2016 in tiny pieces of paper

krukke

Mamma og jeg har et rituale hvert år, som vi har hatt siden tjuefjorten. Vi setter en helt tom glasskrukke på kjøkkenet, jeg pynter den med årstall og gjør den dekorativ, og så står den der gjennom hele året og ser fin ut og minner oss på hvilket år det er, og hver gang det skjer noe positivt – stort eller smått – skriver vi håndskrevne lapper og legger oppi. Det kan være små ting som at jeg endelig klarte å bake rundstykker uten å følge oppskrifta (det skal skje i 2016), eller litt større ting som at broren min ble pappa (2015!); alt som er fint i hverdagen og ellers i livet, og så avslutter vi året, gjerne i romjula, med et glass rødvin mens vi åpner alle lappene vi har skrevet og samlet i krukka i løpet av de siste 365 dagene. Det er så koselig!

krukke1

Når ett år er forbi, og lappene er brettet opp og krukka er tom igjen, legger vi alle minnene ned i konvolutter og limer på dekorasjonen fra krukka det året, sånn her:

krukke2

Jeg glemte så klart å ta bilde av 2016-krukka til dere, men hvis jeg husker ble året dekorert i lilla glitterbånd og når jeg kommer hjem skal jeg legge disse lappene i krukka, for så langt har 2016 vært fin:

– Jeg fikk A i filosofi!
A i Exphil, haha? De la ut på studentweb i dag, og som jeg allerede har fortalt dere fikk jeg min aller første A like før jul, i politisk kommunikasjon, og ble helt målløs over dét og jeg hadde ikke i min villeste fantasi sett for meg at jeg skulle få enda en, også i filosofi, da, som jeg syns var så tungt… Jeg er så fornøyd!

– Carina har begynt å jobbe hos Gjensidige!
Bestevenninna siden barneskolen har fått jobb i samme kontorlandskap som meg, og vi går fra å se hverandre én gang i året (hvis vi er heldig) til å sees hver eneste dag, og det er så innmari kult å dele opplevelsen av å jobbe for Gjensidige med noen, jobb er alltid så adskilt privatliv av en eller annen grunn, men nå smeltet det litt sammen og det her er så bra! Og en annen morsom greie er at vi har fulgt hverandre på jobb helt siden vi var atten, da skaffet Carina meg jobb på Peppes Pizza, og så begynte jeg å jobbe på et bakeri, og skaffet Carina jobb på bakeriet, og så forsvant vi hvert til vårt i noen år, i studier og militæret og reise, men nå er vi altså kollegaer igjen, denne gangen var det mitt tips til Gjensidige, at Carina var en god kandidat, så neste gang er det hennes tur igjen, haha. Spent på hvor det skal ende, CV’ene våre er snart identiske.

– Zanzibar
Selv om reisen startet i 2015, fortjener opplevelsene på Zanzibar plass i 2016-krukka óg. FOR et paradis! Dere skal snart få se, åh.

Jeg gleder meg til romjula i år, til å brette opp lapper og drikke vin med mamma og se hva 2016 hadde med til oss, og hva vi utrettet selv i løpet av året. Ja, herregud, husk at vi skaper våre egne år, våre egne dager, våre egne liv – så får det livet i seg selv serverer oss bare være en bonus, eller en veiviser, eller en lærdom på godt å vondt, å ta med seg i krukka det óg. Men først og fremst er vi vår egen lykkes smed. Aldri glem det, er det noe du VIL dette året, eller i morgen, eller i dag – få ut fingeren fra brunbjørnens hi og fiks det! Det er bare opp til oss selv.

2 kommentarer

  1. For ein utruleg fin tradisjon! Denne lurer eg på om eg må adoptere, altså!

  2. Solfrid

    Gratulerer med A! Får verkeleg betalt for innsatsen no 🙂

    Eg byrja med dette i fjor etter du blogga om det. Veldig koseleg! (Må få gått gjennom lappane, lagre dei og få på nytt år på krukka no)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *