From dream to nightmare

Sukkertoppen


Photo: private, Sukkertoppen, Longyearbyen, Svalbard, Norway

Det er så rart å tenke på at sist helg svevde jeg rundt på Svalbard på en lyseblå sky av snøkrystaller, pustet frostrøyk og var hodestups forelsket i stedet, livet, levde som i en drøm. Denne helgen ble drømmen til et mareritt, og jeg har tenkt så fælt på lokalbefolkningen der oppe. På de ikoniske husene ved Sukkertoppen som jeg for en uke siden stod og beundret gjennom linsen min, og som i dag ligger som pinneved, og en mann mistet livet, og alle mine tanker er der oppe hos dem, de pårørende og de som er rammet av skredet, og de er bare totusen naboer til sammen, og alle kjenner alle, og det er så uendelig trist det som har skjedd. Vakreste Svalbard. Jeg tenker sånn på dere!

De planlagte innleggene mine om ølsmaking og happy-go-lucky sledetur fra Longyearbyen føltes litt unaturlig å legge ut om nå, så det ble en lengre tastaturpause enn jeg egentlig hadde tenkt, men dagene mine har vært fulle av ord allikevel – jeg er i Bergen og besøker venninna mi fra rekruttskolen, hun har flyttet inn i drømmehuset og fått ei datter og har verdens deiligste dyne på gjesterommet, og en hylle full av Tomassi-rødvin, så vi har kost oss en hel haug i helgen. Jeg elsker å komme hit, hun er som et vandrende velværesenter – med alt hun disker opp av god mat, drikke, peis og sofakos! Ellers var jeg og tok gulfebervaksine på torsdag, det nærmer seg avreise! Men før det er det jul, og jeg reiser ned til hovedstaden igjen i dag, og i morgen er det jobb, men så – så er det juleferie og hjem til Hællæwood for å klemme litt på de der hjemme før jeg reiser ut i verden en tur igjen. Det skal bli godt.

Hvordan går det med dere? Hva er deres planer for de siste dagene av 2015?

3 kommentarer

 1. Det er så trist det som har skjedd på Svalbard nå rett før jul. Men samtidig er det så fint å se at de alle står sammen og hjelper med en gang noe sånt skjer!

  Jeg planlegger også min neste tur nå, til Nepal! Har du vært der? Har også samlet inn sekker på sekker med klær til barna der nede som fryser nå etter jordskjelvet!

  Good jul til deg! Og er en smule missunelig på at du skal ut å reise snart, jeg drømmer hver dag om å få komme ut igjen snart!

 2. Det er en så trist hendelse 🙁 Er så glad for at de står sammen og er der for hverandre.
  De siste dagene vi har igjen av året skal jeg bruke på jobben jeg snart må si farvel til (</3) og tilbringe masse kosetid med både familie og venner 🙂

 3. Elisabeth

  Jeg skal på jobb i morgen, tirsdag og onsdag. Også skal jeg feire jul med svigers i år, for første gang. Også skal jeg på romjulsfest på det lokale bygdehuset, denne gangen edru. Og på nyttårsaften skal vi ha besøk av et vennepar. Ellers skal jeg strikke og slappe mest mulig av 🙂 også skal samboeren og jeg legge gulv i trappa, en gang og et soverom som etterhvert skal bli til barnerom 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *