Goals

Jeg egentlig ikke så fan av å begrense nye ønsker og pompøse drømmer til én enkelt dag i året, den dagen et år blir til et annet og vi må begynne på en ny kalender, og telle ned et helt nytt år, jeg prøver å bli flinkere til å ha den samme startskudd-følelsen ellers i året også, full av entusiasme og troen på fremtida, for hver dag ER egentlig en gave, like stort og flott som nyttårsaften og dagen – eller året – som følger etter at glitteret på himmelen har lagt seg natt til første.

Vi burde ha mer fyrverkeri og flere champagneglass på en vanlig tirsdag i stedet, og snakke om hva vi drømmer om og ønsker for onsdagen, eller torsdagen, eller neste lørdag i stedet, og slutte å ha så store drømmer og mål forbeholdt de neste 365, akkurat den 1. januar hvert eneste år. 1. januar er ikke noe mer spesiell enn 4. mars eller 17. oktober, jeg sier ja til mer hverdagsboost og helårsdrømmer og mål!

Og når dét er sagt skal jeg allikevel lufte noen tanker om hva jeg håper dagene som kommer fører med seg, tanker jeg óg skal dra frem neste tirsdag og prøve å kjenne på den samme motiverte følelsen av å ha et helt blankt ark foran seg da som nå, på terskelen til et helt nytt år, en helt ny dag, og tusen nye muligheter som ikke bare er tilgjengelige 1. januar tjueseksten-søtten-atten, men hele tiden – overalt. For uansett hvor sterkt jeg vil at følelsen av å ha et hav av muligheter foran seg skal vare lenger enn en uke i januar, ER det vanskelig å kjenne på den samme motivasjonen og magien resten av året. Men vanskelig er ikke umulig, så hvis jeg skal ha ett nyttårsforsett så skal det være nettopp det: lage hverdagsforsetter som ikke bare eksisterer noen dager inn i et nytt år. Og med dét ene forsettet for 2016; her er noen ønsker generelt:

I 2016 når som helst har jeg lyst til å:

– Bli god på å lage de rundstykkene Linda lærte meg å lage da jeg var i Bergen sist helg, så lettvint og så innmari gode, de og den svineretten hun lagde – herlighet, det var som å spise på en femstjerners

– Begynne tidligere å lese pensum, det samme ønsket går igjen år etter år, jeg skjønner ikke at det skal være så vanskelig å kvitte seg med skippertakmentaliteten, haha. Best under press? I så fall håper jeg jeg merker presset allerede fra semesterstart, sånn at jeg kan slappe litt mer av når eksamensperioden først går i gang

– Reise til et nytt og spennende sted, KLM (jeg er ambassadør for KLM) har så mange destinasjoner å ta av, og det er så vanskelig å velge hver gang! Tokyo frister litt, eller kanskje Cuba, eller åh, hvor i all verden skal vi dra, kjære?

KLM

– Fikse leiligheten sånn at jeg blir fornøyd, jeg har så mange ting jeg har lyst til å ha fremme på en og samme tid, det blir totalt kræsj og overfylt i alle hyller, jeg liker det ikke, jeg må finne stilen min og dandere redet mitt sånn at jeg kan like å være der litt mer

– Trene jevnlig for å få mer energi, jeg falt helt ut av det da eksamensperioden begynte og har liksom ikke klart å hente meg inn igjen

– Finne klesstilen min, jeg har så mye klær jeg ikke liker lenger, jeg må kvitte meg med det og slå meg til ro stilmessig snart, før jeg blir gal, blakk og klesskapet mitt kollapser

– Sette fotspor på Snapchat for bedrift, det er favorittarbeidsoppgaven min hos Gjensidige, å lage MyStory rundt viktige temaer og gode råd, og jeg digger at dem gir meg så frie tøyler! En av ambisjonene mine på jobben er å bli rågod på det, så god at de ikke har råd til å la meg gå når kontrakta går ut til høsten, hehe

– Gå i Jotunheimen, som jeg har mast om siden 2012…. Fingeren ut av brunbjørnhiet!

– Snu enda flere gaver om til opplevelser, jeg ser venninnene mine så sjeldent at i hvert fall én dag i året (eller to) skal være hellig, bursdager = avtaler og TID sammen, og ikke gaver. Vi har alt vi trenger alle sammen, det eneste vi mangler er tiden til å være med hverandre

– Gjøre noe med håret mitt, det er et mar(i)eritt og det har det vært siden verdensreisa, tørt og umulig

– Si ja til noe jeg vanligvis ville sagt nei til

– Bruke kameraet mitt mer – ikke bare når jeg er på reiser, det er tross alt hverdagene det er flest av og som til sammen utgjør livet, jeg må bli flinkere til å ta vare på dét

– Lage flere videoer (kom gjerne med tips hvis det er noe dere vil jeg skal filme/snakke om, og husk å følge meg på Youtube: Supermarie.net (skjønner ikke hvor jeg finner lenken til min egen kanal jeg, haha, så dreven er jeg i videobloggverden)

Hva vil dere? Hvis dere har noen nyttårsforsetter – fortell meg gjerne om dem óg!

8 kommentarer

 1. Elisabeth

  Jeg skal i mars 2016 snu livet mitt litt rundt med en baby i huset 🙂 og ellers skal jeg lære meg å slappe av(Nå blir jeg fort urolig hvis jeg ikke har noe å finne på, og det i seg selv er litt slitsomt å forholde seg til). Også blir det vel å ta livet som det kommer. Særlig med tanke på babyen. Kan jo ikke akkurat planlegge noe voldsomme greier når jeg ikke vet hvordan det blir å ha en baby i hus 😛 🙂

 2. Johanne

  Det kan vere lurt å reise til Cuba medan den politiske situasjonen framleis er som den er. Den dagen Castro døyr vil ikkje Cuba vere den same lengre 🙂

 3. Camilla

  Jeg er enig med deg i at man bør ha forsetter som det der hver dag, eller når som helst fremfor bare på nyttårsaften. Da blir det jo et større press på å fullføre, og hvor mange gjøre egentlig det?:P Dine forsetter høres i hvertfall veldig smarte og realistiske ut!

 4. Jeg vil finne meg en ny jobb (hehe…) helst så fort som mulig, ikke at jeg satser på at det skjer da. Kanskje jeg skal sette opp det å bli bittelitt mindre pessimistisk i tankegangen på lista… 😀 Ellers vil jeg som deg si «Ja» til noe jeg vanligvis ikke ville blitt med på og bli flinkere til å bruke kameraet. Og så vil jeg dra på ferie med venninne(r) ♥

 5. Jeg skal ut på verdensreise! Nyttårforsettet er enkelt, nyte det neste halvåret for alt det er verdt før jeg mest sannsynlig begynner på studier etter sommeren. Har fulgt bloggen din leenge og jeg må nok gi deg litt av æren for at jeg nå våger å reiser ut alene i den store verden. Hejdå!

 6. Åh jaa, kom til Tokyo så kan jeg vise deg alle de kule stedene å henge!

 7. Åååå, du må dra til Cuba! Tokyo virker også spennende, men Latin-Amerika er noe helt eget, syns jeg 🙂
  Mine planer for neste år er å bli flinkere til å lage nye og sunnere retter på kjøkkenet. Jeg er vegetarianer og etter å ha lært seg et par retter som er gode og relativt sunne er det lett å fortsette å lage dem hele tiden på rundgang. Ellers har jeg også lyst til å klare pullups uten strikk og å lære meg tupi-guarani, det vanligste indianerspråket i Brasil!
  Kos deg på tur, Marie, og fortsett bloggingen slik du gjør. Du er unik og et herlig friskt pust blant norske bloggere!

 8. Jeg har som forsett å gjøre 2016 så bra det kan være, jeg. Som jeg så skrevet på Instagram «I´m not making resolutions this year. No one likes a skinny sober bitch anyway.»

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *