Back from Tanzania

Jeg er hjemme. Kom hjem i går, litt brunere, litt blidere, og litt forvirra etter mangelen på søvn og den plutselige kulda.

Spratt ut av sengen i dag, landet på et rotete gulv hjemme i leiligheta – ikke på sand så myk at det kjentes ut som jeg tråkket på små, myke hundevalper. Gikk gjennom Oslos gater, hørte stillheten og lyden av biler i sørpe, ikke et yrende liv og en salig blanding av «Jambo!», «Taxi?» og «Take a look, you’re welcome my friend!». Reisens ekko kommer til å forfølge meg i en ukes tid, som vanlig, og så kommer den påfølgende reisehangoveren som gjør meg mørk til sinns, og så et brennende desperat ønske om å bestille neste tur, må alltid ha noe å se frem til, en ny reise i enden av tunnelen, herregud jeg elsker å reise, og jeg angrer på at jeg begynte med det. Angrer og angrer ikke. Jeg kommer meg aldri ut av denne evige runddansen av lengsler og rastløshet, og selv om jeg er strålende fornøyd med livet mitt i Oslo, jeg er jo det, med en jobb jeg elsker og et studie jeg brenner for, så er det alltid noe der ute som fungerer som en magnet på meg og drar meg tilbake. Igjen og igjen. Start wandering, get lost (klikk), husker dere? Jeg er fremdeles på det samme stedet – hvil. Minus hvil. Ikke hvil. Bare dra.

Internett var en luksusvare i Tanzania, så vanskelig å få tak i, men for første gang stresset det meg ikke i det hele tatt. Vanligvis er det et overhengende stressmoment, for jeg liker å dele opplevelser og tanker der og da – samtidig som jeg er på reise, men på årets første reise uteble den følelsen. Det var faktisk deilig, ikke ta det personlig, bloggen, ikke dere heller, lesere, men det var deilig å avslutte 2015 og starte 2016 uten å kjenne på jaget etter å hele tiden oppdatere, hver dag. Helst to ganger om dagen. Et press jeg har lagt på meg selv, som ikke har plaget meg heller, egentlig, men vanligvis får jeg vondt i fingrene av å ikke få lagt dem på tastaturet, denne gangen var det bare godt å la dem hvile. Alt jeg kunne var å slappe av, glemme alt jeg er og vanligvis gjør, og puste inn alle øyeblikkene i et paradis jeg ikke har sett siden Borocay på Filippinene. Zanzibar var så fantastisk! SÅ dere snappene jeg la ut? Maldivene kommer aldri til å slå pusten fra meg, Zanzibar var der først.

insus

Pictures from my Instagram: @supermarie

Når dere leser dette er jeg på jobb og tar igjen det tapte siden nyttår, men siden det er en uke til skolen begynner igjen tenkte jeg å sette av kveldene mine fremover til å se gjennom bilder, skrive om reisen – både til Afrika, og Svalbard, som jeg enda ikke har delt med dere, så når hverdagslivet mitt omsider er tilbake for fullt – kan vi samles her igjen rundt leirbålet og surfe på gamle minner der ute fra! Gleder meg til å fortelle dere, og til å endelig skrive igjen. Jeg har savnet så fælt å skrive.

GODT NYTT ÅR, hvordan har 2016 vært så langt?! Og hvordan går det med dere? Herregud, jeg kan ikke huske sist jeg hadde pause fra bloggen i SÅ mange dager. Jeg har savnet dere – fortell meg alt!

insus2

Ps. Selv om bloggen har vært stille har jeg oppdatert Instagrammen min underveis – du kan se alle bildene jeg har lagt ut her: Instagram.com/supermarie

9 kommentarer

 1. Kristin

  Hver gang jeg har sjekket innom bloggen din siden «Jambo!», og tittelen har lyst mot meg igjen og igjen, har jeg fått et lite smil om munnen. Jeg har tenkt på hvor deilig du må ha det og vært glad for at du ikke føler et press om å blogge. Vi vet at det kommer 🙂

 2. Hei 🙂 Ser ut som du har hatt en fantastisk reise. Afrika står på min topp tre liste over neste destinasjoner jeg må dra til 🙂 Er ofte innom bloggen din, men har ikke kommentert før. Idag er det nøyaktig ett år siden jeg satte meg på flyet for å reise verden rundt alene, en følelse som bare må oppleves 😉 så idag er reisefeberen litt ekstra sterk. Ønsker deg en fin uke videre og gleder meg til å høre mer om Afrika 🙂

 3. Une Sesilie

  Åååå, Tanzania! Nr. 1 på steder jeg vil reise til 🙂 Vurderer Tanzania og Zanzibar som bryllupsreise senere i år, så gleder meg til å lese mer om din opplevelse fra plassen 🙂

 4. Lene Kristine

  Har fulgt med deg både på instagram og snapchat, så helt nydelig ut! Heldige deg.
  Drar selv ned 3 mnd til Tanzania på utveksling i Mars, og håper på en uke på Zanzibar under oppholdet. Så da var det ekstra gøy å følge med på alt du lagt ut derfra 🙂

  God nyttår!

 5. Godt nyttår 🙂 2016 har startet fint, spontantur til Tyskland og masse familie og vennekos. Gleder meg til å lese mer om turen din.

 6. Therese

  Var 3 månederpå Zanzibar for etpar år siden med en uke på dar es salaam. Helt fantastisk! Erpå en jorden rundt reise nå, men ingen steder klarer å få samme plass i hjertet som det. Vanskelig å forklare hva som er så spesielt med Zanzibar, men er noe helt spesielt med atmosfæren der.

 7. Camilla

  Godt nyttår! Zanzibar ser helt fantastisk ut! Godt å høre fra deg igjen:)
  Drar på backpacking i to mnd om nøyaktig en uke, er så spent! Si ifra hvis du har noen gode råd om hva som helst. Søker rundt på bloggen din for råd og pakkelister, så den har vært til stor hjelp.

 8. Solfrid

  Har, som Kristin, tenkt på kor mykje du må ha kosa deg på Zanzibar og tatt heilt blogge-fri. Det er berre fint! Gler meg til å lese meir om både Svalbard og Zanzibar, spent på kor du har vore der! Så mange fine bilete og snaps frå øya, herleg å følgje med på! (Og likte gjensidige nord-storyen, du er flink!)

  Her er kvardagen rar. Står utan jobb, enn så lenge, så veit ikkje heilt kva dagane skal gå til. Anna enn jobbsøking då (og steppdans, høh). Satsar på at det ikkje tar for lang tid! Veldig rart å slutte i jobb rett før jul óg, kjennes mest ut som eg har ein veldig lang juleferie. (Sett ein del på Dr. Phil i romjula og etter nyttår, og tenkte på deg!)

 9. Velfortjent pause! 🙂 Godt nyttår! Er bare LITT misunnelig på den reisen, skulle gjerne ha vært der selv!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *