dandert med et hav av røde én-stjernes symboler, så jeg tror ingen verdens ting før jeg får se det, men at de ga seg etter å ha stått så innmari stødig på sitt – «We have paid the hotel» – det må jo vært et steg i riktig retning. Skal holde dere oppdatert!

Skal holde dere oppdatert på neste reise óg, er allerede i dialog med KLM (jeg er ambassadør for KLM) om neste reisemål. Må. Ha. En. Reise. Å. Se. Frem. Til.

Er dere i gang med studier igjen? Hva studerer dere denne våren? Eventuelt jobb – hva gjør dere der om dagen?

13 kommentarer

 1. Lykke til med studiene Supermarie ✌

  1. supermarie

   Tusen takk! <3

 2. Ja, nå er det på’n igjen! Jeg synes alltid at det føles forfriskende å ta fatt på et nytt semester, og selv om man ikke heeelt vet hva man går til med nye emner og sånt, ender man jo stort sett opp med noe bra!
  Jeg studerer jo vin for tida, så nå er nesa tilbake i kartbøker og vinglass!
  Forresten: Kom til London, hoho <3

 3. Marianne

  Lykke til med studiene! Høres ut som veldig interessante emner, bare å gi jernet så går det alltid fint 😀
  Her er andre semester igang, og exphil står for tur. Skal innrømme at motivasjonen for det emnet ikke er heelt på topp, satte du deg virkelig ned og leste originaltekstene? Med fare for å virke uinteressert her, men dette emnet er bare et må-ha fag, og siden jeg skal ha seminarvarianten med oppgaveinnlevering, trenger jeg jo «bare» å kunne ordentlig det som skal til for å klare flervalgsprøven.. hehe okei, det her ble rart, det jeg EGENTLIG skulle spørre om var bare hvordan du gjorde det; forelesninger/flexphil/leste pensumbøkene a-å?

  1. supermarie

   Tusen takk! Åh, nei, exphil ble så mye lettere enn jeg trodde den skulle bli, takket være et godt råd jeg fikk: ikke les deg i hjel på originaltekstene. Selv leste jeg kun Menon i sin helhet, resten fikset jeg ved å bruke det tynne, lille oppsummeringsheftet – samt se videoer på flexphil (som er helt genialt!) Jeg hadde også seminarvarianten med essay og flervalgsprøve – og så og si ALLE stod 🙂 Så dette klarer du! Det viktigste er å møte opp på de obligatoriske seminarene, skaffe seg god oversikt over filosofene – hva de står for/mener etc, og benytte seg av videoene med de påfølgende quizene på flexphil. OG lese oppsummeringsheftet. Gjør du det skal dette gå helt fint! Masse lykke til!

 4. Jeg er i gang med studier igjen, og er på mitt siste halvår på bacheloren i økonomi og administrasjon. Men så vurderer jeg sterkt å gi meg, mye pga en vanskelig familiesituasjon hvor mamma har kreft, og jeg har vært hennes sykepleier og forkjemper siden mai 2015, som dessverre har slitt meg totalt ut. I tillegg har jeg vurdert å slutte siden i fjor, men jeg har alltid vært hun som gjennomfører alt hun starter på, ikke med glans, men jeg gjennomfører. Hvorfor jeg gjør det, er et ganske godt spørsmål, for jeg har jo egentlig ikke lyst. Tror jeg gjør det for alle andre, og nå føler jeg tiden er inne for å gjøre noe for min egen del! Men å slutte på et studie når du har et halvt år igjen er ikke akkurat sosialt akseptabelt, noe som ikke gjør det noe lettere. Et lite utbrudd fra meg der, hehe. Du er virkelig heldig som studerer noe du brenner for 🙂 Masse lykke til i år!

  1. supermarie

   Så trist å høre! Håper det går bra med henne – og deg, tross alt?! <3 Sender alle varme og gode tanker jeg har! Herlighet, drit nå i forventningene – livet er for kort og for viktig til å bry seg om det. Selv om jeg jo ser at det er "vondt" å gi seg så nære målstreken, men du har jo all verdens tid å fullføre på senere også! Gjør det for din egen det, det er tross alt du som skal overleve oppe i det hele <3 Håper du finner ut av det – uansett hva du velger! Stor klem!

 5. Hadde første dag siden 25, november(!!!) i dag. Læreren brukte to skole timer på å fortelle hvordan hele semestret skulle handle om å ha det morsomt. Også avsluttet han med å gi oss lekser til i morgen han forventet vi skulle bruke fire timer på.

  Jeg. Trenger. Også. Noe. Å. Se. Frem. Til.

 6. Kjipern når sånt skjer da, men håper det ordner seg for deg!
  Jeg har endelig fått meg en jobb som vikar i barnehage, og jeg skal jobbe meg opp litt penger for å kunne reise litt igjen til vårs! 🙂

  1. supermarie

   Åh, gratulerer med jobb! Så gøy! 😀

 7. Elisabeth

  Jeg er akkurat nå for tida hjemme, for har noe halsproblematikk på gang. Forkjølelse, halsbetennelse, lungebetennelse eller noe i den duren. Men når jeg er på jobb, så holder vi på med et prosjekt om kroppen(jobber som ped.leder i barnehage), hvor vi hittil blant annet har lært om hjerte, lunger, øyne, føttene, nesa og tarmene. Dette skal vi holde på med frem til februar, og i februar skal vi over til å ha prosjekt om verdensrommet, som jeg også har veldig troa på at blir gøy 🙂

 8. Godt det ordna seg med Jovago! (Så snappen med pengene.) Ellers prøver jeg å jobbe alt jeg kan. Jeg har bodd på sørlandet med min forlovede i 3 år, og i år gjorde han det plutselig slutt. Ikke den beste starten på året med hjertesorg. Men har fått øynene virkelig opp for muligheten til å reise nå. Og planlegger en tur til Galápagos, Amsterdam og Roma. Førstnevnte har stått på reiselista siden jeg så dokumentaren med David Attenborough som liten. Det ser så fantastisk ut! Og så har jeg letet etter backpacker listen din, men har ikke klart å finne den. Lykke til med pensum og engelsk skriving!

 9. Etter et eventyr ute i verden, har jeg flyttet hjem under mammas tak og går på husmorskole hos henne og lærer å veve hos bestemor. Haha, også gleder jeg meg VILT til å komme tilbake til lesesalen til høsten. Hilsen superstudenten som har giftet seg med biblioteket! 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *