Public Affairs Officer

12571188_916297015155525_1175203463_n

Der er’n! Det merket her har jeg kjempet for med nebb og klør, eller i hvert fall med et evigvarende mas på sjefer omkring meg, helt siden jeg hørte at det fantes en eget patch for presse- og informasjonsavdelingen i Forsvaret for snart fire år siden. I dag rev jeg den av med makt fra en major som satt ved siden av meg i sofaen fikk jeg den endelig klappet på plass på skulderen, og uniformen min er med dét fullkommen! Altså, jeg mener det, det er så himla stas med nye merker og ting til uniformen, haha.

Jeg var med andre ord inne og gjorde plikten min i dag, og skal faktisk tilbake til basen i morgen óg, for å ta i mot noen journalister. Én av de mange oppgavene til en PIO, presse- og informasjonsoffiser, og jeg gleder meg! Skal ikke uttale meg selv denne gangen, heldigvis, vil jeg si, for det er virkelig ikke min sterkeste side, selv om jeg vet at jeg kan hvis jeg må vil, jeg har jo blitt grillet levende på x antall medietreninger i løpet av de øvelsene jeg har vært på, herlighet, blir svett bare av tanken.

Hvis noen (fremdeles) lurer på hvorfor jeg plutselig er i uniform i ny og ne: jeg avtjener verneplikta mi som presseoffiser i Heimevernet, og er inne opp til ni dager i året. Hvert år tar Heimevernet inn 4500 soldater som har avtjent førstegangstjeneste, som da har tjeneste i HV til de fyller 44 år. Menige soldater er inne 4 dager i året, jeg som er fenrik har 9 dager, og jeg har vel tjeneste til jeg er litt eldre óg. Les mer om Heimevernet her. Og husk at vi er her, hvis du er en av de som savner uniformen din etter førstegangstjenesten. Og jeg mener – når du først ER vernepliktig, hvorfor ikke gjøre det beste ut av det? Ta kurs, bli lagfører, troppsjef, bli sersjant og fenrik, søk deg inn i innsatsstyrken. Det er så mange muligheter i Heimevernet og det irriterer meg at mange undervurderer den delen av Forsvaret, når den er så viktig og fruktbar som den er!

Ellers har jeg så mye blogginnlegg spinnende rundt at jeg nesten velter overende, jeg vet ikke hvor jeg skal begynne. Det får begynne med dette, for å forklare hvorfor jeg var grønn på Snapchat i hele dag (følg meg på superbrud), og så får resten komme som perler på en snor de neste dagene og ukene. Takk for spørsmålene deres så langt, forresten, jeg har en indre kamp med meg selv for å finne ut om jeg skal svare på video eller ikke. Jeg VIL, men jeg tørr ikke. Æææ. Vi får se hva det blir. Dere kan fortsatt stille spørsmål, i hvert fall, så svarer jeg når jeg har tid og evt funnet motet til å spille det inn. En jævla vakker dag.

Hva har dere gjort i dag?

11 kommentarer

 1. Heimevernet er så undervurdert! Jeg skal bare finne ut hvor jeg skal flytte til neste år, så skal jeg søke meg inn i innsatsstyrken der, og jeg gleder meg! Det er ingenting jeg savner mer enn Forsvaret altså, det har vært 6 tunge måneder siden dim!

  1. supermarie

   Så kult! Nei, jeg kjenner følelsen, har den enda – fire år siden jeg dimma, haha. HELDIGVIS finnes Heimevernet med sine avdelinger og styrker! Kult at du vil inn i i-styrken! 😀

 2. Gratulerer Marie! Det der er så jævlig fortjent 😀
  I dag har jeg hatt veiledning om bacheloroppgaven min. Aner ikke hva jeg skal skrive om. Også har jeg spilt inn video om at jeg ikke vet hva jeg skal skrive om som jeg skal legge ut på min splitter nye YouTube-kanal i kveld.
  Og altså; video er så gøy!! Du MÅ spille inn svarene. Jeg er helt frelst 😀
  Hvis jeg tør, tør du og 😀 (min youtube: https://www.youtube.com/channel/UCsEi_xLWF95wOq1QoBwOL3A #egenreklame #clickbait #noshame)

  1. supermarie

   Takk! Det er ingen prestasjon, altså, det er bare et merke som forteller andre at jeg er PIO, haha. Men har vært på evig jakt etter den, så det var godt å endelig å kloa i den 😀 Ææ, LYKKE TIL med bachelor! Gruer meg til det er min tur. Men dette nailer du, det ordner seg! Jeg fant inspirasjon i at du lagde video, du og Lene Orvik, for dere har jeg aldri sett på video før og plutselig var dere der og syns det var litt rart, men så var dere så flinke og fine begge to så jeg tenker… Selv om JEG tenker det er kleint og rart, så kanskje seerne vil tenke at det er helt greit å se på? Haha. Jeg tror jeg skal prøve. TROR. Takk uansett, for inpirasjon! Du er en flink vlogger!

 3. Lars Einar Gridsvåg

  Jeg har likt forsvaret siden 1. Klasse på barneskolen, og gjør det enda. I dag fikk jeg feks vite at jeg har blitt kvartermester, (etter ett fagkurs og ett Grl. L. Skap kurs). Som bordingsoffiser for Sjøheimevernet. Gleder meg til å bytte ut konstabel distinksjonen min med en helt ny kvartermester distinksjon I gull. ☺

  1. supermarie

   Gratulerer så mye, så gøy! 😀 Det blir spennende!

   1. Tusen takk for det

 4. Solfrid

  Så moro, gratulerer med nytt merke! Tenkte ei stund på å ta utdanning i forsvaret/heimevernet, men så blei det ikkje det in the end. Virkar jo som eit veldig bra opplegg!

  I dag sov eg altfor lenge, må ta meg saman og kome tilbake til kvardagen. Søkt på ein jobb, og elles surra rundt.

 5. Hei!
  Savner virkelig militæret, og har alltid tenkt på om heimevernet hadde vært noe for meg. Eneste jeg lurer på er hvordan man kommer seg inn i heimevernet? Har egentlig fått veldig lite informasjon om det fra førstegangstjenesten, så kanskje du har litt peiling ?:)

  1. Jeg tenkte I de samme baner som du. Savnet forsvaret veldig etter at jeg dimmet I 2001. Tok meg til slutt sammen oh skrev en mail til mitt hv distrikt , og før jeg viste ordet av det lå det innkalling til nytilføring til hv. I posten. Hiv deg rundt å kom tilbake I blått eller grønt. Det er verdt der. Hilsen kvm ( sersjant) Gridsvåg

 6. Henrikke

  Digger bloggen din Marie! Den er virkelig super 🙂
  Hvordan vil du anbefale at man går fram dersom man ønsker seg inn i heimevernet? Savner uniformen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *